Cu pasiune şi entuziasm

  • ianuarie 31, 2016

Aseară am petrecut … că doar a fost sâmbătă, dar nu aşa cum poate te gândeşti. Nu am fost la băută, nu am fost în club, nu am chemat prietenii acasă, nu am fost la altcineva acasă, nu am băut peste măsură, nu am dansat peste măsură, nu am mâncat peste măsură 🙂

S-ar putea să sară din schema de distracţie a multora modul cum am petrecut eu seara de sâmbătă. Am participat la un eveniment organizat de prietenii de la Speakers Club, eveniment aflat la ediţia cu numărul 4 şi intitulat Noaptea Devoratorilor de Discursuri. În calitate de vorbitor am avut ocazia să-mi expun o idee în maximul celor 5 minute alocate.

Nu am reuşit în 5, ci doar în vreo 3 minute pentru că mie îmi place să fiu direct şi la obiect, în acelaşi timp simplu şi elegant. M-am simţit foarte bine pe scenă, am fost autentic şi am vorbit din suflet, dar şi din experienţă aşa cum fac de obicei. Şi tot de obicei lucrurile astea nu prea convin majorităţii publicului pentru că îmi place să “lovesc” cu adevărul în faţă, să trezesc gradul de conştientizare şi să inspir la acţiune.

Ah nu, nu mă interesează să câştig, ci de fiecare dată când ajung pe o scenă îmi place să dau valoare celor care vor să mă asculte. Dacă ideea mea a rezonat măcar cu o persoană, atunci ştiu că am câştigat.

Premiul nu este un scop în sine pentru mine, la fel cum banii nu sunt un scop în sine, dar posibil să cunoşti acest aspect dacă citeşti blogul meu pe partea de finanţe personale şi îţi mulţumesc că faci asta 😀

Una peste alta, a fost bine, am fost cu energia sus şi m-am bucurat de mine … noaptea scurtă, mulţi pe ea … am dormit vreo 5 ore şi m-am trezit direct cu ochii în finala masculină de la Australian Open. Super, abia aşteptam!

Între timp a apărut şi Alex (nu este un personaj imaginar, ci doar cel mai bun prieten al meu Alexandru Kelerman) şi ne-am dat la vorbă. Omu’ a venit tare pus pe treabă şi s-a aruncat la un gătit de o tocăniţă de legume în stilul său caracteristic, lângă care a mers de minune şi o salată adecvată. A ieşit o minune, el găteşte super bine, ceea ce nu pot spune despre mine, în schimb la spălat vasele sunt artist 🙂

După ce ne-am făcut siesta am plecat prin oraş să savurăm o cafea aşa cum ne place, una de specialitate. Lângă zona unde stăm este Bloom Specialty Coffee, locul ideal pentru a ne satisface pofta.

Zis şi făcut, ajungem, intrăm, ne întâmpină gazda … un tip extraordinar – Cosmin Mihailov – pe care l-am mai întâlnit ocazional, dar nu am avut niciodată ocazia să stăm mai mult de vorbă şi ca să vezi cum sunt făcute lucrurile a venit şi această ocazie.

Cosmin era super bine dispus şi vorbea cu pasiune despre cafeaua pe care ne-a pregătit-o şi anume Colombia Finca Tamana. Ne-a spus de la locul de unde este şi până la modul cum este extrasă, procente, microni, bimodale, grad de amărăciune, timp de savurare şi alte lucruri extrem, extrem de interesante. Am fost atât de captivat de poveste încât nu am făcut altceva decât să-l urmăresc cum vorbeşte cu pasiune şi entuziasm despre acest inimaginabil univers al cafelei adevărate.

Mai departe, ne-am continuat drumul şi am ajuns la Cărtureşti Carusel să lucrăm, fiecare cu treaba lui şi tot de aici scriu şi acest articol. Când am zis că scriu mai des pe aici, nu mi-am propus să-ţi pun viaţa mea pe tapet şi să-ţi descriu nişte evenimente sau locuri pe unde am ajuns, ci să trag şi nişte concluzii din experienţele mele.

Apropo de experienţe, luna asta Ianuarie 2016 a fost extraordinară pentru mine, a fost cea mai plină lună de acest tip de când mă ştiu eu. Am avut extrem de multă activitate, mai ales creativă, dar am trecut şi prin câteva evenimente care m-au adus în faţa publicului sau ca participant.

A fost Open Connect Summit #1 intitulat Salvează-ţi Banii … da, la fel ca şi cartea pe care am scris-o şi pe care ţi-o recomand din nou (click aici). Am susţinut un workshop unde am vorbit de bugete personale, iar apoi am intrat în detalii despre cum să-ţi îmbunătăţeşti cashflowul afacerii tale.

A fost o experienţă absolut deosebită, am primit tot felul de întrebări provocatoare, am desenat mult pe flipchart aşa cum îmi place mie, iar la sfârşit am încheiat cu o meditaţie de reprogramare mentală privitoare la bani, care a oferit atât timp de chillout pentru mine, cât şi pentru public.

Un super eveniment şi urmează altele din această serie, iar dacă nu intervine nimic deosebit am de gând să nu ratez niciunul. Publicul a fost super tare, am interacţionat foarte mult, am cunoscut oameni minunaţi şi cu unii din ei voi şi colabora în perioada următoare.

