skip to Main Content

Există un anumit traseu care pleacă de la programarea pe care o ai deja şi care te conduce la anumite rezultate.

Poţi acţiona în moduri diferite pentru a determina schimbarea programării curente.

Tu nu eşti ceea ce ai moştenit şi poţi alege diferit, astfel încât să capeţi convingeri benefice necesare în îndeplinirea scopurilor tale.

Cum poţi schimba programarea? Află detaliile din acest material video aniversar.

Ţi-a plăcut acest video? Te rog, dă mai departe! Mulţumesc!

———-

Subscribe and follow me on:

Snapchat: https://www.snapchat.com/add/danielvtanase

YouTube: https://www.youtube.com/c/danieltanase79

Facebook: http://www.facebook.com/danieltanasefinantepersonale

Website: http://danieltanase.com

State of the Wallet – e027. Cum poţi schimba programarea?

(full transcript)

 

00:27 Salutare! Numele meu este Daniel Tănase şi îţi spun „Bine ai venit!” la episodul cu numărul 27 din emisiunea de educaţie financiară State of the Wallet. Încep emisiunea cu câteva anunţuri foarte scurte.

00:40 Numărul 1: Astăzi este ziua mea de naştere! 🙂

0043: Numărul 2: De astăzi peste 1 an de zile va ieşi pe piaţă cartea State of the Wallet Book, care se va baza pe întreagă această emisiune, pe întrebările pe care voi le puneţi, pe subiectele pe care le abordez în această emisiune, aşa că te încurajez, aşa cum am făcut-o şi până acum, şi îţi aduc aminte la anumite episoade că este bine să interacţionezi cu mine, să-mi spui problemele tale, să-mi scrii pe adresa de email la [email protected] şi de acolo pot crea anumite subiecte, tocmai ca să folosească ca răspunsuri pentru voi, le voi menţiona şi în carte,, pot constitui chiar un capitol întreg, aşa că, te rog, interacţionează cu mine şi spune-mi ce ai vrea să afli, ce ai vrea să se regăsească acolo într-un mod extins, pe larg, mult mai mult decât ceea ce pot să fac acum în cadrul unui singur episod.

01:34 Şi numărul 3: Să trecem la treabă, pentru că de ziua mea se şi munceşte, nu-i aşa?! 🙂

01:43 În aceste săptămâni v-am tot bătut la cap cu credinţele limitative şi cu convingerile limitative. Indiferent cum le-am numi, înţelegeţi foarte bine ce vreau să spun. Ideea este că ele sunt fundamentul. Sunt baza. Fără a le schimba, nu ne vom schimba povestea pe care noi o avem cu banii. Venim cu o poveste, am învăţat, am fost programaţi în copilărie, după aceea în adolescenţă, după aceea ca adulţi şi cumva venim cu toate acestea şi astăzi acţionăm după nişte principii care sunt deja instalate la noi în subconştient, aceste convingeri limitative, iar ele ne dictează situaţia noastră financiară actuală.

02:21 Ideea este că trecutul este cu trecutul, ce putem să facem este că putem să acţionăm în prezent (să nu dărâm ce mi-am pregătit aici 🙂 ), putem să acţionăm în prezent pentru a ne determina un alt viitor. Iar ca să acţionăm în prezent, trebuie într-adevăr să ne uităm un pic şi în trecut, pentru că programarea vine exact de acolo din copilărie.

02:40 Exact asta spuneam şi în ultimul articol din această săptămână de pe blog, care se intitula „Cum să scapi de convingerile limitative, chiar dacă au fost scrise din copilărie”. Acolo am setat cadrul şi astăzi vreau să-ţi explic un pic mai mult ce înseamnă programarea şi cum ne determină ea rezultatele, comportamentul şi situaţia financiară actuală.

03:01 Aşadar, am desenat aici un scurt traseu care pleacă de la P – programare. Programarea ne conduce şi ne determină G – gândurile. Gândurile conduc şi ne determină S – sentimentele. Ideea este că cele două, după cum vedeţi este o săgeată dus-întors de la una către cealaltă, cele două se determină una pe alta. Gândurile duc la sentimente, sentimentele duc la anumite gânduri şi mai departe, după ce se realizează acest schimb de „energie”, să zicem aşa, între ele, mai departe ele ne împing la o anumită A – acţiune. Iar acţiunile pe care le efectuăm ne determină anumite R – rezultate. Mai bune sau mai puţin bune.

