State of the Wallet – e014: Bani, Bugete şi Marketing Online

  • mai 20, 2016

Am participat şi am fost foarte activ la Open Connect Summit #5, eveniment desfăşurat sub titulatura de Marketing Online. Am aflat cum să-mi cresc vânzările afacerii mele, cum să mă poziţionez ca un brand autentic şi cum să-mi construiesc o audienţă şi o comunitate loială.

Era digitală este deja aici, aşa că am turnat acest episod la eveniment şi m-am gândit tot timpul la tine, la omul care doreşte şi el să afle informaţii utile pentru tine, pentru afacerea ta sau poate pentru brandul personal, astfel încât să treci la următorul nivel.

Am surprins oamenii LIVE, am stat de vorbă cu câţiva dintre aceştia şi sper să-ţi fie de folos informaţiile. Este multă valoare şi am o rugăminte la tine. Dacă îţi este util şi ţi-a plăcut dă, te rog, acest material mai departe. Mulţumesc!

———-

Linkuri utile:

Raluca Popescu | http://intuitia.co

Claudia Jimeno | http://amaneser.ro

Adrian Ivaşcu | http://stimulintern.com

Roxana Nasoi | https://www.linkedin.com/in/roxananasoi

Alexandru Constantinescu | http://ideasforrent.com

Laura Ungureanu | http://winstep.ro

Alexandru Kelerman | http://kelerman.com

Paul Avram | http://paulavram.ro

Alexandru Glod | http://stai-sa-ti-povestesc.com

Cristian Ştefan | http://crististefan.com

Alexandru Mihăilă | http://djundoo.ro

Connect Hub | http://connecthub.ro

———-

Subscribe and follow me on:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOrO9GH3lN9uoMHsB8eshOw

Facebook: http://www.facebook.com/danieltanasefinantepersonale

Website: https://danieltanase.com

State of the Wallet – e014. Bani, Bugete şi Marketing Online

(full transcript)

00:27 Bună dimineaţa, dragilor! Mă aflu la Connect Hub, aşa cum vedeţi în spatele meu. Astăzi filmez episodul cu numărul 14 al emisiunii State of the Wallet. Sunt la un eveniment drag mie, aflat la ediţia cu numărul 5 – Open Connect Summit. Astăzi vorbim despre marketing online, invitaţii au început să vină, se pregătesc, gazdele sunt pregătite complet. După cum puteţi vedea şi în jurul meu s-a început şi networkingul… Bineînţeles că voi adresa o întrebare despre bani astăzi celor care doresc să-mi răspundă, aşa că pe parcurs ne auzim, ne vedem… să vedem ce răspuns oamenii legat de… bani 🙂

01:19 Salutare, oameni buni! Am prins o pauză şi voi încerca să iau oamenii la întrebări să vedem ce ne spun ei despre conexiunea dintre Bani, Bugete şi Marketing Online. Să vedem de unde să începem…

01:49 Daniel: Salutare!

01:52 Raluca: Facem LIVE sau înregistrăm?

01:54 Daniel: Nu facem LIVE, înregistrăm pentru mâine. Suntem la marketing online, ne ocupăm şi de bani, bugete, aşa că spuneţi-mi „Cum vedeţi legătura dintre bani şi marketing online?”

02:05 Raluca: Este una directă! Nu faci marketing online nu ai cash! Cashul este oxigen în afacere.

02:18 Claudia: Contează! Şi să scriem frumos şi să vindem frumos…

02:22 Raluca: Oferă valoare, valoare, valoare şi apoi poţi cere.

02:26 Daniel: Eşti cumva îndreptăţit să ceri?

02:26 Raluca: Dacă ai oferit destulă valoare, DA! Dacă nu ceri, oricum nu va veni nimeni să-ţi dea!

02:33 Daniel: Hai să oferim valoare şi spuneţi-mi unde oferiţi voi valoare?

02:40 Raluca Popescu: Mă găsiţi pe intuitia.co

02:47 Claudia Jimeno: Centrul de dezvoltare Amaneser – amaneser.ro Şi Cati Călin, tot de la centrul Amaneser, pe care îl puteţi găsi astfel şi pe facebook.

03:00 Daniel: Prezenţă maximă astăzi de la Amaneser. Mulţumesc şi mergem mai departe!

03:05 Daniel: Adrian, te-am prins! Prietenul meu Adrian Ivaşcu aici. Adrian, cum vezi legătura dintre bani, bugete şi marketing online?

03:17 Adrian: Sunt complementare!

03:23 Daniel: Ai folosit, este util, trebuie să direcţionăm bani spre marketing online, ne ajută să ne creştem afacerea?

