Spuneam în articolele precedente despre faptul că este util să începem să câştigăm mai mulţi bani. Cât de mulţi, depinde de obiectivele financiare ale fiecăruia dintre noi şi mai depinde dacă ai unul. Ideea este că „vreau mai mulţi bani” am tot auzit de-a lungul timpului de la mulţi oameni cu care am avut ocazia să stau de vorbă.
Tot de la aceştia am observat că ei nu-şi pot defini ce înseamnă mai mulţi bani pentru ei, nu ştiu cum să-i cuantifice. Unii spun „să am salariul mai mare”, alţii spun „să am profit lunar mai mare”, iar alţii spun „să câştig la loterie”. Indiferent de exprimare, toate cele de mai sus sunt foarte vagi şi tocmai de aceea nu se întâmplă.
Vreau mai mulţi bani.
Şi eu vreau asta. Eu vreau să am sau mai bine zis EU AM echivalentul a 1.000.000 de EURO, adică aproximativ 4.500.000 de RON în contul meu bancar deschis la ING Bank până la data de 31.12.2017.
Sună bine? Sună precis? Este o sumă de bani clar exprimată? Are o limită de timp? Are identificată locaţia în care să se găsească? Este formulat la timpul prezent?
Dacă răspunsul la toate acestea este „Da” înseamnă că tocmai mi-am formulat un scop clar, precis şi delimitat. Asta nu face majoritatea oamenilor. Nu ţinteşte. Nu clarifică. Nu defineşte. Nu delimitează.
Acum că am stabilit clar, spuneam tot într-un articol anterior că este important să ştii că procesul de a câştiga mai mulţi bani este un proces care implică utilizarea de sisteme. De la cele mai simple până la altele mai complicate. Până acum, aici pe site am păstrat lucrurile simple, am încercat să folosesc un limbaj cât mai uşor de înţeles, fără termeni tehnici sau care să te bage în ceaţă şi mi-am propus să fac acest lucru şi în continuare 🙂
Mi-aţi spus despre acest lucru, apreciaţi asta şi eu vă mulţumesc şi mă ghidez după ceea ce voi îmi transmiteţi. Azi intrăm în detaliul unui sistem simplu, modern, aflat la un click distanţă, un instrument despre care am mai povestit. Mai precis este un sistem de monitorizare care face o treabă excelentă şi care are nişte beneficii extraordinare despre care voi vorbi în continuare.
Money Pro.
După cum cred că ţi-ai dat deja seama vorbim despre o aplicaţie pentru telefonul mobil. Fie că vrem, fie că nu, tehnologia avansează cu un ritm ameţitor. Din câte ştiu eu, cantitatea de informaţie la nivel planetar se dublează de la o zi la alta conform statisticilor, aşadar nu te mira că totul se mută destul de rapid în acel obiect cu ecran de sticlă din buzunarul tău.
Aplicaţia aceasta nu a fost alegerea mea şi îţi spun imediat de ce vorbim despre ea. În toamna anului trecut, in timpul campaniei pe care am desfăşurat-o pentru lansarea cărţii mele “Salvează-ţi Banii” (comandă şi tu cartea aici) şi în care am scris 30 de articole în 30 de zile despre finanţe personale, un prieten a rezonat foarte mult cu articolele mele şi a decis că este momentul să-şi schimbe relaţia cu banii în viaţa lui. Să facă să fie mai bine.
Aşa că a decis să utilizeze o aplicaţie de gestiune a banilor ca un pas necesar pentru ceea ce şi-a propus. Mi-a transmis chiar de atunci acest lucru şi am convenit ca după o perioadă de minim 3 luni de zile să fac un articol pe această temă şi el să-mi spună ce s-a schimbat în viaţa lui, care sunt beneficiile şi dacă aplicaţia asta merită recomandată mai departe.
Ce ştie să facă aplicaţia? Ştie multe lucruri, dar nu atât de multe încât să te dea peste cap sau să te zăpăcească. Totul este bine organizat, intuitiv şi nu trebui să fii vreun expert în zona de finanţe personale sau în utilizarea de aplicaţii de specialitate ca să-ţi dai seama ce se întâmplă pe acolo.
Uşor de utilizat, aplicaţia oferă posibilitatea de planificare, bugetare şi urmărire a banilor care circulă prin diversele conturi ale tale. Poţi ţine evidenţa tuturor conturilor şi a tuturor surselor tale de venit, pentru că ştie să le centralizeze şi astfel să ofere o imagine utilă şi foarte bună de ansamblu asupra finanţelor tale personale.
Nu voi intra în detalii care nu îşi au rostul aici, pentru că acesta nu este scopul principal al articolului de faţă. Important este că, pentru tine, o astfel de aplicaţie este un sistem sau, ca să fiu şi mai explicit, este un sistem de sisteme care să te sprijine efectiv în demersurile tale.
