Nu este cazul meu!

  • aprilie 5, 2017

Undeva în interiorul tău știi sigur că ai acces la ceva mai puternic, la un nivel mai mare de succes, la o sursă care să te împingă să creezi atâta valoare pentru tine și pentru ceilalți încât să lași o amprentă semnificativă în urma ta.

Și eu simt acest lucru și îmi doresc să fac asta. Mai presus de toate, acționez. Chiar dacă nu se vede încă la scară largă, efectele lucrurilor cumulate pe care le fac la scară mică își vor aduce contribuția.

În urmă cu aproximativ 1 an și jumătate nu aș fi crezut că voi ajunge în fața ta cu acest articol, dar mi-am dat seama că Universul vrea ca eu să reușesc și atunci am decis că nu are rost să joc la un nivel mic pentru că mi-aș face un deserviciu mie, dar mai ales celorlalți.

Simt că să-i înveți pe ceilalți ceea ce știi și să împărtășești cu oamenii ceea ce înveți, cum înveți și care sunt rezultatele reprezintă borne care fac parte din proces.

Descrie ce simți.

De mai multe ori m-am simțit blocat, fără bani suficienți, fără perspective clare despre viitor, cu gândul la lucruri mărețe, dar cu pietre legate de picioare. Și știi ceva? Nu așa trebuia să fie.

Așa că m-am apucat să caut și să mă caut. Am făcut-o prin cărți, prin evenimente, prin cursuri, prin conferințe, prin plimbări, prin oameni, prin experimentare, prin împingerea limitelor personale, prin a trăi în singurătate sau prin a trăi în aglomerație.

Aici este un punct de pornire important din punctul meu de vedere. Poți să faci descrierea cu voce tare și cuvintele să fie însoțite de emoție. Singur sau în fața cuiva. Încearcă să te înregistrezi măcar audio, dacă nu și video. Apoi lasă să treacă cel puțin 24 de ore până să asculți sau să te uiți la înregistrare.

Dacă o vei face imediat vei fi sub influența emoțiilor și adrenalinei, iar interpretarea materialului audio sau video rezultat poate avea mult de suferit.

Ia-ți timpul necesar să te obervi pentru a fi obiectiv tu cu tine însuți. Știu că nu este ușor, dar este un punct bun de pornire.

Creează o nouă imagine de sine.

Asta este. Oricum ai suci-o, prima și cea mai importantă parte a problemei este interiorul tău. M-ai auzit spunând până acum că pentru a câștiga jocul exterior al banilor este necesar să câștigi jocul interior al banilor.

M-ai auzit spunând că lumea ta interioară creează lumea ta exterioară.

Imaginea de sine este în linie, în concordanță cu ceea ce atragi. Întrebarea “De ce este murdar la mine în casă?” are aceeași conotație cu “De ce este dezordine la mine în portofel?”

S-ar putea să nu te fi gândit până acum la astfel de aspecte. Există o vorbă care spune că ceața din mintea ta este direct proporțională cu dezordinea din viața ta.

Cred că dacă aș trage o linie acum ar fi ca la regula de trei simplă și poți vedea legăturile dintre interior, ceață, dezordine, exterior.

Când îți dai seama cât de important este să gândești diferit și la un nivel mai mare despre tine, vei începe să atragi și să creezi în viața ta ceea ce dorești.  Știu că sună a legea atracției, dar cuvintele pe care am ales să le folosesc sunt cele care exprimă cel mai bine ceea ce vreau să spun.

Și – da, legea atracției funcționează atât timp cât implici munca și acțiunea.

Cineva m-a întrebat la un moment dat “Care ar fi anumite lucruri pe care să le fac astfel încât să-mi schimb imaginea de sine și să-mi cresc încrederea de sine?” Am răspuns pe scurt cu următoarele două propuneri:

  • află care este sistemul tău de credințe și valori (privitor la bani și nu numai)
  • să te simți bine este baza succesului.

Pentru prima propunere te invit să te abonezi pe danieltanase.com dacă ai ajuns acum prima oară pe site, iar dacă ești deja abonat te invit la secțiunea de produse. Acolo găsești un material gratuit special creat pentru a-ți descoperi ce există pe interior și ai la dispoziție o modalitate prin care poți schimba mindsetul.

Pentru unii funcționează, pentru unii nu. Ține minte: totul funcționează, dar nu totul funcționează pentru tine, așadar ești dator să descoperi ce merge și produce rezultate în cazul tău.

Pentru a doua propunere este nevoie să descoperi ce te face să intri și să te menții într-o stare mentală și emoțională ridicată cât mai mult timp pe parcursul zilei.