03:44 Rezultatele pe care le avem, unde credeţi că se întorc? Se întorc în programare, ne realizează mai departe programarea, pentru că rezultatele odată ce le-am obţinut, aşa cum spuneam mai bune sau mai puţin bune, îţi determină şi modul cum vei reacţiona mai departe. Anumite comportamente devin obiceiuri, unele se transformă în obiceiuri sănătoase, unele se transformă în obiceiuri mai puţin sănătoase şi tot aşa.

04:08 Cum putem să schimbăm această programare? Şi, pentru că sunt foarte practic, aşa cum mă ştii de obicei nu o să-ţi pierd timpul, şi vreau să-ţi spun ce a funcţionat pentru mine, dar şi ce a funcţionat pentru alţi oameni cu care eu până acum am discutat, cu care m-am întâlnit, unii îmi sunt foarte buni prieteni, alţii sunt doar cunoştinţe… ideea este că am interacţionat deja cu foarte multe persoane şi am observat cum şi-au schimbat ei, la rândul lor, programarea.

04:37 Primul lucru pe care îl poţi face ca să-ţi schimbi programarea este să apelezi la Ajutor Calificat. Cum am lua-o, cum nu am lua-o, este foarte dificil să reuşeşti singur să te reprogramezi. Da, poţi face asta. Chiar în această perioadă am compus un instrument care să te ajute în acest sens, un material audio gratuit. Dacă eşti abonat deja l-ai primit de la mine, dacă nu te rog să te abonezi şi îl vei primi împreună cu instrucţiuni şi cum te poate el ajuta să te reprogramezi mental.

05:18 Mai mult de atât, dacă simţi că asta nu funcţionează pentru tine sau că te duce doar până la un anumit nivel, până la un anumit plafon, atunci este cazul să apelezi la ajutor calificat. Ce înseamnă ajutor calificat? Pentru mine a însemnat, de exemplu, să merg la cursurile de Metoda Silva, pentru altcineva a mers să facă NLP, altcineva a mers să facă Reiki şi aşa mai departe.

05:40 Ideea este că trebuie să îţi identifici ceea ce este în subconştientul tău, iar asta, în general, nu prea o putem face singuri. Avem nevoie de o anumită metodă, de o anumită tehincă de accesare a subconştientului, de un anumit mod de a ne duce într-o frecvenţă mai joasă a creierului, unde putem să medităm şi să scoatem din subconştientul nostru anumite informaţii. Iar în general, acest lucru se realizează cu ajutor calificat.

06:06 Fie că apelezi la un ajutor de tipul Metoda Silva, cum am făcut eu – este o metodă şi tehincă de reprogramare mentală, de meditaţie, înveţi foarte multe proiecţii, vizualizare creativă, îţi faci programe pentru viitor şi după aceea munceşti mental şi vizual pentru îndeplinirea lor, poţi vindeca anumite lucruri… este o tehnică destul de complexă şi am fost la cursuri. Am apelat la ajutor specializat, la instructori specializaţi. Intraţi pe metodasilva.ro, dacă sunteţi interesaţi de această metodă. Dacă nu, puteţi să apelaţi şi la alte lucruri sau puteţi apela la un expert, la un mentor, la un coach, că este foarte populară denumirea asta 🙂

06:45 Ideea este că ai nevoie de ajutor calificat, la un moment dat, pentru a sparge anumite blocaje, pentru a trece peste anumite plafoane. Mai departe… acesta este foarte important. Mai departe, ce poţi face tu fără ajutor calificat.

07:00 Poţi să citeşti! Cititul obligatoriu, zilnic dacă se poate. Nu zic 5 minute, nu zic 10 minute, nu zic 30 de minute, nu zic 1 oră. Dar cititul zilnic şi nu cititul de beletristică…., ci de cărţi care te pot ajuta să-ţi deblochezi anumite credinţe. De exemplu, dacă ai probleme în relaţiile de cuplu citeşte cărţi care merg în acea direcţie, care te pot ajuta să vezi din alte perspective, să-ţi schimbi convingerile pe care le ai despre cum sunt femeile sau cum sunt bărbaţii şi aşa mai departe. Dacă este vorba despre bani, citeşte cărţi în direcţia asta cum este şi cartea mea „Salvează-ţi Banii” sau a altor autori de pe piaţă, atât din România, cât şi din străinătate.