De asemenea, sunt recunoscător pentru ceea ce a însemnat acesta pentru mine, atât pentru onoarea de a susţine workshopul zilei şi pentru care mulţumesc organizatorilor, echipa Connect Hub formată din Dragoş Rouă, Raluca Popescu şi Alexandru Kelerman, precum şi pentru onoarea de a fi pe scenă cu oameni deosebiţi care schimbă vieţi precum Florin Păsat, Liviu Păsat, Octavian Baban, Claudia Jimeno, Dragoş Brătăşanu, Mihai Coman, Corina Bega, Ştefana Badiu.

Tot în ianuarie, într-o sâmbătă de 16, am avut deosebita plăcere să particip la evenimentul Step Into Change unde am întâlnit alţi oameni minunaţi. Da, alţi oameni minunaţi … băh, da’ numai oameni minunaţi zici că sunt în viaţa ta, parcă eşti într-o poveste… păi, da 🙂 este povestea vieţii mele şi o scriu aşa cum vreau eu 😉

Am avut parte de o super şedinţă de Theta Healing cu Laura Ioana Popescu, pe care o recomand pentru profesionalism, precum şi pentru bucuria de viaţă pe care o insuflă, ceea ce nu face altceva decât să nu mai simţi cum trece timpul şi să evoluezi la următorul nivel fără să-ţi dai seama, totul sper binele amândurora.

Hai că m-am pornit şi nu mă mai opresc, poate mă apucă acum şi scriu o carte în seara asta … hmmm dacă mă ambiţionez puţin chiar pot face asta, dar nu ăsta este scopul acum şi nici direcţia în care vreau să merg. După cum am promis mai devreme, aş dori să extrag câte ceva din lucrurile şi evenimentele din ultima perioadă. Aşadar:

1.Promovează-ţi valoarea cu pasiune şi entuziasm.

Fie că vorbim despre bani, fie că vorbim despre cafea, fie că vorbim despre a scrie pe blog, fie că vorbim despre afacerea ta, fie că vorbim despre orice alt lucru care îţi trece prin cap, atunci când apari în faţa celorlalţi, vorbeşte cu pasiune şi cu entuziasm.

Fii conectat la timpul prezent, fii aici minte, trup şi suflet cum se spune, fă cu plăcere ceea ce faci, trasmite fericirea ta şi celorlalţi. Ţi se va citi pe faţă, ţi se vor umple ochii de bucurie, vei gesticula fără să ai nevoie de cursuri de public speaking, te vei deschide şi îţi vei expune inima ta mare lumii întregi … şi ei o vor primi, te vor aprecia, te vor aplauda, te vor răsplăti, te vor recomanda, te vor iubi exact pentru ceea ce eşti.

2.Fii autentic.

Am cunoscut din ce în ce mai mulţi oameni în ultimele luni de zile şi îţi spuneam că sunt oameni minunaţi pentru că … sunt autentici. Sunt exact cum … sunt, se comportă exact cum … se comportă, spun ceea ce … vor să spună, fac ceea ce … trebuie să facă, şi-au lăsat deoparte egourile, nu poartă măşti inutile şi cu toate că acest lucru este dificil de realizat poţi vedea pe feţele lor că reuşesc asta.

Este dificil să fii autentic pentru că de multe ori s-ar putea să spui lucruri care deranjează, s-ar putea să te comporţi într-un mod care deranjează, s-ar putea să acţionezi într-un mod care deranjează, dar ştii ceva ?! … atât timp cât nu te interesează ce cred alţii despre tine, precum şi ce spun alţii despre tine, atunci vei atinge un nivel de libertate personală pe care majoritatea îl consideră periculos. Merită? Oooooo, DA!

3.Dă valoare în tot ceea ce faci.

Dacă te surprinzi că ai luat-o pe arătură şi gura nu-ţi mai tace, opreşte-te puţin şi întreabă-te dacă vorbeşti cu sens. Dacă te surprinzi că ai stat pe prea mult cu mâna pe “scroll”, opreşte-te puţin şi întreabă-te dacă are sens să continui. Dacă te surprinzi că eşti plictisit de tot ceea ce te înconjoară, opreşte-te puţin şi întreabă-te de ce nu ai niciun scop în viaţă.

Dacă te surprinzi că zilele din viaţă trec repede şi nici nu mai ştii ce ai făcut, opreşte-te puţin şi întreabă-te dacă ai făcut ceva pentru ceilalţi. Dacă te surprinzi gândind că nimeni nu te iubeşte, atunci opreşte-te puţin şi întreabă-te dacă mai întâi tu te iubeşti pe tine însuţi.

În momentul în care realizezi că timpul este cea mai importantă resursă, atunci vei înţelege că nu ai voie să joci la un nivel prea scăzut cu viaţa ta, pur şi simplu noi toţi vrem să beneficiem de contribuţia ta, de valoarea pe care ne-o dai prin tot ceea ce faci, de moştenirea pe care o laşi lumii, de amprenta pe care o pui în inimile noastre.

Mă uitam acum la numărul de cuvinte scrise şi nici măcar nu îmi dau seama când am reuşit să le aştern atât de repede şi în număr atât de mare. Mulţumesc şi sunt recunoscător pentru că ai citit acest articol, pe care am decis să-l scriu pentru că … aşa am simţit.

Am decis demult care este calea mea şi pentru că sunt pe calea mea … sunt pictor în propriul meu tablou cum zice un vers de pe la Grasu XXL. Mă autodescopăr, dar mă şi descopăr din ce în ce mai mult cu ajutorul oamenilor care calcă pragul vieţii mele.

Mulţumesc! Mulţumesc! Mulţumesc!

Articole similare

Ți-am luat ceva

Regina mea, Stau și privesc la cuarțul roz sub clar de lună. Nu este chiar