skip to Main Content
Lună De Creaţie

Dacă mi-ai fi spus în urmă cu 5 ani de zile că lunile ianuarie, februarie şi martie sunt luni agitate şi pline, aş fi spus că nu ştii despre ce vorbeşti. Începutul de an 2016 a fost unul plin pentru mine, o adevărată provocare, pasiune, entuziasm, creaţie, implicare, dorinţa de a face lucrurile să se întâmple.

Hustle mode: ON” cum îmi place să spun. Ştii, până nu trăieşti pe pielea ta anumite lucruri nu vei putea niciodată să dai mai departe şi chiar dacă te-ai apuca să povesteşti ceva ar părea o poveste goală, stearpă, ceva citit dintr-o carte şi apoi cuvinte aruncate către un public, care este posibil să fi adormit deja.

Tot ceea ce fac şi spun este doar din experienţa mea de viaţă, fie personală, fie profesională, iar asta mă face să mă simt liber şi să vorbesc sau să scriu relaxat. În acelaşi timp, faptul că mereu spun adevărul, nu sunt nevoit să mă ascund de nimeni şi de nimic, mă face să-mi păstrez valorile care mă caracterizează şi să fiu integru. Dacă ar fi să sumarizez comportamentul meu într-un singur cuvânt este: autentic.

Păi, da. Fiecare din noi este unic, original şi irepetabil, aşa că nu are rost să ne naştem originali şi să murim o copie, înţelegi ce vreau să spun.

Mă distrez în tot ceea ce fac.

Asta este o lecţie pe care am învăţat-o cu greu. Am fost tipul acela mereu mai serios, mereu mai cu conluziile la el sau mereu mai încruntat. Am fost. De când viaţa mea a luat o întorsătură, acea schimbare în direcţia în care trebuia de fapt să fie, eu nu mai sunt acelaşi, aşa că am învăţat să mă distrez în tot ceea ce fac.

Nu spune nimeni că nu sunt serios atunci când sunt speaker şi trebuie să-mi fac discursul sau atunci când pregătesc un nou articol pe blog sau atunci când sunt invitat la un eveniment, dar mă distrez şi de multe ori mă distrez copios.

Îmi place să fiu pe scenă, mă simt liber, mă simt acasă, mă simt mai aproape de natura mea creativă şi de posibilitatea mea de exprimare. Şi, cumva, se face că am câte o nouă ocazie de a urca pe câte o scenă sau de a apărea în faţa unor oameni din diverse posturi, fie de prieten, fie de colaborator, fie de autor de carte, fie de partener, fie de sponsor, nu are prea mare importanţă.

Asta nu înseamnă că dacă nu apar nicăieri nu mă distrez copios. Când filmez ceva nou, când cunosc o persoană nouă, când mă reîntâlnesc cu un prieten, când beau apă sau când merg cu maşina mă distrez la fel de mult şi la fel de bine., iar lista ar putea continua până mâine dimineaţă.

Cum reuşeşti?

Este posibil să te întrebi. Foarte simplu! Este un concept inventat de mine, l-am denumit în engleză pentru că aşa gândesc acum şi se cheamă „learning by doing” 🙂 Vezi, ţi-am spus că mă distrez în tot ceea ce fac… nu, nu am inventat nimic, s-au ocupat alţii deja de cam tot ceea ce ne înconjoară.

Aşadar, m-am antrenat şi continui să fac asta cu perseverenţă pentru că micile progrese, care se obţin constant sunt cheia succesului şi chiar aşa şi este. Mi-a fost destul de dificil câteodată, de exemplu cum să râzi cu gura până la urechi când tu nu ai bani nici „să treci strada” sau cum să glumeşti cu toţi oamenii pe care îi întâlneşti pe parcursul unei zile când te fapt undeva, adânc, în interior sufletul tău plânge.

