3 Obiceiuri Serioase Pentru Prosperitate

  • mai 10, 2017

În perioada următoare încep să lucrez la noua carte – State of the Wallet BOOK. Va fi despre finanțe, dar nu din perspectivă strict financiară sau matematică dacă vrei să o numești așa, ci îmbinată cu celelalte arii ale vieții.

Va fi practică, cu răspunsuri și sugestii utile care să te inspire să treci la următorul nivel în viața ta din punct de vedere financiar.

Se va adresa celor care își doresc cu adevărat să înțeleagă mai bine universul din jurul lor. De asemenea, va avea ca punct de pornire emisiunea de educație financiară și antreprenorială State of the Wallet. (abonează-te aici)

Data estimată de lansare este 26.08.2017 și coincide cu ziua mea de naștere 😀

Așa că, dacă apreciezi munca mea, timpul, energia și efortul implicate te invit să salvezi data în calendar și să fii pe fază la oferta de lansare pentru că ea nu va mai reveni vreodată!

Politica mea de preț o știi deja: după închiderea duratei de lansare prețul va crește și nu va mai reveni niciodată la valoarea inițială. Singurele excepții sunt evenimentele la care particip ca speaker sau pe care le voi organiza eu, precum și comenzile de cantități mari, adică peste 100 de bucăți pentru cartea în format fizic.

Având în vedere efortul meu suplimentar (de care nu mă plâng), te anunț pe această cale că nu întrerup apariția de articole sau de noi episoade. Ce voi face este o redimensionare a acestora, fără a pierde însă din valoarea adăugată pe care mi-am propus să o livrez în continuare către voi.

Gata. Am zis ce am avut de zis și sper că îți plac veștile! 🙂

Acum, la treabă!

3 Obiceiuri Serioase Pentru Prosperitate

Nu că altele ar fi neserioase, dar următoarele pot face diferența, acea diferență care face toți banii, cum îmi place mie să spun.

1.Încetează să te simți vinovat.

Mulți oameni simt vină atunci când subiectul banilor apare într-o discuție. Apăsarea și disconfortul financiar îi face să fie reticenți, închiși sau să dorească să schimbe subiectul.

Ceea ce simți despre bani este ceea ce te împiedică (la fel ca majoritatea oamenilor) să crești la capitolul financiar din viața ta.

Așadar, pentru a schimba în bine această situație va fi necesar să-ți schimbi atitudinea despre bani și universul lor, precum și ceea ce gândești despre bani. Emoțiile și gândurile vor da naștere împreună unei alte lumi interioare care se va proiecta în lumea ta exterioară.

2.Să scapi de datorii este o prioritate.

Din păcate nu este pentru majoritatea celor care s-au îndatorat deja. Tot ce fac este să plătească suma minimă lună de lună, sperând că anii vor trece mai repede sau mai ușor.

Doar 10% din oameni folosesc îndatorarea pentru a deveni mai înstăriți financiar, în timp ce 90% din oameni folosesc îndatorarea pentru a sărăci, de fapt.

Problema cu datoriile este că se acumulează și declanșează altele, ceea ce conduce la un produs care devine scump, pune presiune asupra nivelului de trai și afectează încet, încet, totul.

Începe să plătești mai mult. Dacă ai 12 rate pe an, plătește 13 rate. Dacă ai suma minimă de plată 100 de RON, pune 150 de RON. Îți vei mulțumi mai târziu.

3.Mai multe surse de venit.

Am tot auzit că nu se poate sau că este dificil să-ți construiești mai multe surse de venit. Cine a zis că este ușor? Ce NU am auzit prea des este că oamenii încearcă cu adevărat să facă asta.

Problema nu este că oamenii nu știu să facă mai mulți bani, ci că nu știu să-i folosească.

Principala problemă pe care am identificat-o de-a lungul anilor este administrarea defectuoasă a finanțelor personale.

Următoarea este administrarea timpului liber. Folosește-l pentru a investi în tine, pentru a începe ceva nou, pentru a lucra pe bune la împlinirea visurilor.

Dacă lucrezi 9 AM – 5 PM, după ce vii acasă, mănânci, te speli și te relaxezi puțin poți lucra de la 7 PM la 2 AM. Îmi pare rău pentru echilibrul viață personală – viață profesională, dar dacă vrei mai mult doar așa se poate. Cel puțin așa știu eu.

Muncește, așa obții ceea ce vrei. Cât va dura? Depinde cât de mult îți dorești cu adevărat.

Îți amintesc aici și care sunt componentele unui obicei pentru a fi foarte specific și la obiect:

  • -declanșatorul (ceea ce determină comportamentul)
  • -rutina (acțiunea sau obiceiul în sine)
  • -recompensa (ce obții în urma compotamentului tău).

Dacă înțelegi și practici aceste aspecte în viața ta financiară, vei reuși cu siguranță. Și cea mai frumoasă recompensă este faptul că vei obține o relație din ce în ce mai bună cu banii în viața ta. Succes!

Articole similare