7 idei de afaceri online pe care le poți lansa rapid

  • aprilie 19, 2017

Uneori ai nevoie de bani ca să faci bani. În majoritatea cazurilor însă, mai ales pentru cei care își încep o afacere, nu este neapărat nevoie de prea mulți bani.

De aceea vei auzi destul de des unii oameni spunând că au început de la zero.

În schimb ai nevoie de curaj, de inițiativă, de perseverență, de constanță, să fii dedicat, de muncă și să pui în practică ideea ta.

Una din piedicile pe care le-am întâlnit este că ideea ar trebui să fie originală. Ei bine, dacă este, atunci este super tare. Dacă nu, nu. Mergi înainte pentru că este loc pentru toată lumea, iar diferența o faci tu, cu mentalitatea și personalitatea ta.

Până la urmă o idee nu înseamnă nimic, ci execuția ei este cheia.

Ai mai auzit la mine aceste vorbe, care nu sunt ale mele, dar sunt atât de adevărate încât nu voi rata nicio ocazie să le readuc în discuție.

În ziua de astăzi, din ce în ce mai mulți oameni își evaluează situația actuală și se gândesc cum pot face să-și alimenteze pasiunea, să facă ce le place și să câștige bani din asta.

Eu cred cu tărie că oamenii nu vor doar un loc de muncă de la care să se retragă undeva peste 60 de ani, iar apoi să se uite în urmă cu regret și să-și reproșeze faptul că nu au avut mai mult curaj.

Mai ales că sistemul de pensii a eșuat deja în lumea vestică și vorbesc aici atât de America, cât și de Europa. Oamenii nu prea se pot pensiona, iar vârsta crește continuu pentru că interesul este să fie ținuți cât mai mult în câmpul muncii.

Sunt și alte aspecte mai adânci și conspirative aici, dar nu fac obiectul articolului de față.

Din fericire, unul din avantajele avansului tehnologic este faptul că acum îți poți demara o afacere folosindu-ți capul și degetele. Este mult mai ușor acum, practic ai lumea la câteva tap-uri pe touch-ul unui telefon mobil.

Și pentru că vorbim despre bani și oportunități la nivelul anului curent, îți propun să explorăm împreună câteva idei pe care le poți aborda. Unele la un nivel imediat, altele nu, pentru că este posibil să ceară o anumită pregătire prealabilă.

Gata? Bun!

1.Servicii de Marketing Digital.

Este la căutare pentru că din ce în ce mai multe companii au nevoie de așa ceva. Într-o lume în care statisticile arată, de exemplu, că magazinele de retail se închid pe capete sau că traficul pietonal nu aduce cumpărători, aici intervin serviciile.

Agențiile de marketing digital există, însă 95% dintre ele nu fac treabă prea bună, ci doar se înfruptă din banii clienților în timp ce se mândresc cu premiile câștigate pe la nu știu ce gale festive. Dacă crezi că nu știu ce vorbesc despre acest domeniu, vreau doar să-ți spun că te înșeli.

Știu mult mai mult decât spun, fac mult mai mult decât arăt și sunt la un nivel de informație și practicalitate cu mulți ani înainte ca în România să ajungă anumite practici.

Este unul din lucrurile cu care mă ocup împreună cu un prieten și partener drag. Am vrut să-ți spun despre el, pentru că este foarte mult loc pe piață, iar potențialul este imens. Vrei să lucrezi cu noi? Dă un reply la acest articol 🙂

Dacă îți trece prin cap ceva de genul că încurajez să ni se facă concurență, nici vorbă, pentru că spuneam ceva mai sus că este loc pentru toată lumea și chiar așa și este.

2.Consultant Social-Media.

Ceva căutat în afară, mai puțin înțeles la noi. Eu am o vorbă care spune că atunci când nu știu ceva să apelez la un profesionist.

Social-Media nu este doar un termen care descrie ce faci tu pe nu știu ce platformă. Când vei înțelege că acest termen descrie practic starea curentă a internetului la nivel global, atunci în mintea ta este posibil să se aprindă un beculeț.

Stai liniștit, ai timp. Cu o singură condiție, să acționezi.

Țin să te informez că acesta nu este un trend. Cu multitudinea de platforme existente pe piață, unele mai vechi și mari, precum și multe care apar și încearcă să se ridice, vei avea mult de lucru.

Efervescența internetului este din ce în ce mai mare și poți câștiga mult din asta, dar cu o condiție: să nu devii romantic privitor la modul cum îți faci banii și să te adaptezi continuu.

3.Dezvoltator de Aplicații.

Zilnic sunt lansate o multitudine de aplicații, iar eu însumi cunosc ceva oameni care spun că dezvoltă chiar în acest moment o aplicație.