03:32 Adrian: Am folosit, nu pentru mine, ci pentru clienţi ca şi freelancer Google AdWords, recomand. Mai puţin pe Facebook Ads, dar vreau să explorez şi zona aceasta. Eu zic că se merită. Astăzi spunea cineva că ar trebui să ne împărţim bugetul 50% pentru creeare de conţinut, de produs, ceilalţi pentru brand şi a făcut un click, a sunat bine pentru mine.

03:57 Daniel: Unde te găsesc oamenii?

03:57 Adrian Ivaşcu: Pe stimulintern.com

04:20 Daniel: Pot să mă bag şi eu în discuţie cu voi? Filmez pentru episodul de mâine, de la emisiunea mea de educaţie financiară şi aş dori să vă întreb cum vedeţi voi legătura dintre bani, bugete şi marketing online?

04:31 Roxana: Este o legătură foarte strânsă. Poţi să ai rezultate şi cu bugete mai mici, evident şi rezultate cu bugete mari. Este clar! Important este marketignul să fie măsurat, să ai Measure of Results, pentru ca data viitoare să ştii ce investiţii să faci. Nu poţi îmbunătăţi ceva ce nu măsori. Dacă eu pun 500 USD în Facebook Ads şi eu observ că nu converteşte pentru mine, atunci mă voi orienta pe altceva ce are conversie.

05:10 Daniel: Mulţumim de sfat! Unde te găsesc oamenii?

05:11 Roxana Nasoi: Mă găsiţi online pe Linkedin.

05:27 Daniel: Super, mulţumim! Alex, doreşti să adaugi ceva?

05:28 Alex: Da. Dacă nu ştiţi ce să faceţi începeţi cu un buget mic şi în funcţie de rezultate, scalaţi sau nu.

05:35 Daniel: Deci, să experimentăm mai întâi. Vedem ce funcţionează…

05:36 Alex: Din ce am aflat de la alţii, funcţionează foarte bine.

05:47 Daniel: Către ce să ne îndreptăm atenţia, Facebook, Google?

05:48 Alex: Din ce am citit şi am aflat mă îndrept către Facebook, pentru că Google nu este domeniul meu şi nu pot să-mi dau cu părerea.

05:58 Daniel: Este în regulă, excelent! Unde te pot găsi oamenii?

05:59 Alexandru R. Constantinescu: La www.ideasforrent.com

06:10 Să mergem mai departe… Laura! Filmez pentru episodul de mâine al emisiunii State of the Wallet, emisiunea de educaţie financiară pe care o fac şi aş dori să te întreb cum vezi tu legătura dintre bani, bugete şi marketing online?

06:25 Laura: Este o legătură foarte strânsă! Fără bani nu există marketing!

06:29 Daniel: Este important să alocăm bani în direcţia respectivă, mai mulţi, mai puţini?

06:34 Laura: Nu ştiu exact un procent. Este în funcţie de ce conversii îţi aduce. De exemplu, dacă aş băga 1000 de EUR în marketing şi s-ar întoarce 2000 de EUR aş fi mulţumită. Poţi pune 1000 de EUR şi să se întoarcă 10000 de EUR, depinde de specificul activităţii. De la caz la caz. Este obligatoriu să investeşti în marketing online.

07:00 Daniel: Marketingul online îţi poate creşte afacerea la următorul nivel?

07:02 Laura: Acesta este elementul esenţial să-ţi împingă afacerea. Este puţin probabil, doar din offline şi din recomandări să te dezvolţi.

07:15 Daniel: Corect şi de acord. Unde te pot găsi oamenii?

07:19 Laura Ungureanu: Mă pot găsi la bancă sau pe winstep.ro Winstep este o firmă care organizează evenimente în principal pe partea de business. Am organizat şi evenimente de dezvoltare personală, suntem deschişi pe orice înseamnă educaţie, iar acum susţinem antreprenoriatul.

07:44 Daniel: Mulţumesc şi Succes!

07:52 Daniel: Este veselie mare în acest colţ! 🙂

07:54 Alex: Just do it! Just do it!

07:55 Daniel: Just do it… ce anume?

07:58 Alex: Tot în general! Vorbeam aici de idei de business…

08:04 Daniel: Dragilor, vorbim de legătura dintre bani, bugete şi marketing online pentru afacerile noastre, pentru brandul personal, pentru ceea ce vrem să facem fiecare.

08:21 Alex: Eu sunt foarte pragmatic! La mine nu se pot face vânzări fără valoare, aşa că investesc mare parte al bugetului clienţilor mei în conţinut valoros, după care oamenii care sunt interesaţi de conţinutul respectiv primesc o ofertă de vânzare şi în acest fel toate conversiile sunt mai bune, decât în orice alt fel. Este foarte important, orice buget ai avea să te duci proporţional cu cei mai mulţi oameni pe care poţi să-i atingi.