07:46 Cititul este foarte important pentru că pune creierul la contribuţie. Ideea este mai departe să nu rămâi doar la citit, ci să te apuci să aplici. Acesta este foarte important pasul! Programare (citesc), o să am anumite gânduri, o să înţeleg anumite lucruri, adică mi se vor trezi anumite sentimente, care îmi vor alimenta alte gânduri, care mai departe poate îmi vor alimenta şi alte sentimente… ideea este la un moment dat să acţionezi ca să începi să obţii nişte rezultate. În momentul în care vei începe să obţii anumite rezultate vei vedea şi ce funcţionează şi ce nu funcţionează.

08:18 Pentru că aşa cum îmi place mie să spun şi este adevărat (100% 🙂 ): totul funcţionează, dar nu totul funcţionează pentru tine!

08:30 Suntem diferiţi… indivizi unici, originali şi irepetabili, aşa că trebuie să observi, să vezi, să experimentezi ce funcţionează pentru tine.

08:40 Mai departe… Scrisul! Fă-ţi o agendă în care începe să scrii. Poţi să scrii ce-ţi trece prin cap. Am auzit mulţi oameni care se trezesc dimineaţa şi se apucă imediat de scris. În fiecare zi, absolut tot ce le trece prin cap. După aceea, când se uită în urmă cu 3 zile, o săptămână, 1 lună, 1 an este incredibil să vadă ce au găsit pe acolo. Ideea este că scrisul are şi rol terapeutic, de catharsis… Scrieţi oameni buni, scrieţi! Aşa cum vă scrieţi scopurile, aşa cum vă faceţi listele de mers la cumpărături, aşa vă scrieţi memoriile, scrieţi poate tot ceea ce vă trece prin cap sau poate scrieţi ceea ce aveţi nevoie de aflat în legătură cu banii.

09:20 În instrucţiunile pe care le găseşti la materialul pe care eu ţi l-am pregătit gratuit, vei vedea că şi eu te pun să scrii. De ce? Pentru că scrisul downloadează din cap o anumită informaţie pe care o ai referitoare la bani şi nu numai.

09:34 Mai departe, ce mai poţi să faci? Mediu! Mă refer la mediul de oameni în care te învârţi. Nu o să încep să-ţi spun acum că suntem media celor 5 persoane şi aşa mai departe… da, probabil că este adevărat şi asta, de multe ori am testat-o şi este pe acolo, în proporţie de 80% este adevărat. Ideea este că mediul de oameni cu care ne înconjurăm este definitoriu dacă vei reuşi să scapi sau de anumite credinţe sau convingeri limitative pe care le ai despre bani sau nu doar despre bani.

10:08 Pentru că poţi să iei un om bun şi să-l pui înconjurat, într-un mediu numai de oameni răi. La un moment dat, acel om bun va începe să ia anumite comportamente rele şi dintr-un om bun se va transforma într-un om bun, dar cu comportament negativ şi va deveni şi el ca acei oameni. În acelaşi timp, poţi să iei şi un om rău şi să-l pui într-un mediu bun (indiferent ce înseamnă rău sau bun) şi s-ar putea să se molipsească şi la el faptele bune.

10:44 La fel este şi cu banii. Du-te şi înconjoară-te de oameni care câştigă mai mulţi bani decât tine sau cel puţin cât tine. Dacă ceilalţi oameni din jurul tău, cu care acum petreci cel mai mult timp pe zi, observi că au un anumit comportament financiar, observi că nu te pot ajuta cu astfel de informaţii care să te ajute să creşti, să-ţi dea valoare dintr-o anumită conversaţie, diminuează-ţi timpul în acel mediu şi du-te şi caută alt mediu.

