Câştigă mai mulţi bani

  • ianuarie 13, 2016

Am tot vorbit despre bani din diverse unghiuri şi i-am atacat destul de serios încă din septembrie 2015 de când am început să scriu articole despre finanţe personale. Am intrat în active, pasive, educaţie financiară, principii de bază pe care să le aplicăm şi să le respectăm, am nuanţat ce înseamnă să-ţi salvezi banii, am scris şi o carte în această direcţie (detalii şi comandă aici).

Multe lucruri le ştiai deja sau pur şi simplu sper că le-ai conştientizat mai bine. Încă sunt multe de spus, dar pe parcurs vom ajunge şi în alte colţuri întunecate ale universului banilor şi vom face lumină, încetul cu încetul.

Într-unul din articolele mele, precum şi în literatură străină, dar şi de la noi, se tot pomeneşte să economiseşti, să te plăteşti pe tine însuţi, ştii tu… celebrul procent de 10%. Ceea ce este în regulă, chiar şi eu am scris despre asta. Se mai spune că nu este bine să arunci cu banii în stânga şi în dreapta pe toate extravaganţele, mai ales dacă nivelul actual al venitului chiar nu îţi permite asta. Şi asta este în regulă. Coboară-ţi nivelul stilului de viaţă pentru o perioadă. Şi asta este în regulă.

Se mai pomeneşte de investirea banilor, dar fără a se da direcţii concrete. Încă nu am atacat acest subiect, este pe lista mea viitoare. De ce? Pentru că nu te poţi apuca să investeşti când tu nici măcar nu ştii ce este în grădina ta, cel puţin din punctul meu de vedere. Se mai scrie despre a-ţi lua o casă, despre a tăia de peste tot şi poate pe la vârsta pensionării vei deveni miraculos bogat, vei avea bani să vezi lumea şi apoi tragi liniştit cortina peste viaţa ta. Trist.

Ce nu este în regulă?

Sunt destul de multe lucruri care nu sunt în regulă. De exemplu, puţini oameni reuşesc să pună în mod consecvent, disciplinat, acei 10% deoparte. Pur şi simplu nu sunt antrenaţi să facă acest lucru, este ca un obicei nou care trebuie introdus. Cam tot ceea ce înseamnă punerea în practică depinde de voinţa fiecăruia, de ambiţia, atitudinea şi comportamentul fiecăruia. Mai ales de responsabilitatea fiecăruia.

Este cazul să fim cinstiţi. Eu, cel puţin, din postura în care mă aflu îţi transmit deschis ceea ce cred pentru că văd cum oamenii se chinuie efectiv. Cu tot cu cărţi citite, programe online, cursuri, traininguri, oamenii se chinuie. Majoritatea zic că vor, dar de fapt nu fac nimic. Alţii vor, fac ceva şi după câteva luni reununţă. Alţii şi cei mai puţini, cei care înţeleg că jocul este pe termen lung, reuşesc şi obţin succesul dorit.

Voinţa nu este de ajuns. Este nevoie de sisteme, fie că vorbim de bugete, de planificare, de instrumente de monitorizare sau ajustare. Ai nevoie de un mentor, mai ales dacă nu ai avut contact cu sistemul financiar sau nu ai fost, ca în cazul meu, parte din sistem. Este dificil să-ţi iei un mentor? Nici vorbă.

Singura barieră pentru mulţi oameni este reprezentată de bani, pentru că un mentor costă şi este normal să fie aşa. Lui i-a luat foarte mulţi ani să dobândească experienţa şi cunoştinţele de acum. În schimb, tot acei mulţi oameni îşi spun „eu nu îmi pot permite asta”, în loc să facă o schimbare de mentalitate şi să se întrebe „eu cum îmi pot permite asta?”.

Câştigă mai mult.

Dacă eşti undeva în intervalul de vărstă 18-45 de ani ţi se pare aiurea să vină unul şi să-ţi spună să nu mai cheltui banii pe distracţii, cafele prin oraş sau cluburi, tocmai când viaţa se desfăşoară exact în acele direcţii. Adică eşti la vârsta la care îţi place să-ţi pierzi timpul prin cafenele, să petreci toate weekendurile în cluburi sau să te plimbi toată vara la mare.

