10 idei de afaceri pe care să le începi astăzi

  • august 2, 2017

10 idei de afaceri pe care să le începi astăzi

Din ce în ce mai mulți oameni se gândesc să înceapă o afacere. Unii se gândesc la ceva mai mare, alții la ceva mai mic.

Dacă ești angajat și îți schimbi locul de muncă de mai multe ori pe parcursul vieții, ți se pare normal.

Dacă ești un om de afaceri și vrei să dezvolți mai multe afaceri pe parcursul vieții, ți se pare normal.

Indiferent de postura în care te afli, te-ai gândit deja până acum să faci ceva “pe lângă”, cum se spune.

Evoluția actuală și direcția în care se merge la nivel global, creează contextul favorabil pentru a demara ceva din pasiune și care poate fi monetizat.

Niciodată în istorie nu a existat un moment mai bun pentru a demara o afacere, decât în prezent. Poți să crezi sau nu.

De aceea, m-am gândit pentru astăzi să-ți lansez câteva idei de afaceri, provocări și puncte de la care să începi. În acest sens am întocmit o listă cu 10 idei de afaceri pe care să le începi astăzi.

1.Unitate de cazare.

Dacă ai ceva separat sau pe lângă și este adecvat pentru a fi înscris în circuitul turistic ori pretabil pentru închiriat (gen airbnb) ori pentru alte activități. Este momentul să acționezi.

2.Fotografie.

Sunt o grămadă de nișe de explorat și în care te poți specializa. Rețelele social media îți vor oferi tot ce ai nevoie pentru poziționare și să-ți faci un brand. Este momentul să acționezi.

3.Omul cu reparațiile.

Fie că vorbim de zona rezidențială, fie de cea industrială, întotdeauna ceva se va strica mai mult sau mai des. Este momentul să acționezi.

4.Energie solară.

Viitorul merge în direcția folosirii în forme din ce în ce mai multe, mai simple sau mai complexe a energiei solare. Consultanța în acest domeniu va fi absolut necesară. Este momentul să acționezi.

5.Ateliere de reparații specializate.

Mă refer aici la tot ce are un motor. Sunt atât de multe posibilități în care te poți specializa, încât poți face o treabă extraordinară. În viitor vei repara motoare de nave spațiale. Este momentul să acționezi.

6.Antrenor personal.

Se mișcă piața în diverse domenii, însă este loc imens. Specializează-te pe ceva ce îți place și în care ai abilități pe care să le dezvolți. Unicitatea ta va face diferența. Este momentul să acționezi.

7.Copywriter.

Ceva atât de necesar astăzi, mai ales în mediul online. Dacă ești creativ și talentat în producerea de texte care atrag, care excită și incită audiențele, care cresc vânzările, atunci este pentru tine. Este momentul să acționezi.

8.Planificare.

Indiferent că vorbim de viața personală sau viață profesională, de un scop, de un obiectiv sau de altceva, dacă ai talente de bun organizator, ești disciplinat, știi cum poți ajuta oamenii să-și îndeplinească ce și-au propus, poți face asta. Este momentul să acționezi.

9.Servicii de curățenie.

Dacă îți place să avem o planetă din ce în ce mai curată, atunci știi că de la un mic colț dintr-o cameră până la un sediu de corporație, întotdeauna va fi nevoie de strălucire și ordine. Este momentul să acționezi.

10.Contabil.

De la hârtie și până la digital, probabil meseria asta nu va dispărea vreodată. Este loc pentru toată lumea, însă diferența o vor face cei care vor știi să acorde și consultanță, nu doar să înregistreze facturi. Este momentul să acționezi.

Acestea au fost 10 idei de afaceri pe care să le începi astăzi. Unele pot fi începute rapid, altele cer calificare în domeniu.

Circuitul este simplu: înveți, gândești diferit, stabilești obiective noi, acționezi și vei avea rezultate diferite. Apoi, se alimentează acest circuit.

Este momentul să acționezi. Succes!

Articole similare