skip to Main Content
Noul Colind Pentru O Viaţă Fericită şi Prosperă

Suntem în decembrie şi această perioadă a anului aduce cumva laolaltă tot ce strângem pe parcursul anului, dar şi cumulativ an de an, pe parcursul vieţii. Este o perioadă în care bucuria de viaţă şi suferinţa neîmplinirilor fac pace sub ocrotitoarea atmosferă indusă de bradul de crăciun. Majoritatea oamenilor fac bilanţuri, îşi pun în gând ce vor de la anul care vine, se roagă pentru binele personal şi al celor dragi.

Se mai întâmplă foarte multe cumpărături, pentru că, nu-i aşa, este sărbătoare mare şi frigiderul, cămara, beciurile, dulapurile, sertarele sau orice alt spaţiu de depozitare este indicat să fie pline, pentru că atunci când noul an trece pragul este bine să fii „plin„. Să nu uiţi să speli maşina, bine? Foarte multe cumpărături şi în zona de cadouri, că doar nu poţi să te vezi cu familia sau prietenii, naşii, finii, cumnaţii, socrii şi toată gaşca sau mai ştiu eu cine altcineva şi să te duci cu mâna în buzunar. Nu este frumos.

Nu mi-am propus să ştirbesc cumva din importanţa, tradiţiile, însemnătatea sau atmosfera sărbătorilor de iarnă pentru că şi mie îmi plac foarte mult toate acestea, dar în adevăratul lor sens. O altă trăsătura a acestei perioade este reprezentată de actele de caritate însoţite de donaţii, cadouri şi altele. Întrebarea mea este de ce este necesar să vină Crăciunul pentru a dărui? Dar dacă tot dăruieşti, ai dat cu inima deschisă, fără să te aştepţi la ceva în schimb? Ai dăruit doar ca să te simţi bine sau ca să fii în rândul lumii?

Probabil toată lumea îşi doreşte mai mult şi se întreabă de ce nu primeşte mai mult? Doar ai fost ascultător, bun şi darnic tot anul, iar de sărbători… O lege a universului este aceea de a dărui, dar universul nu răsplăteşte şi nu întoarce actele tale de bunătate decât dacă faci asta din suflet, fără a aştepta momentul potrivit, fără a stabili cui dăruieşti, fără a aştepta ceva retur, ci pur şi simplu pe cei care dăruiesc şi donează necondiţionat. Te-ai gândit la asta până acum?

Dacă ştii că poţi face cuiva un bine, Fă-l ACUM !

În acelaşi timp cu această euforie mulţi oameni experimentează o tristeţe adâncă, o nostalgie a unor timpuri demult trecute, practic trăind în trecut, considerând că viitorul nu mai are nimic în sac pentru ei, iar prezentul este opţional. Nu poţi condamna aceşti oameni, nu ştii ce război interior au de câştigat sau nu, probabil, la fel ca tine îşi doresc doar să fie fericiţi, exact aşa cum eşti TU. Ce îţi pasă ţie de suferinţele altora, de viaţa altora, cel mai important eşti tu, de ce să arăţi compasiune pentru umanitate, de ce să fii empatic şi să încerci să ajuţi, de ce?

A, dar stai că acum îmi dau seama! Tu NU eşti fericit! Ştiu de ce: pentru că nici anul ăsta nu ţi-ai schimbat maşina sau nu ţi-ai luat una nouă, nu ai schimbat nici mobila din sufragerie, nici telefonul mobil nu au reuşit să-l schimbi, nici piatră funerară nu ai pus la mormântul bunicilor şi te judecă vecinii de la bloc că nu ai făcut „upgrade” la cavou. Ce ar mai fi? Nu ai strâns avansul pentru casă, nu ai fost mai departe de Bulgaria, nu ai putut să rambursezi mai mult la credit şi într-un final apoteotic nu ai reuşit să câştigi mai mulţi bani. De fapt de bani aveai nevoie, că ştiai tu ce să faci cu ei!

Şi acum cruntul adevăr: NU ai obţinut nimic pentru că îţi legi FERICIREA din PREZENT de obiective sau scopuri VIITOARE, iar toate gândurile tale sunt în TRECUT, ce bine era atunci! Soluţia este extrem de simplă şi în acelaşi timp greu de înţeles şi de aplicat de către majoritatea oamenilor:

FII FERICIT CHIAR AICI, CHIAR ACUM! SIMTE PUTEREA PREZENTULUI !

Şi te colind aşa: în fiecare dimineaţă, când deschizi ochii ai posibilitatea să alegi cum vei fi astăzi, aşa că alege să fii fericit, să te bucuri de micul dejun, să-l savurezi, apreciază apa caldă curentă pentru că mulţi oameni de pe glob mor de sete în timp ce tu te lăfăi sub duş, fii entuziast că te duci la muncă, bucură-te că ai de muncă, fii activ, ascultă empatic, ia iniţiativa, dă ce ai mai bun fără să aştepţi gratificarea imediată, astfel vei fi remarcat, fă-ţi plan de carieră pe termen lung şi luptă pentru el, fă-ţi plan pe termen lung pentru afacerea ta şi luptă pentru ea, ai compasiune pentru colegii tăi, prietenii tăi, fii pur şi simplu recunoscător pentru părinţii tăi, partenerul/a de viaţă, investiţi în dezvoltarea voastră personală, faceţi cu plăcere ce faceţi, trăiţi-vă viaţa voastră adevărată, nu cea pe care v-o bagă pe gât societatea, fiţi naturali şi respingeţi normalitatea care nu vă face bine, creaţi-vă un anturaj adecvat vouă, un mediu în care să creşteţi, eliminaţi procrastinarea şi oamenii negativi şi cu care nu mai rezonaţi, ascultaţi-vă interiorul şi fiţi voi înşivă!!! Alege din nou în fiecare zi, depinde doar de tine !!!

Mai vreau să te colind şi-ţi spun doar atât: Crăciunul este mereu fericit, TU EŞTI?!

art.27 foto1

Cu drag,

Daniel, care este fericit şi se bucură la maxim de viaţa lui 🙂

 

Sparge Credințele Limitative Despre Bani

Sparge credințele limitative despre bani, chiar dacă acestea au fost scrise din copilărie.

Am creat un material audio care te va ajuta să identifici și să reformulezi credințele pe care le ai în acest moment despre bani și să lucrezi constant pentru a le transforma în ceva benefic pentru tine.

De asemenea, vei primi articole, materiale audio și video care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relația cu banii din viața ta.

Datele tale sunt mereu în siguranță. Fără SPAM.

Introdu numele și adresa ta de email și îți voi trimite materialul audio.

Powered by ConvertKit
Back To Top