Cum pot să-mi permit?

  • august 10, 2016

Te rog să te gândeşti la un moment în care ai dorit să-ţi cumperi ceva care era important pentru tine şi, în loc să te simţi bine că vei avea acel lucru, ai simţit un val de dezamăgire pentru că din punct de vedere financiar nu era posibilă acea achiziţie.

Poate era vorba despre ceva personal de la o vacanţă cu familia până la un laptop, un mic obiect decorativ, o maşină nouă sau casa visurilor tale. Poate era vorba despre afacerea ta şi acest nou produs sau serviciu ţi-ar fi adus beneficii enorme.

Ceva ce ţi-ai dorit mult de tot, dar ai simţit că nu poţi avea acel ceva pentru că pur şi simplu banii nu erau prin preajmă.

Adu-ţi aminte cât de frustrant şi copleşitor te-a făcut să te simţi acel moment, lipsit de putere pe drumul îndeplinirii scopurilor tale şi parcă cum a ucis o mică parte din tine, iar tu ai rămas doar cu gândul sau fantezia că ai fi putut avea acel lucru.

Hai să lucrăm împreună şi să facem să dispară acel sentiment pentru totdeauna.

După cum ştii, încerc să fiu cât mai practic şi direct. Aşadar, principalul motiv pentru care oamenii reuşesc să genereze destui bani pentru a obţine ceea ce îşi doresc în viaţa personală sau în afaceri este sistemul lor de credinţe despre bani.

Nu are legătură cu poveştile sau cu trucuri magice. De asemenea, nu este rezultatul unor talente supranaturale. Bineînţeles că talentele sau abilităţile joacă un rol important în cantitatea de bani pe care o câştigi sau în uşurinţa cu care îi câştigi, dar nu sunt elementul cheie.

Ceea ce crezi despre bani nu este neapărat adevărat. Este momentul să-ţi însuşeşti noi moduri de a gândi care să te ajute în dobândirea fericirii şi a succesului. Credinţele limitative sunt cele care te împing pe drumul tău sau te trag în jos. Să stai pe loc nu prea este posibil, singurele direcţii fiind în sus sau în jos.

Cum pot să-mi permit?

“Nu îmi permit” sunt 3 cuvinte care mi-au venit de multe ori în minte pe parcursul vieţii de până acum. A fost nevoie de multe lecţii ca să învât să-mi schimb perspectiva şi să încep să gândesc diferit. Barierele mentale şi emoţionale pe care le aveam m-au făcut să pierd timp şi cel mai important m-au făcut să pierd oportunităţi.

Ce am realizat pe acest drum este că mă blocam. Creierul meu se bloca. De fiecare dată când vrei ceva şi nu ai bani pentru acel lucru, în mintea ta încolţeşte ideea că nu îţi permiţi. În acel moment, această performantă maşinărie se blochează şi scoate de pe ordinea de zi acea sarcină de îndeplinit.

Într-o înţelegere extrem de simplă, în momentul în care te gândeşti la ceva şi începi fraze cu cuvântul “nu” creierul se blochează în sensul în care îţi transmite să te ocupi de altceva, petnru că acolo şi-a încheiat misiunea.

Evident că mi-am dat seama la un moment dat că este ceva în neregulă. Mai ales când primeşti o invitaţie de a te alătura unui proiect nou, să-ţi schimbi locul de muncă sau poate să mergi într-un loc care îţi face cu ochiul. Am înţeles că blocajul este doar din mintea mea.

Soluţia vine din adresarea întrebării corecte: “Cum îmi pot permite asta?” sau “Cum pot să-mi permit?” sau “Cum să fac să-mi permit?”

În momentul în care îţi adresezi această întrebare, care este o întrebare deschisă, mintea începe să gândească diferit şi să analizeze găsirea de soluţii. Adică, în loc de a veni la nivel mental un răspuns de tip “da” sau “nu”, acum se întâmplă lărgirea orizonturilor şi căutarea de soluţii chiar în locuri nebănuite.

Este o schimbare de mentalitate necesară care îţi va pune întreaga viaţă în altă direcţie. Hai să nu ne gândim doar din perspectiva banilor şi să ne închipuim o clipă cum s-ar aplica acest mod de a gândi în alte aspecte ale vieţii personale sau profesionale. Este extraordinar!

Această credinţă limitativă este una din cele mai întâlnite şi care are o forţă imensă în a-ţi doborî motivaţia şi încrederea de sine că poţi realiza ceea ce îţi propui. Are un rol periculos de autosabotare şi adaugă un stres mental şi emoţional care în timp te poate bloca şi nici nu ştii ce te-a lovit.

Sparge bariera mentală.

Sunt multe părţi componente într-un angrenaj aşa de mare cum este fiinţa umană. Ce este necesar să înţelegi este faptul că cantitatea de bani pe care o câştigi este direct proporţională cu puterea credinţelor limitative despre bani instalate în mintea ta, pentru că aceste credinţe dirijează nivelul de curaj, de încredere de sine, precum şi cât de mult acţionezi.

Sunt câteva aspecte importante pe care să le iei în considerare odată ce începi să te gândeşti cum să-ţi permiţi un lucru, şi anume:

  • 1.oamenii plătesc pentru a primi valoare.
  • 2.poţi oferi ceva de valoare.
  • 3.poţi să comunici această valoare celor care vor să plătească pentru ea.
  • 4.poţi să produci o ofertă de bunuri sau servicii care să-ţi aducă bani.

Într-o semi concluzie, că să poţi să-ţi permiţi ceva este necesar să creezi valoare şi banii nu vor înceta să apară în viaţa ta. Valoare înseamnă să-ţi foloseşti talentele şi abilităţile să creezi bunuri sau servicii care rezolvă problemele oamenilor şi pentru care oamenii vor plăti un anumit preţ.

