Cum să nu fii lăsat în urmă

  • iulie 12, 2017

Lumea financiară, cu tot ce înseamnă ea, va suferi în anii următori un puternic efect de disruption.

Adică, mai pe românește, va fi făcută bucățele de noile evoluții din tehnologia aferentă sectorului financiar, precum și în urma altor abordări în conexiune cu un nivel diferit de mentalitate despre bani, finanțe, etc.

Totul se întâmplă foarte rapid, iar în această lume efervescentă, dacă nu ești pregătit să te adaptezi și să conștientizezi ce se petrece, vei fi lăsat în urmă.

Nu există stagnare, ci doar urcare sau coborâre.

Un astfel de exemplu este un ATM (bancomat) care scanează irisul ochiului uman și înlocuiește celebrul PIN din 4 cifre. Nu este nimic SF aici, deja a fost testat pe piață încă din anul 2015 în SUA de către Citigroup.

Anul acesta proiectul a fost abandonat în tăcere, dar mai nimeni nu știe care sunt concluziile acestui experiment și cum se va concretiza asta în realitate pentru anii următori.

Ideea de la care s-a plecat a fost de micșorare a atacurilor cibernetice către bazele de date centrale de utilizatori. Se merge cât mai mult către individ și către personalizarea cât mai mare a accesului la serviciile financiar-bancare.

Un alt pas a fost făcut tot în SUA de alți jucători precum Wells Fargo, J.P. Morgan sau Bank of America prin introducerea de ATM-uri care se conectează cu telefonul mobil. Cheia de securizare se realizează prin utilizarea amprentei așa cum este la iphone, de exemplu.

Cu siguranță, și tu îți dorești să scapi de utilizarea cât mai multor parole și, în același timp, să ai o legătură cât mai sigură cu banca ta. De aici a plecat această idee și este pusă în practică la scară din ce în ce mai largă.

O situație interesantă și care îți dă o idee despre viziunea care se conturează la nivel mondial este creșterea numărului de ATM-uri, concomitent cu micșorarea numărului de sucursale bancare.

Oamenii sunt înlocuiți din ce în ce mai mulț de tehnologie și nu ai ce face la acest capitol. Dacă ești romantic privitor la cum ai vrea tu să fie lucrurile VS direcția în care evoluează, atunci ai pierdut din start și vei fi complet depășit de evoluție.

Cum să nu fii lăsat în urmă.

Acest articol este un semnal de alarmă pentru toți cei care se opun evoluției și care nu vor să se adapteze. De asemenea, poți face câteva lucruri pentru a fi cât mai conștient de sine și cât mai treaz privitor la relația cu banii din viața ta și domeniile conexe.

1.Autoeducația.

Dacă nu ai început deja să fii în controlul vieții tale financiare, să te educi și să aplici ce înveți, este momentul să nu mai amâni.

Sunt un pic mai tranșant astăzi, poate este nevoie și de o astfel de atitudine, uneori.

Ideea este că dacă nu lucrezi la tine, vei fi lăsat în urmă.

2.Determină nevoile.

În funcție de modul în care înveți, de modul în care trăiești și de modul în care aplici lucrurile, vei determina ce tip de tehnologie hardware și software ai nevoie.

Odată ce știi asta îți va fi mai ușor să ții pasul cu tehnologia, pentru că o vei face preponderent în direcția care contează pentru tine.

3.Alocă timpul necesar.

Pe măsură ce înveți, descoperi ce ai nevoie, aloci resursele în acea direcție, te dotezi cu ce ai pus pe listă vine și momentul în care treci la acțiune.

Acționează ACUM este un îndemn din partea mea. Ce aștepți până la urmă? De cât timp mai ai nevoie să te împingă cineva de la spate?

Odată ce ai integrat tehnologia în educația ta și în viața ta, vei avea nevoie doar de câteva minute pe zi de practică. Simplu? Da și nu, pentru că depinde doar de tine, de timpul alocat și de dorința ta reală de a face ceva pentru a te adapta.

Când educația eșuează în a ține pasul cu tehnologia, rezultatul este de inegalitate.

Fără a învăța noi abilități necesare odată cu evoluția tehnologiei, forța de muncă suferă, creativitatea suferă, productivitatea suferă, viața financiară suferă.

Aceasta este Noua Revoluție Industrială și te va lua pe sus dacă nu deschizi ochii și nu începi să acționezi în această direcție. Te las cu următorul aspect – cel mai important echipament prin care îți vei face toate operațiunile la care nici măcar nu concepi acum să te gândești este telefonul mobil. Succes!

Articole similare