Dacă tu ai buget de 20 de RON pe zi nu te duci la audienţă de 5.000.000 de oameni. Vei atinge foarte puţin. Dacă aloci 200 de EUR pe zi, du-te la o audienţă de 5.000.000 de oameni. Este simplu, nu este foarte mare filozofie, dar este foarte important să-ţi stabileşti un buget de marketing. Dacă nu ai un buget de marketing, un buget de promovare şi nu ştii să-ţi aloci toate aceste resurse, atunci este posibil să faci totul din mers şi rezultatele vor fi la fel… din mers 🙂

09:20 Daniel: Ca să nu le mai facem din mers, unde te pot găsi oamenii?

09:23 Alexandru Kelerman: Mă pot găsi pe kelerman.com sau la Connect Hub.

09:37 Paul: Cea mai simplă chestiune pe care o poţi face în această privinţă este delegarea sarcinilor pe care nu ştii să le faci către oameni care ştiu să le facă. De ce să pierzi vremea? Vorbim de marketing online… Câţi ani mi-ar lua mie acum, în momentul de faţă, să învăţ tot ce se numeşte piaţă, analytics, bugete…

10:02 Daniel: Cred că nu-ţi ajunge viaţa asta.

10:03 Paul: Este o piaţă care evoluează aşa cum şi tehnologia evoluează şi aşa mai departe. În condiţiile în care vreau să mă promovez şi am sau poate încă nu am unul, dar vreau să investesc. În aceste condiţii ce fac: învăţ de la zero şi mă rup în mai multe bucăţi ca să învăţ 7 domenii sau apelez la oameni care ştiu ce au de făcut şi care te ajută să nu mai pierzi vremea?

10:27 Daniel: Corect! Deci, oameni buni, apelaţi la profesionişti. Aşa face şi paulavram.ro… aşa că nu aruncaţi bani pe geam, ci la profesionişti. Mulţumesc, dragilor!

10:49 Daniel: Să mergem mai departe, ia să vedem cu cine mai putem să vorbim? Pot să te deranjez? Filmez un episod pentru emisiunea mea de mâine, de educaţie financiară şi întreb oamenii care este legătura dintre bani, bugete şi marketing online.

11:12 Alexandru: Salutare! Deci, cum ar trebui să discutăm?

11:20 Daniel: Cum vezi tu lucrurile acestea sau oamenii cu care ai lucrat? Să zicem o idee pe care o reţinem şi să dăm valoare celor care ne vor urmări.

11:28 Alexandru: Cred că, cumva, banii pe care îi investim pe partea de marketing online sunt cum s-a discutat şi astăzi 50% ar trebui să se ducă în reclamă, 50% ar trebui să se ducă în brand. Cumva să investim bani şi pentru ceea ce reprezintă brandul în sine, ce anume comunicăm şi investiţie în anumite evenimente. Le-am putea spune CSR… Este acel gen de marketing care îţi creează tracţiune şi îţi dă o altfel de expunere. Aşa ajută implicarea în proiecte educaţionale. De exemplu, un alt mod (emag.ro ştiu că face acest lucru foarte bine) te întreabă dacă vrei să dai la fundaţia de educaţie, indiferent că dai 2,3 sau 4 RON. De acolo, foloseşte banii de la clienţi, care sunt pasionaţi de educaţie, şi după aceea îi ţine la curent pe aceştia comunicându-le ce a făcut cu banii lor. Acest lucru creează mai multă tracţiune, mai mult interes şi un sentiment de ataşament „vreau să lucrez cu oamenii ăştia, îmi place, reprezintă aceleaşi valori cu mine”. Cumva, banii pentru genul acesta de lucruri ar putea să nu vină doar din bugetul tău, ci şi din bugetul clienţilor, poate ceva ce vor şi ei să susţină. Prin aceasta, pe de o parte aduci multă vizualizare cauzei, problemei tale, dar îţi aduci şi expunerea brandului personal.

12:42 Daniel: Super şi mulţumesc! Unde te pot găsi oamenii?

12:45 Alexandru Glod: Pe Stai Să-ţi Povestesc… căutaţi pe Facebook sau pe Google.

12:52 Daniel: Mulţumesc, Alexandru şi să mergem mai departe.

13:02 Daniel: Să vedem ce ne mai spun oamenii, cu cine mai vorbim astăzi…

13:06 Daniel: Deranjez?! Se poate?! Filmez episodul de mâine şi întreb oamenii care este legătura dintre bani, bugete şi marketing online? Pentru că ne aflăm la un eveniment de marketing online, ce am putea să le spunem oamenilor, un sfat, o idee, să le dăm valoare, cum ar putea să facă mai bine pentru a-şi creşte afacerea prin marketing online?

13:32 Cristi: În primul rând trebuie să ai un buget de marketing!