7 Beneficii ale utilizării unui sistem de monitorizare a fluxurilor de bani
Am stat de vorbă cu prietenul meu, ne-am uitat pe grafice, am analizat şi ne-am simţit bine de tot făcând acest lucru, ne-am distrat pe bani 🙂
A fost ceva ce ne-a ţinut conectaţi la momentul prezent şi ne-am dat seama cât de important este să ai un sistem care să te ajute în viaţa ta, în acest caz pentru îmbunătăţirea relaţiei cu banii. Parcă eram doi experţi cu grafice şi pagini de date în faţă, dar cel mai important pentru noi sunt concluziile pe care le-am tras, adică beneficiile directe. Am şi câteva capturi de ecran din aplicaţie, iar ce a rezultat, poţi citi în rândurile de mai jos.
1.În mod direct, cap de listă ca lucru pozitiv a fost faptul că devii mai prezent în viaţa ta şi conştientizezi din ce în ce mai bine câţi bani intră, câţi bani pleacă şi mai ales de unde intră şi unde pleacă toţi acesşti bani. Îţi doreşti să fii mai prezent în viaţa ta, aşadar iată un instrument care te ţine ancorat în momentul prezent, pentru că atunci când ai efectuat o operaţiune, imediat o şi înregistrezi în aplicaţie.
Faptul că ai efectuat operaţiunea devine declanşator pentru rutina de a înregistra ceea ce s-a întâmplat, iar recompensa este faptul că eşti permanent conectat la viaţa banilor tăi. Practic, creezi un nou obicei sănătos în viaţa ta şi anume acela de a învăţa să-ţi administrezi banii.
2.Cumva ştiind de unde vin banii şi pe ce se duc, devenind mai conectat la prezent, atunci când vrei să cumperi ceva, începi deja să-ţi dai seama dacă îţi permiţi, când îţi poţi permite şi, foarte important, dacă este dorinţă sau necesitate. Începe să se contureze un control asupra recompensei imediate şi să se transforme uşor, uşor în recompensă întârziată. Este de real ajutor pentru că gradul de predictabilitate creşte şi astfel ştii cum să te organizezi mai bine pentru perioada următoare.
3.Monitorizarea şi observarea cheltuielilor conduce la un alt aspect pozitiv şi extrem de util, adică la observarea obiceiurilor. Spunea prietenul meu că a început să-şi descopere tiparele financiare după care acţionează în mod inconştient. Să realizezi şi să devii conştient după ce tipare financiare acţionezi este una din cheile progresului în relaţia cu banii, pentru că nu poţi schimba ceva ce nu cunoşti şi de care nu eşti conştient.
Astfel, începi să cauţi soluţii noi sau soluţii alternative care să-ţi asigure obiceiuri sănătoase şi o mai bună optimizare a cheltuielilor. Unul din lucrurile pe care prietenul meu le-a conştientizat este faptul că dacă avea bani în cont, le găsea în cel mai scurt timp o destinaţie şi cheltuia tot. Acum acest aspect nu se mai întâmplă.
4.Iată, dacă ai bani în portofel sau în contul bancar este posibil să fii extrem de tentat să nu fii atent şi să-i laşi să plece, să-ţi scape printre degete. Din păcate, mulţi oameni au acest tipar financiar şi găsesc direcţii, care mai de care pentru banii lor, ceea ce nu este bine. Folosind un sistem financiar, înţelegi şi conştientizezi că aceste lucruri nu sunt benefice şi poţi astfel interveni şi elimina acest tipar financiar nesănătos.
5.Dacă eşti angajat este posibil să ai o singură sursă de venit, adică salariul, dar dacă eşti freelancer sau antreprenor ai de obicei mai multe. Sistemul te poate ajuta să vezi câte surse sunt şi ce încasări ai din fiecare. Astfel, ştiind exact câţi bani intră este mult mai uşor să calculezi cât să economiseşti, atât pentru tine cât şi pentru investiţii viitoare, precum ai şi o imagine mai bună privitor la alocarea banilor.
6.Poţi maximiza sursele de venit care îţi aduc cel mai mult sau cel mai bun randament. Dacă ai o sursă de venit pe care ai construit-o, dar aceasta nu performează şi te concentrezi pe ea în detrimentul altora, este o informaţie valoroasă. Un proiect “one time” poate aduce o sumă, dar poţi neglija alte sume care îţi pot aduce venit recurent, constant, permanent, pentru că pur şi simplu nu le vedeai evidenţiate nicăieri.
7.Mai presus de toate, poate cel mai mare beneficiu este responsabilitatea care se creează ca efect compus al tuturor beneficiilor că utilizezi un sistem. Şi totul are la bază o operaţiune atât de simplă încât nu îţi vine să crezi. Ai efectuat o tranzacţie care implică bani şi o înregistrezi în aplicaţie. Asta este tot ceea ce ai de făcut!
—
Cum este? Sună bine? Arată bine? Atunci, dacă nu mai ai nevoie de alte argumente consider că pot să-mi închei pledoaria aici şi să te invit să treci la acţiune, adică să începi să foloseşti şi tu o astfel de aplicaţie. Aceasta este una bună şi o recomand, dar pe internet la o simplă căutare vei găsi foarte multe, aşa că ai de unde alege.
Aplicaţia Money Pro cu detalii şi descriere este aici: http://ibearmoney.com/pro/overview.html
Sper că informaţiile îţi sunt de folos şi te ajută să ai o relaţie mai bună cu banii în viaţa ta. Ne auzim curând.