skip to Main Content
10 Citate Motivaţionale Care îţi Pot Schimba Viaţa

În fiecare zi contorul o ia de la 86.400 până la zero. Acesta este suma pe care o primim zilnic în contul fiecăruia deschis la banca vieţii. De câte ori se va reumple nu ştim. Şi pentru că nu ştim, ar fi extraordinar să conştientizăm cât de important este timpul, pentru ce îl aloci, pentru cine, în ce scop, cu ce rezultate.

Dacă te întrebi ce reprezintă 86.400, cu toate că sunt sigur că ţi-ai dat seama deja, este numărul de secunde al unei zile. Sunt multe, sunt puţine? Nu ştiu, dar ştiu că toţi beneficiem de acelaşi număr şi cu toate astea nu reuşim să-l cheltuim cu toţii la fel, dar putem îmbunătăţi această situaţie. Cum? Este necesar să schimbăm câte ceva, pe aici, pe acolo, prin punctele esenţiale.

Vorbesc din nou despre schimbare pentru că este absolut indispensabilă dacă vrei să evoluezi şi să ai o viaţă mai bună. Ea trebuie realizată pas cu pas, cu schimbări mici, implementate pe rând până devin obiceiuri, astfel rezultatele sunt garantate pe termen lung. Este foarte important acest aspect pentru că astfel vei câştiga timp.

Timp pentru activităţile care îţi fac plăcere cu adevărat, timp pentru a-l petrece cu oamenii care merită, timp pentru familie, pentru cei dragi, care de prea multe ori simt că familia lor nu este acasă, indiferent că vorbim de situaţiile fericite sau nu. Timpul este cea mai preţioasă resursă pe care o avem la dispoziţie.

Având în vedere cele spuse, nu îi înţelegeam pe cei care efectiv îşi bat joc de timpul lor, dar din experienţa ultimilor ani de viaţă, am înţeles. Oamenii nu au scopuri, nu au obiective, nu ştiu unde vor fi mâine, nu au o agendă, nu au un plan. Efectiv trăiesc purtaţi de un val nevăzut care îi aruncă încolo şi încoace în vâltoarea şi tumultul vieţii de zi cu zi până la sfârşit. De fapt ei nu trăiesc, doar există.

Îţi poţi schimba viaţa în multe feluri, depinde doar de tine dacă vrei să faci ceva. În ultimii ani, viaţa mea a suferit schimbări radicale şi ele nu s-au terminat pentru că generează altele, şi tot aşa, un proces continuu în scopul unei vieţi mai bune. Este dificil, este de lungă durată şi, de multe ori, am avut perioade în care m-am simţit la pământ, mă gândeam să abandonez.

Am căutat permanent noi surse de motivaţie, un mediu motivant, care să mă ajute să merg mai departe. Şi după o perioadă am găsit. Şi am mai găsit ceva, acele mici detalii care fac diferenţa, cel puţin pentru mine şi sper să te ajute şi pe tine, măcar puţin, în tot ceea ce faci. M-ar bucura enorm.

Unul din aceste mici detalii – citatele. Nu am căutat oameni celebri, dar ce să vezi, citatele aparţin unor oameni cunoscuţi (doar nu vei auzi citate de la vecinul de pe scară), care au influenţat masele de oameni, care au schimbat mentalităţi, care au pornit revoluţii, care au pornit războaie, care au transmis inspiraţie, care au propovăduit pacea, care au înălţat sufletul. Ei sunt cei puţini care fac diferenţa şi ştiu că, undeva în adăncul sufletului, şi ţie ţi-ar plăcea să faci diferenţa, să fii semnificativ.

Am ales astăzi 10 citate motivaţionale, care pentru mine sunt ca un ghid în viaţă, care mă motivează, care mă inspiră, care mă reprezintă, care servesc scopurilor mele, care mă luminează. Într-o ordine aleatorie acestea sunt:

1. Peste 20 de ani vei fi dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut, decât de cele pe care le-ai făcut, aşa că treci peste graniţe, nevighează departe de siguranţa portului şi prinde vântul potrivit în pânzele tale. Explorează, visează, descoperă – Mark Twain

 

2. Mintea este totul. Ceea ce gândeşti, devii – Buddha

 

3. Timpul tău este limitat, aşadar nu-l risipi trăind viaţa altcuiva – Steve Jobs

 

4. Am învăţat că oamenii vor uita ceea ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă – Maya Angelou

 

5. Cele mai importante zile din viaţa ta sunt cea în care te-ai născut şi cea în care ai aflat de ce – Mark Twain

 

6. Nu contează cât de încet mergi atât timp cât nu te opreşti – Confucius

 

7. Tu trebuie să fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume – Gandhi

 

8. Vei obţine tot ce îţi doreşti în viaţă, dacă vei ajuta îndeajuns de mulţi oameni să obţină ceea ce vor – Zig Ziglar

 

9. Calificările academice sunt importante, dar aşa este şi educaţia financiară. Amândouă sunt importante şi şcolile au uitat una dintre ele – Robert Kiyosaki

 

10. În beta ne prăduim unii pe alţii, în alpha ne rugăm unii pentru alţii – Jose Silva

 

Acestea sunt unele din cele mai importante pentru mine, evident că mai sunt şi altele. Nu ştiu dacă pentru tine au acelaşi nivel de motivare sau de inspiraţie, ceea ce este firesc, pentru că ce funcţionează pentru mine, nu este neapărat să funcţioneze şi pentru tine, dar ideea principală pe care vreau s-o transmit este că aceste mici detalii pot face diferenţa în viaţă.

Te pot ajuta să te schimbi, să rămâi pe drum, să fii prezent, să fii mai conştient, să fii mai motivat, să fii mai relaxat, sa fii mai inspirat, să fii mai atent, să fii adevăratul TU. Pune-le şi tu undeva la îndemână, pe birou, pe perete, pe desktop, pe frigider, unde vrei tu, doar să le ai la vedere şi atunci când simţi nevoia trage o privire peste ele şi adu-ţi aminte care sunt scopurile tale.

Dacă am fost trist, realist, critic, dar şi motivant, inspiraţional, să te pun pe gânduri, atunci îmi doresc să ştii că exact aşa am vrut să fiu. Drumul către schimbare, către evoluţie, către o viaţă mai bună sau drumul către libertate (click pe link pentru a descărca primul meu ebook gratuit) cum îmi place mie să spun nu este pentru oricine, majoritatea oamenilor nu vor să se schimbe decât la nivel declarativ. În rest nu sunt dispuşi să facă nimic, nu vor să iasă din zona de confort sub pretextul unei false siguranţe pe care cred că o au.

Te las cu un gând bun, să ai o viaţă din ce în ce mai bună şi nu pot să închei decât cu citatul care mă reprezintă fundamental:

Viaţa mea este mesajul meu – Gandhi

 

Sparge Credințele Limitative Despre Bani

Sparge credințele limitative despre bani, chiar dacă acestea au fost scrise din copilărie.

Am creat un material audio care te va ajuta să identifici și să reformulezi credințele pe care le ai în acest moment despre bani și să lucrezi constant pentru a le transforma în ceva benefic pentru tine.

De asemenea, vei primi articole, materiale audio și video care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relația cu banii din viața ta.

Datele tale sunt mereu în siguranță. Fără SPAM.

Introdu numele și adresa ta de email și îți voi trimite materialul audio.

Powered by ConvertKit
Back To Top