Acum vreo doi sau trei ani, nu mai ţin minte exact, dar nici nu voi căuta acum pe net, am văzut un film care m-a impresionat până la lacrimi… nu, nu am spus bine… m-a făcut să plâng în hohote pur şi simplu pentru că mi-a trezit un profund sentiment de bucurie umană pură, amestecat cu amalgamul de tristeţe, durere, milă şi compasiune pe care ţi-l poate transmite tragedia unor semeni de-ai tăi. Filmul străluceşte la capitolul la care mulţi dintre semeni sunt repetenţi, şi anume umanitate. Îţi spun mai încolo şi care este filmul.

Vezi tu, atunci când înţelegi că Dumnezeu este unul şi unul suntem toţi, de fiecare dată când o fiinţă umană suferă pe partea cealaltă a planetei, durerea se transmite până aici. Eu aşa simt.

Februarie, lună de creaţie.

Pe data de 6 februarie am fost invitat la un dublu eveniment, adică aniversare şi lansare de carte Adrian IvaşcuSuccesul Simplificat. Ştii cum se spune „băieţii buni”, ei bine Adrian este unul dintre ei şi mai are o calitate, are doar 21 de ani şi este autor de carte publicată, na… să vedem cine comentează că tinerii din ziua de azi sunt o generaţie pierdută.

Am avut onoarea să vorbesc câteva minute în deschiderea evenimentului şi să-l susţin pe Adrian, iar faptul că m-am aflat în faţa a aproape 100 de tineri toţi cu vârste de 20 şi ceva de ani mi-a dat un puternic impuls. Eu sunt un mare susţinător al tinerilor şi îmi plac toţi cei care fac ceva cu viaţa lor şi fac lucrurile să se întâmple.

Da, este posibil să-mi spui că sunt puţini, că face şi el parte din excepţii… restul sunt varză sau mai ştiu eu cum… am o vorbă pentru cei care gândesc aşa: „F**k off!” M-am săturat de negativişti sau de oameni care nu ştiu decât să critice din spatele unei tastaturi în loc să coborare în arenă şi să lupte pentru viaţa lor! (oh, i’m on fire today!)

O altă persoană deosebită pe care am ocazia să o cunosc şi să colaborăm este Claudia Jimeno de la Centrul Amaneser care a făcut o mică petrecere pe data de 12 februarie, pentru că firma ei face 15 ani de existenţă pe piaţa din România. Ah, deci se poate şi la noi… bineînţeles că se poate, doar că cei care nu ştiu că se poate îşi pierd timpul cu ochii în televizor sau tocind butonul de scroll. O apreciez foarte mult pe Claudia pentru dedicare, ambiţie şi pentru că în ciuda greutăţilor nu a renunţat, iar visurile ei merg mai departe.

Pe data de 18 februarie a fost Open Connect Summit cu numărul 2, desfăşurat sub sigla de Antreprenoriat Autentic. Ia te uită, parcă am mai folosit undeva cuvântul ăsta (autentic) şi acum apare la un eveniment, se pare că este destul de important „Dl Autentic”.

Nu stau să-ţi spun cam câtă valoare mi-am luat de la eveniment pentru că este de peste 100 de ori mai mare decât preţul biletului sau timpul investit de mine acolo. Mai mult de atât am avut ocazia să învăţ direct de la oameni din arena antreprenoriatului adevărat ce înseamnă să fii pe „hustle mode” şi ce înseamnă să dai 100% în tot ceea ce faci. Am avut şi o confirmare la acest eveniment şi anume faptul că un om pe care îl admir şi îl urmăresc cât de poate de mult mi-a dovedit LIVE că este nu doar autentic, ci cel mai bun în ceea ce face – este vorba de Andy Szekely.

Hai că ţi-am spus pe unde am fost, dar unde este creaţia? Simplu: peste tot! Folosesc mediul înconjurător ca pe o permanentă sursă de alimentare cu informaţie şi educaţie, astfel încât să pot crea la rândul meu. Îmi folosesc originalitatea şi autenticitatea şi în februarie, mai precis pe data de 19 februarie, am lansat un nou proiect – emisiunea video de educaţie financiară State of the Wallet 😀

Terenul ideal.

