Cum am făcut EU?

  • ianuarie 11, 2016

În ultimul articol de la secţiunea de finanţe personale spuneam că nu m-am avântat în euforia sfârşitului de an 2015 şi începutului de an 2016 privitor la setarea de obiective şi nici acum nu m-am clarificat total. Am stat în postura de observator pentru că în această perioadă, parcă mult mai mult decât în alţi ani şi mult mai agresiv, am fost bombardaţi de diverse articole pe această temă, ba chiar şi ceva materiale video, dar foarte puţine.

Cei câţiva oameni cu care sunt în contact şi pe care îi cunosc au rămas transparenţi şi au punctat foarte bine care e treaba cu „revoluţiile”, pardon rezoluţiile. M-a întrebat cineva dacă mi-am setat rezoluţiile şi i-am răspuns că „da, am 1366 pe 768 pixeli” 🙂 Sincer, nici nu ştiu de unde a venit denumirea asta, dar cred că de la americani şi cum ne place să adoptăm repede cuvinte am luat-o pe sistemul „furculision” (ăsta e de la francezi) şi am băgat-o în vocabular.

Este un termen extrem de nefericit, ca să nu-l numesc chiar extrem de prost şi este părerea mea. Apropo, aici pe blog scriu despre lucruri din punctul meu de vedere, este adevărul meu, nu susţin că „este ca mine” sau că sunt vreun Dumnezeu şi deţin adevărul absolut. Nu, doar adevărul meu, aşa cum fiecare îl are pe al lui şi eu îl respect pe al tuturor.

Un termen potrivit din punctul meu de vedere este „scop” şi cu asta am lămurit-o. Înainte de a relata ce a mers pentru mine şi ce am făcut eu, aş dori să mai spun ceva. Tot din observaţii pentru că asta am făcut, am observat. Am văzut că mai toate indicaţiile şi sfaturile sunt îndreptate către lumea exterioară, fără a pune nici măcar o secundă preţ pe lumea interioară a fiecăruia.

Lumea ta interioară creează lumea ta exterioară.

Proiectezi şi materializezi în exterior de la gânduri, sentimente până la cuvinte şi acţiuni concrete care produc diverse rezultate bune sau mai puţin bune. Rezultatele obţinute alimentează procesul şi conduc la noi gânduri care se materializează şi aşa mai departe.

Păi şi atunci, dacă lucrurile pleacă din interior şi setarea de scopuri pleacă din interior. Cum pleacă? Prin răspunsuri la întrebări de genul:

-Cine sunt eu?

-Ce îmi doresc eu cu adevărat?

-Ce fel de om vreau să devin?

-Ce trebuie să cunosc pentru a obţine asta?

-Cum fac să ating acel scop?

Şi cum zicea prietenul meu Paul Avram într-un video zilele trecute, răspunsurile la toate aceste întrebări deja le cunoşti, sunt în interiorul tău. Tot ceea ce ai nevoie este să le laşi să se exprime şi să-ţi observi gândurile alea răutăcioase care îţi rulează de multe ori ca o moară stricată în cap.

După ce ţi-ai pus întrebările aştepţi. Linişte. Aştepţi. Tăcere. Vor veni, după ce mintea ta se va calma. Dacă nu azi, atunci mâine. Dacă nu mâine, atunci peste o săptămână sau poate peste o lună. Şi iată că ajung cu ceea ce vreau să spun la începutul articolului ca să înţelegi de ce nu-mi pun scopuri la comandă şi nici de ce nu mă grăbesc. Am trecut prin tot acest proces şi am intrat puţin în detaliu pentru că aşa am simţit nevoia.

Cum am făcut eu?

Pentru mine anul 2015 a fost un an extraordinar. Am avut multe lucruri îndeplinite, dar şi multe care nu s-au îndeplinit. Am stat să analizez şi evident să mă întreb „Ce a mers?” şi „Ce nu a mers?”.

Răspunsurile nu au încetat să apară, iar acum ştiu ce am de făcut şi ce pot îmbunătăţi. Apropo, un lucru pe care l-am constatat pe pielea mea privitor la unul din scopuri este faptul că nu poţi îmbunătăţi ceva ce nu măsori. Dar, hai să-ţi spun ce a funcţionat pentru mine. Am făcut cam următoarele lucruri:

în primul rând, am scris toate scopurile pe hârtie. Este un lucru atât de fundamental, pe care l-am tot repetat de-a lungul anilor tuturor celor care m-au întrebat, încât a fost evident că acesta era primul pas.

