Finanțe FM-EP-045-Borcanele financiare

  • septembrie 22, 2020

Ascultă pe Apple Podcasts (iOS)

Ascultă pe Spotify

Download MP3

Sumar

Pentru că este toamnă, avem obiceiul să punem murăturile la borcan „pentru la iarnă”, aşa cum ne place să spunem. Eu unul am început să pun şi abia aştept momentul să le savurez, pentru că sunt un mare fan al orice poate fi pus la murat pentru iarnă ?

Acum, îţi propun să utilizezi borcanele în alt mod, acela de gestionare a venitului pe care îl câştigi. Dacă vrei, le poţi numi borcanele financiare. Pentru începerea operaţiunii ai nevoie de 6 borcane, în care vei împărţi banii.

Descriere

Aş dori să-ţi transmit faptul că de-a lungul timpului am învăţat cât de important este să gestionezi atât sume mici de bani, cât şi sume mari de bani.

Am fost în ambele situaţii şi consider că această experienţă m-a schimbat definitiv în bine.

Este important să ştii să te descurci cu sume mici, pentru că atunci când sume mari vor veni, deja obiceiurile tale de gestionare a banilor se vor extinde. Dacă ştii cum să împarţi banii pe care îi câştigi acum, atunci când vei avea mai mult pe mână vei face lucrurile pe pilot automat, ceea ce poate fi şi bine şi rău.

Un exemplu: oamenii care câştigă la loterie. Aceştia se trezesc peste noapte cu milioane de euro în cont şi nu ştiu cum să procedeze. Acţionează cum au făcut-o şi până acum, de cele mai multe ori la impuls şi ajung să-i cheltuie rapid sau să-i investească în direcţii păguboase. Lipsa educaţiei financiare la care se adaugă lipsa obiceiului de a-și gestiona banii, indiferent de ce sumă vorbim, conduce la dezastru.

Calea către independenţă financiară sau măcar către situaţia în care balanţa să indice cifra zero în dreptul datoriilor este alta. Ai nevoie de modalităţi de gestiune a banilor.

Îi propun o metodă simplă, care nu implică dureri de cap, ci doar puţină organizare şi ceva mai multă autodisciplină. Pe mine, odată ce m-am apucat s-o aplic, a început să mă ajute la scurt timp şi foarte vizibil.

Ai toate detaliile în acest episod + detalii despre Brand Minds care se apropie – https://brandminds.live/

Ți-a plăcut acest material audio? Te rog, dă mai departe! Mulțumesc!

► Subscribe!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

Facebook

YouTube

TikTok

Articole similare