La OC Summit #2 am găsit terenul ideal pentru a filma primul episod şi pentru că vorbesc despre bani, am întrebat oamenii ce reprezintă pentru ei banii. Nu intru acum în detalii, te invit să urmăreşti emisiunea pe site sau pe reţelele sociale (Youtube, Facebook). De data aceasta nu îţi voi pune linkuri pentru că dacă te interesează cu adevărat vei ştii unde să mă găseşti pe mine sau profilurile mele.

Ce vreau să subliniez este altceva. M-am distrat maxim!!! Cred că am avut norocul, nu…. iar nu am spus bine… mi-am creat norocul de a întâlni numai oameni faini la acest eveniment, care au fost foarte amabili şi mi-au acordat câteva minute din timpul lor pentru a sta de vorbă şi a filma.

O altă mare porţie de distracţie am tras-o împreună cu prietenul meu magic Alex Kelerman, care m-a ajutat atât la eveniment, cât şi la punerea în practică efectiv a emisiunii. Câteodată stau şi mă gândesc ce m-aş face fără ajutorul lui şi nu mă refer aici la ajutorul tehnic, pentru că acolo nimeni nu este de neînlocuit… ci la ajutorul mental, spiritual, implicare, timp acordat, sfaturi, expertiză şi alte lucruri atât de necesare în viaţa de zi cu zi a unui antreprenor. Să ştii că antreprenorii autentici se ajută unul pe altul şi cresc împreună (hashtag aşaseface) 🙂

Îţi spun ceva aici: poţi să fii cel mai bun, cel mai tare, cel mai mare expert în ceva, dacă nu cauţi să te dezvolţi şi să te educi permanent, să iei feedback adecvat, să primeşti sfaturi exact pe ceea ce ai nevoie, să-ţi foloseşti talentele şi abilităţile pentru a comunica coerent este posibil să nu îţi poţi exprima autenticitatea la nivelul la care îţi doreşti (mark my words).

Nu ne lăsa cu buza umflată!

Nu te las, drag cititor. Atunci când promit ceva, fac, doar ştii asta 😀 Înainte de a-mi onora promisiunea de mai devreme aş dori să-ţi fac o recomandare, să te împing un pic de la spate dacă îmi dai voie.

Îţi spuneam acum vreo 2 săptămâni că prietenul meu Luca Dezmir îşi lansează cursul Senecto, unic pe piaţa din România. În perioada 29 februarie – 6 martie te poţi înscrie şi tu, aşa că dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti situaţia financiară cu rezultate evidente pe termen lung, te invit să dai click şi să te înscrii aici:

http://www.lucadezmir.com/shop/ro/prelansari/77-senecto-ghidul-modern-si-actualizat-al-pensieitale.html?ref=1409

Hai că nu te mai ţin în suspans… doar un pic… hîhî… filmul se cheamă „The Impossible”, avându-i ca actori pe Ewan McGregor şi Naomi Watts (pagina de imdb aici). Acestea fiind scrise, te las cu un gând bun, te invit să trăieşti, să te bucuri de viaţă, să te distrezi în tot ceea ce faci şi îţi scriu şi luna viitoare. Din ce în ce mai bine!

Sparge Credințele Limitative Despre Bani

Sparge credințele limitative despre bani, chiar dacă acestea au fost scrise din copilărie.

Am creat un material audio care te va ajuta să identifici și să reformulezi credințele pe care le ai în acest moment despre bani și să lucrezi constant pentru a le transforma în ceva benefic pentru tine.

De asemenea, vei primi articole, materiale audio și video care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relația cu banii din viața ta.

Datele tale sunt mereu în siguranță. Fără SPAM.

Introdu numele și adresa ta de email și îți voi trimite materialul audio.

Powered by ConvertKit
Back To Top