Dacă ţii un scop în minte nu funcţionează pentru că mintea nu îl poate fixa, va fi tot timpul agasată şi bombardată de informaţie încât se va „şterge la fund” cu scopul tău. Da, chiar aşa, ştiu că sună urât. Doar 3% din populaţia lumii îşi scrie scopurile pe hârtie şi în aceşti 3% intră şi toţi bogătaşii din lumea asta. Or fi ştiind ei ceva…

în al doilea rând, le-am stabilit date limită în timp, ca să nu spun „deadline” că suna prea corporatist aşa. Da, fără limită de timp nu va exista niciodată precizie, iar materializarea capătă un status variabil şi se va îndeplini când vrea muşchiu’ ei 🙂

Unul din obiectivele pe care nu le-am îndeplinit este acela de a citi minim o carte pe săptămână pentru simplul fapt că nu i-am dat limită de timp. Aşadar, universul drăguţul a avut grijă să mă distragă sau să mă pună pe drumuri, astfel încât să nu mai apuc să citesc cât doream eu, dar nici prea departe nu am fost…

în al treilea rând, tot ce am aşternut pe hârtie a fost la timpul prezent şi frazele au început cu cuvântul „Eu”. Se spune că cele mai puternice cuvinte din lume sunt „Eu sunt”, aşa că m-am gândit să ţin cont de acest aspect. Unde nu s-au potrivit frazele cu „eu sunt” am folosit „eu fac un anumit lucru…”.

Referitor la folosirea timpului prezent, aceasta a venit de la sine pentru că noi trăim într-un singur moment, adică cel prezent, iar creierul nu poate percepe alt timp şi nici trecerea timpului. Singurul timp care există este momentul de acum.

în al patrulea rând, am făcut un plan de îndeplinire al scopurilor. Nu la toate şi tocmai de aceea nu s-au îndeplinit toate. Măcar am fost băiat deştept şi ce a fost mai important am planificat şi a şi ieşit.

Exemplul cel mai bun de reuşită este cartea mea „Salvează-ţi Banii”. Din momentul în care am decis că o scriu am planificat tot, de la timpul alocat pentru a o termina, de la oamenii care să mă ajute să o fac mai bună şi până la campania de lansare, evenimentul de lansare şi altele.

Pe parcursul anului am intervenit asupra unora dintre acestea şi am mai ajustat din mers, pentru că nu spune nimeni că nu pot să fac asta. Flexibilitatea este un aspect important, iar adaptabilitatea la schimbare zic eu că este una importantă.

Nu ştiu cum ţi se pare ceea ce am scris, dar eu asta am făcut şi am reuşit mult. Anul acesta ştiu sigur că sunt mai bun în definirea scopurilor mele, pentru că experienţa este cel mai bun profesor. Dacă mă întrebi care au fost elementele cheie pentru îndeplinirea acestor scopuri îţi pot răspunde cu seninătate prin 3 cuvinte: Claritate, Precizie, Disciplină.

Sper că îţi folosesc informaţiile şi pentru că multă lume m-a întrebat când se poate şi unde se poate întâlni cu mine, chiar şi numai pentru a ne cunoaşte unul cu celălalt, zic să te anunţ că în luna ianuarie sunt 3 ocazii excelente să ne vedem. Mai precis, iată 3 evenimente la care sunt prezent fie ca participant, fie ca speaker:

1.Step Into Change – 16 ianuarie 2016

La acest seminar vei avea ocazia să înveţi de la 6 traineri experimentaţi să devii mai conştient de propriile emoţii, să identifici energiile negative şi să le transformi în unele pozitive, să dobândeşti claritate în direcţia în care vrei să mergi şi multe alte lucruri faine. Este un eveniment cu o taxă modică şi tot profitul va fi donat victimelor #colectiv.

Detalii şi înscrieri pe: http://180m.ro/step-into-change/

Facebook: https://www.facebook.com/events/933100913434941/

2.Open Connect Summit – 21 ianuarie 2016

Sub titulatura „Salvează-ţi Banii în 2016” te invit la un eveniment care te va ajuta să atragi, să construieşti şi să susţii un flux al banilor abundent în afacerea şi în viaţa ta. Am onoarea să susţin un workshop de 1 oră unde voi intra în detaliu despre bugete personale, precum şi cum să te echilibrezi ca flux de bani în afacerea ta şi alte surprize.

Am la dispoziţie 10 locuri, din care câteva s-au dat deja. Foloseşte codul DANIELT atunci când te înscrii şi dă-mi de ştire că ai făcut asta. Sper că nu mai stai pe gânduri, succesul financiar în 2016 şi nu numai sunt sigur că este important şi pentru tine.

Detalii şi înscrieri pe:  http://connecthub.ro/ocsummit-1/

Facebook: https://www.facebook.com/events/956126524466558/

3.Noaptea Devoratorilor de Discursuri, Ediţia a IV-a – 30 ianuarie 2016

Un maraton de discursuri de 5 minute fiecare, unde voi susţine şi eu un discurs. În afară de prima ediţie, nu am lipsit şi crede-mă că acest eveniment te va cuceri încă de la prima participare, aşa că nu pierde timpul şi rezervă-ţi locul.

Detalii şi înscrieri pe: http://speakersclub.eu/evenimente/noaptea-devoratorilor-de-discursuri-editia-a-iv-a/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1711427529079179/

Super, zic eu. Ne vedem? Da sau Da? Hai să ne cunoaştem, hai să interacţionăm şi hai să creştem împreună, să căpătăm valoare pentru că de asta avem nevoie să devenim din ce în ce mai buni, ca la rândul nostru să livrăm din ce în ce mai multă valoare celorlalţi.

Vă iubesc, să vă creaţi un an aşa cum îl doriţi. Succes! 🙂

Articole similare

Ți-am luat ceva

Regina mea, Stau și privesc la cuarțul roz sub clar de lună. Nu este chiar