Nu este cazul meu!

Când mă întâlnesc cu prietenii, amicii sau alți oameni cu care intru în contact, inevitabil ajungem la discuții despre pasiuni, bani, business, carieră, strategie, spiritualitate și altele. Să nu intrăm în detalii picante, zic 🙂

Una peste alta, nu de puține ori aducem discuția de construcția propriului imperiu, unul mai mic, unul mai mare, iar pe alții nu-i interesează deloc aceste imperii. O direcție de discuție este dacă ne vedem conducând imperii de minim 7 cifre.

Un răspuns pe care îl aud des este că nu este cazul meu! sau eu nu mă văd ajungând vreodată acolo. Aș dori să te întreb acum – tu ce simți când auzi despre asta? Îți spui la fel? Te poți imagina privind din vârf și vedea frumusețea de acolo?

În continuarea a ceea ce am descris până aici, să știi că este important ce simți despre această situație și îți spun imediat și de ce.

Dacă primul tău impuls este să simți respingere și opoziție, atunci să știi că ai o problemă. Este posibil să consideri că banii nu sunt importanți în viața ta, îi invidiezi pe cei care au mai mult, îi judeci pe care valorizează banii mai mult decât tine. Poate fi una din acestea sau toate sau altele.

Vei descoperi singur sau singură dacă ai curiozitatea asta și vrei cu adevărat să înțelegi ce se întâmplă.

Dacă primul tău impuls este să simți atracție și dorință de a merge către îndeplinirea acestui scop este mult mai bine. Este un semn că mindsetul tău este orientat pe plus, optimism, credința că se poate.

Asta nu înseamnă că în acest caz nu sunt lucruri care te țin pe loc sau te trag în jos. Este valabil și pentru mine și nu am nicio problemă să recunosc asta. Ideea este să acționezi și să observi ce se întâmplă pentru a interveni și a schimba situația în favoarea ta.

Atitudinea pe care o ai privitor la bani îți determină succesul în ceea ce faci.

Evident că sunt și alți factori, iar contextul poate fi unul definitoriu. Însă, indiferent de toate acestea, atitudinea este cea care face diferența și este o diferență care face toți banii.

În același timp, nu trebuie să ajungi să ai o mentalitate de genul că totul este despre bani, pentru că riști să pici în a sluji la doi stăpâni, iar asta nu merge.

Am înțeles. Ce rămâne de făcut?

Din punctul meu de vedere, simplu. Din punctul tău de vedere nu este așa simplu. Nu există soluția ideală, nu există pastila minune, nu există scurtături magice.

Există o tendință exagerată pe piață de a oferi tot felul de astfel de minuni, majoritatea luate de prin cărți de la americani, dar cu aplicabilitate scăzută în România. Este momentul să înțelegem că mai este nevoie să treacă niște generații până când vom putea aplica în mod direct ce a mers la ei.

Până atunci, cel mai important lucru pe care îl poți face TU este să-ți iei angajamentul față de propria persoană că vei face ce trebuie să faci astfel încât să-ți descoperi barierele pe care le ai privitor la bani și să treci peste ele.

Este un proces continuu și dacă ești hotărât să-l începi îți garantez că vei avea multe aha-uri pe parcurs.

Vei vedea că orice mod vechi de a gândi, de a crede și de a acționa va încerca să lupte împotriva eforturilor tale. Vrea să te mențină confuz, în incertitudine și frică.

Atunci vii tu pe turnantă și îi dai la oase ca să se dea la o parte. Înțelegi că nu te poate lovi decât în trecere, iar tu ești mai puternic de atât.

Dacă ar fi să intri în capul meu acum, eu aș începe să acționez din postura de sunt deja acolo și să mă comport în acest mod. Nu este fake it till you make it, ci doar o inducere și o alimentare cu motivație și încredere de sine.

În timp, lucrurile vor evolua în bine iremediabil. Și tot din capul meu îți spun că atunci când banii sunt un rezultat provenit din ceea ce fac, ei bine, sunt 1000% concentrat în acele activități. Nu mai am ochi pentru altceva. Atât de mare este ambiția să reușesc încât mă disciplinez zilnic să duc până la capăt și să închid bucla, așa cum spuneam și într-unul din episoadele din emisiunea video (uite aici).

Aici este și diferența între cei care fac foarte mulți bani și cei care nu fac, pentru că ține de a-ți da voie să faci asta. Dacă cineva a putut, și tu poți. Cu mindsetul potrivit, în acest caz. Succes!

Articole similare