Sistemul este astfel conceput încât să te tragă în acele direcţii şi să-ţi scoată banii din buzunar cât ai clipi. Din păcate, mulţi oameni îşi petrec verile fiind leneşi, nefăcând mai nimic, stând tot timpul pe reţelele sociale, vizionând toate filmele noi care apar, fiind la zi cu toate cele peste 20 de seriale pe care le urmăresc, butonând telecomanda televizorului şi multe alte activităţi cu productivitate vertiginos îndreptată spre zero. Şi nu doar verile, ci mai tot timpul.

Lasă-i deoparte, este momentul să te apuci de ceva serios, de treabă şi să începi să faci bani, să câştigi mai mulţi bani. Asta este soluţia. De salvat, vei salva tot ce se poate salva şi te încurajez să faci asta. Suntem în 2016 şi trecem la următorul nivel, adică cum să câştigi mai mulţi bani. Nu ştiu dacă voi scrie o carte în această direcţie, aştept păreri, inclusiv pe a ta, dar vom vedea 🙂

Hai să-ţi spun mai multe.

Anul acesta a început deja şi nu ştiu cum ţi se pare ţie, dar pentru mine zilele curg destul de repede. Mi-am alocat 12-14 ore pe zi pentru muncă, studiu, creaţie şi tot ceea ce îmi propun să fac. Asta nu înseamnă că nu mă şi distrez, pentru că unul din principiile mele de la care nu mă abat este „să mă distrez în tot ceea ce fac”.

Vroiam să fac acest anunţ peste vreo 2 săptămâni, dar nu mai vreau să amân. Începând din luna februarie, pe lângă articolul de Miercurea voi începe un show video şi în fiecare vineri voi posta câte un material video de interes. Ţine minte – Vinerea.

Nu va fi doar expunere, îmi doresc să fie şi cu întrebări şi răspunsuri, dar asta va depinde mult de voi, de apetitul vostru de a pune întrebări, de deschiderea de care veţi da dovadă. Nu voi limita întrebările doar la finanţe personale, dar aceasta va fi tema principală. Mai multe detalii în posturile următoare, precum şi pe pagina de facebook.

Acum zic că este bine să fii concentrat şi pe a câştiga mai mult. De ce?

Cel mai puternic motiv este acela că la tot ceea ce înseamnă tăiat, economisit, salvat există o limită sub care nu vei mai putea coborî. Punct.

Referitor la venituri nu există limită superioară. Singurele limite sunt cele care ţin de mentalitatea ta actuală, de cunoştinţele tale şi de cele pe care ţi le pui singur. Cum ar fi să câştigi cu 10% mai mult? Dar cu 20% mai mult? Dar cu 50% mai mult? Excelent!

Un alt motiv este acela că ai nevoie de o voinţă de fier, iar schimbarea de comportament se face pe termen mediu şi lung. Dacă schimbarea ta de comportament este îndreptată numai în direcţia economisirii, cu atât vei râmâne şi vei deveni, poate, foarte bun la asta. Dar cu visurile tale cum rămâne? Ele cer bani şi timp.

Asta se întâmplă pentru că avem o cantitate limitată de energie şi de voinţă în fiecare zi şi avem cu toţii acelaşi număr de ore la dispoziţie, adică 24. După ce ţi-ai aranjat partea de bază privitor la finanţele tale este momentul ca restul de energie, de atenţie, de voinţă, de putere să ţi-l îndrepţi către a câştiga mai mult.

Câteva direcţii.

Pentru moment aştern aici pentru tine câteva lucruri la care să te gândeşti şi apoi să treci la acţiune şi să începi să le aplici în viaţa ta. Câştigă mai mulţi bani, asta este deviza! Şi ai răbdare, suntem abia la început.

Treci peste bariera că nu ai idei. Mulţi oameni aşteaptă să le pice din cer, să le vină în vis sau s-o audă pe stradă. Cum ce? Ideea magică, ideea care să le aducă grămezi de bani, care să-i facă milionari.

Adevărul crunt – Ideas are shit, execution is the game! – Gary Vaynerchuk

Da, câte capete, atâtea idei. Şi să zicem că ideea a venit. Dacă întrebi aceşti oameni de ce nu pun în aplicare ideea îţi vor găsi mai multe scuze decât ţi-ai putea imagina. Este mult de discutat aici şi nu intru în detaliu acum. Ce este de reţinut este că, dacă ai o idee şi crezi că-ţi poate aduce ceva bani în plus, atunci pune mâna şi treci la treabă. Este de muncă!