13:33 Daniel: Deci, este foarte important să ai un buget.

13:35 Cristi: Şi apoi să faci şi în aşa fel încât să-l şi foloseşti. Eu am mai păţit acest lucru şi încă mai păţesc în anumite domenii să am un buget, dar să nu-l folosesc pe zona respectivă. Îmi spun că banii aceştia poate au altă direcţie…

13:48 Daniel: Cumva ţine de disciplină?

13:49 Cristi: Da! Şi cumva te şi forţezi, în sensul că dacă ţi-ai făcut acel buget, dacă este un procent din banii tăi, atunci să-l şi investeşti. Poate ţine şi de anumite bariere pe care le ai, precum şi de alte aspecte.

14:04 Daniel: Mai întâi experimentezi, vezi ce funcţionează. Aloci un procent standard sau procedezi altfel?

14:09 Cristi: Eu la început investeam sume destul de mari, dar nu folosesc un procentaj bine definit. Ce pot să-ţi spun este că am pus, poate, mult mai mult decât ar fi fost necesar.

14:23 Daniel: Deci, pentru tine este marketingul online un motor de creştere al brandului, al afacerii?

14:26 Cristi: Da!

14:27 Daniel: Deci, oameni buni, de la Cristi Ştefan – crististefan.com investiţi în marketing online!

14:36 Daniel: Şi Alexandru se pricepe… Alexandru?

14:40 Alexandru: Părerea mea este că înainte să stabileşti un buget ar trebui să te documentezi, ori să citeşti, ori să mergi în direcţia în care să afli cu ce se mănâncă marketingul online, ce ai nevoie pentru business-ul tău, să ştii care îţi sunt clienţii… domeniile sunt diferite. Înainte să arunci cu banii trebuie să te informezi bine. Sunt câteva cărţi, sunt câteva cursuri, sunt nişte oameni pe care îi poţi studia. De exemplu, Seth Godin este unul care îmi vine în minte chiar acum şi mai este şi un mentor de-al lui, Jay Levinson care are scrise cărţi cu multe idei şi multe lucruri practice, pe care să le pui în aplicare. După aceea, dacă îţi dai seama că nu eşti cel mai bun specialist şi îţi permiţi, poţi merge după ce ai înţeles concepte şi ştii ce vrei, să cauţi oameni cărora să ştii ce să le ceri. Apelează la profesionişti, la cineva care se pricepe, la o agenţie mai mică eventual. Dacă tu sau business-ul tău se ocupă cu altceva şi tu trebuie să te concentrezi pe clienţi şi pe produs, nu are rost să încerci tu să devii specialist în marketing la anumite lucruri pe care nici nu le înţelegi.

15:50 Daniel: Cred că nici nu avem timpul necesar să facem asta!

15:51 Alexandru: Şi atunci apeleazi la cineva care se pricepe. Ca să apelezi la cineva care se pricepe trebuie să ştii ce să-i ceri, ce ai nevoie, ce are nevoie business-ul tău, cui vinzi tu… tot ce ţine de afacerea ta.

16:02 Daniel: Mulţumim de idei, de sfaturi! Unde te pot contacta oamenii?

16:07 Alexandru: Pe djundoo.ro

16:15 Daniel: Mulţumesc tare mult băieţi! Enjoy the day!

16:19 Daniel: Salutare, oameni buni! Sunt pe final de eveniment, am zis să vă mai adresez câteva cuvinte şi vouă. După cum vedeţi lumea este la networking, bem şi o gură de vin, consumăm responsabil şi ce vreau să spun sunt 2-3 lucruri cu care am rămas astăzi:

1.Am rămas cu faptul că Dumnezeu este prezent şi aici, şi prin social media, digital marketing şi marketing online şi mi-a plăcut foarte mult treaba asta.

2.Am rămas cu faptul că trebuie să fii smart şi selectiv.

3.Am rămas cu faptul că ceea ce credem noi că se potriveşte nu înseamnă că se potriveşte şi din punct de vedere al clientului. Va trebui întotdeauna să afli ce vrea clientul şi să lucrezi ca şi tu şi clientul să obţină succesul. Acesta să fie punctul vostru comun.

4.Am rămas cu faptul că trebuie să faci efortul pe termen lung dacă vrei să devii un influencer în marketing online.

17:16 Te las cu un gând bun, îţi urez să ai succes în tot ceea ce faci, să-ţi fie din ce în ce mai bine. Nu uita să te abonezi la canalul de YouTube, newslettere, articole în fiecare Miercuri, episod video în fiecare Vineri. Eu sunt aici alături de tine mereu cu informaţii.

17:30 Îţi mulţumesc şi îţi sunt recunoscător că mă urmăreşti, Pa Pa!

 

Articole similare