11:09 Mediul este foarte important, este definitoriu pentru acţiune şi pentru a putea să implementezi acest proces şi la tine. Altfel, poţi asculta un material audio în fiecare zi de 3 ori. Poţi să mergi la cursuri, poţi să te apuci de citit, de scris. După ce ai citit şi ai scris anumite informaţii o să te duci într-un anumit mediu. Dacă iei comportamentele de acolo sau dacă uiţi, şi acum că eşti în acel mediu, încerci să te adaptezi, să asimilezi anumită informaţie…. s-ar putea ca programarea să nu funcţioneze.

11:42 Toate lucrurile acestea ÎMPREUNĂ funcţionează. Nu este o simplă schimbare pe care o faci acum pentru 30 de zile, 60 de zile, 90 de zile şi după aceea GATA! eşti patron, poţi să stai la soare şi să te mângâi cu mâna pe burtă. Nu funcţionează aşa lucrurile!

11:58 Orice obicei, mai ales dacă vrei să-l faci zilnic, este bine până se transformă în automatism să-l faci, îţi spun din experienţa proprie, minim 90 de zile. De exemplu, dacă te abonezi pe danieltanase.com primeşti acel material audio gratuit. Va trebui să-l asculţi minim 90 de zile, în fiecare zi, până îţi intră în cap, până poţi să-l repeţi fără să ai căştile în urechi, fără să dai drumul la boxe sau mai ştiu eu ce altceva.

12:25 Pentru că aşa te va duce mai departe. Doar când simţi că ai implementat ceva, simţi că ai internalizat ceva şi o să-ţi dai seama din interacţiunile cu oamenii. La un moment dat, cineva o să te întrebe ceva în legătură cu banii şi tu o să-i zici ceva ce crezi sau o convingere nouă pe care ai învăţat-o şi un mod al tău, nou de acţiune. Şi atunci persoana cealaltă te va întreba: „Dar de unde ştii tu lucrurile astea?” O să vezi! Îţi promit că aşa este! Aşa a fost şi în cazul meu, aşa a fost şi în cazul altor persoane. Este fenomenală schimbarea care se poate petrece, dar nu peste noapte. Cere timp, cere ceva efort, cere ceva disciplină, în schimb nici nu sunt alte soluţii, nu există shortcut-uri în acest moment care să te ducă mai aproape de lucrurile acestea.

13:13 Poţi să mergi la conferinţe, la evenimente, la orice alte lucruri, dar acestea care ţi le-am scris aici sunt cele mai importante 4-5 lucruri care acţionează asupra programării tale. Apucă-te de treabă, nu amâna acţiunea. Este bine că eşti conectat, este bine că eşti interesat, în schimb ai nevoie de ACŢIUNE. Acţiunea este numărul unu. Acţiunea conduce la rezultate. Rezultatele, mai bune sau mai puţin bune, în funcţie de cum le vei evalua ce înseamnă pentru tine,  îţi vor schimba programarea şi te vor ajuta să ai alte Gânduri, să gândeşti diferit, să te simţi altfel…. Mai ţii minte că întrebam în episoadele trecute: „Ce gândeşti despre bani?”, „Ce simţi despre bani?” Toate acestea au un rost. Toate acestea se leagă.

14:00 Caută mai bine, caută mai multă informaţie dacă este cazul pentru tine. Dacă nu, treci la acţiune!

14:05 Şi, pentru că am vorbit de acţiune, dacă ţi-a plăcut acest material, dacă îţi place ceea ce fac, dacă apreciezi munca mea, te rog din suflet dă mai departe. Un like, un share, spune-mi părerea ta, comentează dacă este cazul, dacă simţi că trebuie să spui ceva. Cred că este cel mai frumos cadou pe care poţi să mi-l faci, să interacţionezi, să dai un share, să te abonezi la canalul de YouTube, să te abonezi pe blog, să cumperi cartea mea pe danieltanase.com/salveazatibanii… Ar fi un cadou frumos pe care ai putea să mi-l faci, dar asta este doar alegerea ta!

14:38 Eu mă bucur oricum de faptul că pot să fac aceste lucruri pentru voi, vă mulţumesc, vă sunt recunoscător, absolut recunoscător că mă urmăriţi şi până data viitoare vă urez: Viaţă lungă şi gânduri prospere!

Back To Top