Dacă crezi că ai talentul și abilitățile necesare, nu prea ai cum să dai greș în această direcție.

Sunt multe avantaje, pornind de la faptul că nu contează de unde ești și poți ajunge la orice piață din această lume. Poți lucra de oriunde, poți livra oriunde.

Vei avea nevoie de vânzare, strategie, marketing, dar toate la timpul lor. Soluții există mereu, iar dacă te concentrezi pe oportunități vei găsi și posibilități.

4.Dezvoltator de site-uri.

O activitate de la simplă la complexă în funcție de ceea ce știi și poți să livrezi. În general, un site îți cam poate face oricine pe un preț mic de gen 200 de EUR. Însă, dă-mi voie să-ți spun că aceia nu sunt dezvoltatori de site-uri cu adevărat, nivelul de implicare și integrare oferit fiind de slabă calitate. Iar ceea ce obții nu este un site, ci niște mâzgălituri.

Dacă vrei calitate și să lucrezi la un nivel înalt, atunci fă-o tu și livrează în piață site-uri, nu doar niște pagini de internet.

Trăim într-o lume digitală și care devine din ce în ce mai digitalizată, fie că vrei tu sau nu. Evoluția nu ține cont de ce vrei tu, iar dacă nu te adaptezi vei fi călcat în picioare.

Având în vedere acest simplu aspect, îți dai seama că această meserie este de mare interes. Mereu companiile vor avea nevoie de pagini de produs, galerii foto și video, conținut, formulare și alte lucruri specifice.

5.Designer Grafic.

Din nou, asociat cu ce am vorbit înainte, ceva la mare căutare. Aici intervin în mod evident abilitățile și talentele tale, precum și ochiul de artist. Ceva conectat cu sinele din tine, care lasă creativitatea să se exprime și să aducă la lumină cele mai bune forme de exprimare.

Este nevoie de newslettere, de formulare, de imagini, de logo-uri, de reclame, de branding și alte elemente de acest gen.

Este o industrie asociată cu site-urile, platformele, aplicațiile și tot ce înseamnă internet. Nu prea ai cum să ratezi să nu faci ceva în acest sens. Există o singură condiție: să fii bun, iar piața va decide acest lucru.

6.Blooger/Vlogger.

Dacă bloggerul este cel care face ceea ce fac eu acum, adică să scriu un articol dintr-o anumită postură, atunci vloggerul este cel care face un material video dintr-o anumită postură.

Ideea este că dacă te pricepi la ceva foarte bine, atunci este momentul să te pui pe treabă pentru că avem nevoie de oameni cu experiența și expertiza ta.

Până la urmă, chiar nu înțeleg de ce ții doar pentru tine? Și mai este ceva frumos. Pe măsură ce înaintezi și devii relevant vei fi apreciat și plătit pentru asta sau pentru ce va rezulta din activitatea ta.

Modalitatea în care te exprimi, fie că este în scris, audio sau video va fi dată de personalitatea ta și te încurajez să alegi modul în care te exprimi cel mai bine, natural.

Pornește așa și pe parcurs îți vei da seama ce merge, ce nu merge și unde poți să vii cu îmbunătățiri. Cea mai importantă condiție aici este una singură: să începi.

7.Servicii Editoriale.

Suntem online și în acest domeniu. De ce ar fi nevoie din ce în ce mai mare de așa ceva?

Datorită a tot ce am scris până aici. Un site are nevoie de editare, are nevoie de conținut, are nevoie de copywriting, are nevoie de articole, de descrieri și multe altele.

Mai departe lucrurile ajung în zona de corectură și alte servicii de editare asociate. Cred că nici nu ne trece prin cap câte posibilități există.

Este ceva ce poți începe rapid, iar dacă știi bine ce faci te poți ridica la fel de rapid, cu implicare și cu atenție către dezvoltarea continuă.

După cum vezi, am reușit să identific câteva oportunități de a face bani online, de a-ți lansa propria afacere în online și practic noi modalități de a câștiga bani.

România este încă la început în aceste direcții și este posibil să nu găsești încă deschiderea oamenilor către aceste zone digitale, dar mă gândesc că ar fi păcat să nu începi și să te trezești peste 1 an de zile că mulți oameni deja au pus în practică ceea ce ai fi putut face chiar tu.

Adevărul este că timpul zboară din ce în ce mai repede și amânarea este hoțul timpului. Cu cât înțelegi mai repede direcția în care se îndreaptă lumea, cu atât mai repede vei putea să te adaptezi și să te întâlnești cu lucruri faine și noi în viața ta. Deschide ochii și apucă-te de treabă. Succes!

Articole similare