Aceasta este soluţia completă pentru a putea să-ţi permiţi ceea ce îţi doreşti la un anumit moment dat, fără să te mai gândeşti dacă ai sau nu ai bani, pentru că banii în sine nu mai reprezintă o problemă.

Dacă unul din cele 4 aspecte de mai sus este mai puternic sau mai slab atunci vei experimenta ceea ce se numeşte “dezacord mental”. Mai precis, când 2 idei care sunt în acelaşi moment în mintea ta se bat cap în cap, atunci te vei simţi autosabotat.

Am studiat pe acestă temă destul de mult şi apoi am aplicat în viaţa mea. Rezultatele au început să apară şi lucrurile au început în timp să intre pe o direcţie bună. Intru acum un pic în detaliu pe fiecare aspect.

1.Oamenii plătesc pentru a primi valoare.

Sunt o grămadă de oameni care abia aşteaptă să scoată bani din buzunar pentru a-şi îmbunătăţi viaţa din punct de vedere financiar şi nu numai.

Obstacolul peste care trebuie să treci aici este că te gândeşti că nimeni nu va plăti pentru bunurile sau serviciile tale. Mulţi oameni nu îşi încep proiecte noi tocmai din această limitare care produce multă îngrijorare şi stres.

Ce poţi face este să cercetezi, fără să te arunci cu capul înainte atunci când începi ceva nou, astfel vei afla care este potenţialul şi unde sunt oamenii care plătesc deja pentru bunuri sau servicii asemănătoare cu ale tale. Asta dacă nu cumva, ceea ce creezi tu este unic şi original.

După aceea este momentul să dai voie încrederii în tine să se manifeste. Asta nu are legătură cu trecutul tău, decât prin prisma experienţei dobândite şi a lecţiilor învăţate. În rest, când te apuci să creezi valoare şi vrei să o dai pe piaţă ţine de poziţionare, branding, marketing, vânzări şi alte lucruri specifice.

Şi încă ceva aici, toţi cei care au început au avut 0 clienţi şi 0 vânzări. Ţine minte asta, este foarte important, iar 1 este mai mare decât 0.

2.Poţi oferi ceva de valoare.

Indiferent dacă crezi sau nu asta acum, tu eşti unic, original şi irepetabil. Asta înseamnă că poţi face lucrurile în felul tău şi nimeni nu îţi poate lua asta. Să oferi ceva de valoare este în natura ta umană.

Partea care nu se vede în oferirea de valoare este că prin mintea ta este posibil să treacă gândul că bunurile sau serviciile pe care tu le-ai putea produce nu valorează nimic, nu aduc nimic nou, iar oamenii nu vor da bani pe aşa ceva.

Asta provine în majoritatea cazurilor din poziţionarea greşită a mesajului tău şi a valorii pe care o creezi. Clienţii tăi nu pot fi oricine. Clienţii tăi sunt oameni care deja câştigă bani şi sunt gata să ţi dea ţie dacă le dai valoare doar lor. Nu poţi servi pe oricine, dar asta îţi vei da seama odată ce te apuci de treabă.

3.Poţi să comunici această valoare celor care vor să plătească pentru ea.

Aici este un punct esenţial unde majoritatea oamenilor nu trece testul. Apar îngrijorări de tot felul de la faptul că eu nu ştiu să vorbesc nici despre ceea ce îmi place sau ce fac, până la eu nu dau bine pe video, nu ştiu să compun texte de vânzare şi multe altele.

Am fost şi eu acolo. Nu sunt vreun expert, dar mă lupt să devin mai bun. Comunicarea este necesară pentru că va construi podul de legătură între nevoile clienţilor şi valoarea ta. Aşadar, vorbeşte cu ei prin orice mijloc de comunicaţie cât mai des posibil. Ajută-i să-şi afle de ce-ul şi nevoile sau dorinţele.

Dacă faci acest lucru vei vedea că bariera comunicării se ridică împreună cu alimentarea încrederii de sine şi obţinerea de progrese poate mici, dar constante.

4.Poţi să produci o ofertă de bunuri sau servicii care să-ţi aducă bani.

În loc să te întrebi doar “Cum pot să-mi permit asta?” treci la nivelul următor şi întreabă-te “Ce pot să fac să generez bani pentru asta?”

Acum mintea ta se va gândi la resurse, iar banii printre multe altele reprezintă o resursă importantă. O altă schimbare de perspectivă care să te ajute: în loc să te întrebi “De ce nu am bani pentru asta?” întreabă-te “Ce pot oferi oamenilor în următoarele 90 de zile ca să câştig 5.000 de euro?”

—–

Banii sunt acolo. Banii te aşteaptă. Banii vor veni în schimbul valorii aduse de tine. Aceasta este calea să elimini o credinţă limitativă, aşa cum este aceasta de tipul “Nu îmi permit” pentru că astfel vei începe să câştigi mai mulţi bani, astfel încât să-ţi permiţi. Nu doar un lucru, ci orice îţi propui.

De multe ori nu ai, pentru că nu ceri. Foloseşte strategiile din acest articol pentru a începe să ceri. Şi dacă totul sună prea simplu, adevărul este că nu este simplu. Acţionează acum. Începe să sapi după resurse. Îţi vei mulţumi singur mai târziu.

Încă ceva. Acest articol ar fi putut fi un curs sau multe de ore de discuţii aplicate cu un client. Este aici pentru tine şi ţi-a luat câteva minute să-l citeşti. Te rog, dă-l mai departe! Succes!

 

Articole similare