Treci peste bariera că nu eşti făcut să vinzi. Surprinzător de mulţi oameni care sunt la început de drum în afacerea lor sau care au deja afaceri de mai mult timp, mi-au spus că ei nu vor să facă faza de vânzare, ei nu vor să vândă. Pasează sau deleagă altcuiva. În anumite condiţii, este un lucru bun. Unora li se pare chiar dezgustătoare treaba asta.

Am veşti proaste pentru tine. Dacă gândeşti la fel, probabil nu vei reuşi niciodată în afaceri sau foarte, foarte greu. Poate te salvează un produs extraordinar pe care îl ai şi face produsul în sine faza de vânzare în locul tău. Nu ştiu cum se face că atunci când vine vorba de a câştiga bani şi din ce în ce mai mulţi bani, mindsetul trece pe negativ, în mod automat.

Am ţinut traininguri la companii. Am vorbit despre abordarea telefonică. Oamenii urăsc să sune cu scopul de a vinde ceva sau ca să întrebe ceva. Să presupunem că nu vinzi, ci ai doar o idee şi vrei să afli şi părerea altora. Nu te poţi vedea cu toată lumea, deci va trebui să suni, că dacă dai un email e prea „rece” treaba. Suni să ceri feedback sau eşti paralizat de frică că-ţi fură cineva ideea sau că „ce-o să zică ceilalţi?”

Unii dintre noi sunt mai deschişi către comunicare şi asta este tot ceea ce poţi face la început, să-ţi îmbunătăţeşti capacităţile de comunicare pentru a deveni un vânzător mai bun şi pentru a diminua teama de a fi respins sau de eşec. Ai multiple oportunităţi să faci asta.

Sper că îţi folosesc informaţiile şi pentru că multă lume m-a întrebat când se poate şi unde se poate întâlni cu mine, chiar şi numai pentru a ne cunoaşte unul cu celălalt, zic să te anunţ că în luna ianuarie sunt 3 ocazii excelente să ne vedem. Mai precis, iată 3 evenimente la care sunt prezent fie ca participant, fie ca speaker:

1.Step Into Change – 16 ianuarie 2016

La acest seminar vei avea ocazia să înveţi de la 6 traineri experimentaţi să devii mai conştient de propriile emoţii, să identifici energiile negative şi să le transformi în unele pozitive, să dobândeşti claritate în direcţia în care vrei să mergi şi multe alte lucruri faine. Este un eveniment cu o taxă modică şi tot profitul va fi donat victimelor #colectiv.

Detalii şi înscrieri pe: http://180m.ro/step-into-change/

Facebook: https://www.facebook.com/events/933100913434941/

2.Open Connect Summit – 21 ianuarie 2016

Sub titulatura „Salvează-ţi Banii în 2016” te invit la un eveniment care te va ajuta să atragi, să construieşti şi să susţii un flux al banilor abundent în afacerea şi în viaţa ta. Am onoarea să susţin un workshop de 1 oră unde voi intra în detaliu despre bugete personale, precum şi cum să te echilibrezi ca flux de bani în afacerea ta şi alte surprize.

Am la dispoziţie 10 locuri, din care câteva s-au dat deja. Foloseşte codul DANIELT atunci când te înscrii şi dă-mi de ştire că ai făcut asta. Sper că nu mai stai pe gânduri, succesul financiar în 2016 şi nu numai sunt sigur că este important şi pentru tine.

Detalii şi înscrieri pe:  http://connecthub.ro/ocsummit-1/

Facebook: https://www.facebook.com/events/956126524466558/

3.Noaptea Devoratorilor de Discursuri, Ediţia a IV-a – 30 ianuarie 2016

Un maraton de discursuri de 5 minute fiecare, unde voi susţine şi eu un discurs. În afară de prima ediţie, nu am lipsit şi crede-mă că acest eveniment te va cuceri încă de la prima participare, aşa că nu pierde timpul şi rezervă-ţi locul.

Detalii şi înscrieri pe: http://speakersclub.eu/evenimente/noaptea-devoratorilor-de-discursuri-editia-a-iv-a/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1711427529079179/

Câştigă mai mulţi bani este o idee care este bine să fie ancorată în noua ta mentalitate. Împreună reuşim!

Articole similare