Acțiunea vindecă frica

  • mai 17, 2017

Este aproape imposibil să nu fi avut prieteni, colegi sau parteneri care să pară că o duc super bine cu banii în viața lor.

Știi tu despre cine este vorba. Acei oameni care au și bani puși deoparte, care merg în concedii faine, care își dau copiii la nu știu ce școli private sau cursuri de tot felul.

Primul lucru pe care îți recomand cu căldură să-l faci este să nu-i invidiezi. Dacă te surprinzi făcând asta, este momentul să înțelegi că ei sunt bine, dar tu nu, pentru că ai o atitudine dăunătoare față de tine și de relația cu banii din viața ta.

Mie nu îmi pasă ce ai tu. Îmi văd de ale mele, caut să mă dezvolt, să devin omul care îmi doresc, iar cum îmi administrez banii este treaba mea, care nu are treabă cu treaba ta 🙂

Mai presus de atât, poți deveni și tu un bun administrator al finanțelor personale.

În general, se rezolvă în câteva luni de zile cu ceva cunoaștere, disciplină și dorință de a face asta.

Hai să vedem care ar fi câteva idei pe care le poți aplica.

1.Nu este vorba de numere.

Dacă crezi că ai nevoie de nu știu ce cursuri speciale, te înșeli. Câteva cărți bune, accesul facil la internet și (eventual) un mentor sunt lucruri de ajuns.

Partea psihologică și emoțională este adevărata provocare. Creierul funcționează pe principiul plăcerii, iar când îi dai de muncă cu lucruri noi, asta îl face pe el să creadă că plăcerea se diminuează.

Aici este cea mai mare bătălie pe care o ai de dat când te apuci de ceva nou. Este necesar să treci peste etapele inițiale, să înțelegi că în mijlocul evenimentelor îți va fi ceva mai greu, dar privirea din vârf merită tot efortul.

2.”Perfect” este inamicul.

Dacă tot cauți perfecțiunea, să știi că mulți au căutat-o, unii sunt și acum disperați după, iar alții o vor căuta cu ardoare.

Ce este până la urmă perfect? Este o noțiune relativă, pentru că ce este perfect pentru mine, poate să nu fie pentru tine.

Având în vedere relativitatea implicată, se pare că perfectul ideal este îndeajuns de bun sau suficient.

Acțiunea face diferența, o diferență care face toți banii.

Acțiunea vindecă frica.

Este suficient să începi să acționezi.

Un rezultat simplu, mic, dar în plus este mai bun decât deloc. Întotdeauna. Dacă aștepți momentul perfect sau modul perfect în care să faci asta, poți pierde timp și oportunități.

3.Aruncă scuzele la gunoi.

Una din principalele probleme în conexiune cu banii, dar nu numai. Tărâmul scuzelor primește în fiecare secundă mulți adepți pentru că nu face nicio verificare și nu are discernământ. Nu-l interesează, ci doar se hrănește cu scuze.

Și cum suntem artiști la găsit scuze, găsim tot felul de motive pentru a nu ne apuca să devenim mai buni administratori ai finanțelor personale.

Spui că nu ai timp, că oricum nu câștigi mulți bani, așa că nu prea ai ce administra, că nu vezi un viitor prea bun, că guvernul nu te sprijină cu taxele și impozitele, că s-a anunțat că economia oricum nu va merge ca acum, ci va fi mai rău, că partenerii de afaceri sunt neserioși și așa mai departe.

Chiar dacă circumstanțele nu sunt în totalitate vina ta, în schimb responsabilitatea și asumarea acesteia este 100% a ta.

Nimănui nu-i pasă mai mult de banii tăi decât ție, așa că nu aștepta la altcineva să-ți spună în ce să investești sau cum să faci să ieși din datorii. Materiale sunt destule, dar este responsabilitatea ta să le accesezi, să le însușești și să le aplici în situația ta. Succes!

Articole similare