Cum să profiți de criză

  • iulie 19, 2017

Cuvântul criză sună pentru multe persoane ca echivalentul pentru „Foc!” într-un cinema.

Pentru alții este oportunitatea mult așteptată.

Cum economia s-a încălzit destul de mult, neavând însă baze solide în spate sau strategii și viziune pe termen lung, subiectul unei crize financiare este pe buzele și în mintea multor oameni.

Stai liniștit, nu am fost și nu sunt un relatator de știri ca să zic așa și nici nu îmi place să scriu despre subiecte la modă, în trend sau doar așa ca să scriu și eu despre asta.

După cum știi, mi-am propus să-ți aduc mereu valoare și la fel fac și cu articolul de astăzi.

De aceea, am considerat că este util să transmit câteva idei despre cum poți profita de o criză.

Cum să profiți de criză

Înainte de a face asta, aș dori totuși să-ți transmit că, dacă ai deja cuvântul sau situația în mintea ta, este o posibilă problemă de mentalitate care îți poate afecta ceea ce faci în prezent, mai ales dacă dai putere și influență acestor gânduri.

Dacă în cultura corporatistă principalul lucru tratat este riscul, în cultura antreprenorială, pe care o promovez și îmi doresc să o răspândesc, principalul lucru tratat este oportunitatea.

Crizele economice oferă oportunități nebănuite și neașteptate, de aceea cine își face vara sanie și iarna car, știe și înțelege foarte bine ce vreau să spun.

Dacă acum beneficiezi de vara economică și ești super bine la serviciul tău sau în afacerea ta, încă nu este târziu să te apuci să strângi fân. Adică bani. Bani de investit.

Totul funcționează în cicluri economice și este evident că după vară, vine și iarna.

O criză este singurul moment în care poți fi sigur că vei găsi active de cumpărat la prețuri scăzute.

Dacă vrei așa, acesta este și unul din secretele celor care au făcut mari averi.

Cine știe să profite, se educă financiar permanent, înțelege diferența dintre active și pasive, știe când va veni momentul oportun și acționează pe măsură.

În criză este un moment excelent pe piața de imobiliare și toate piețele conexe. Este un moment excelent pentru intrarea în afaceri sau preluarea de afaceri. Este un moment excelent să începi să-ți transformi visurile în realitate.

Este momentul în care barierele de intrare scad și poți câștiga implicând timp și energie.

Dacă nu ai bani suficienți, este un moment bun și pentru a te împrumuta pentru a achiziționa active care vor valora mult mai mult odată ce piața își va reveni, astfel încât să faci ceea ce se numește o datorie bună.

Este un moment excelent să investești în oamenii tăi, să-i pregătești, să-i școlești, să-i antrenezi, să le creezi mediul în care să vadă viziunea și implicarea ta pe termen lung. Pune oamenii pe primul loc și, când piața își reveni, aceștia sunt cu motoarele turate la maxim.

La fel va fi și afacerea ta.

Dacă ești angajat, întreabă-te: „Oare cum se va descurca firma la care lucrez?” sau „Cât de impactat va fi domeniul în care eu activez?”

Poate este momentul să faci o schimbare după ce faci această analiză în prealabil. Poate ai credite de plătit și ești supus riscului de a rămâne fără loc de muncă. Nu poți să te lași în bătaia vântului sau doar să rămâi romantic pentru că te-ai obișnuit la actualul loc de muncă.

Principalul lucru pe care îl poți face pentru a profita dintr-o criză este să te educi permanent și să evoluezi personal.

Asta este valabil zi de zi. Însă, dacă vrei să ai un avantaj competitiv pe piață și nu investești în tine, este echivalent cu riscul cel mai mare de a fi scos de pe piață.

Un aspect mai poți avea în vedere. Nu te restrânge dacă nu este cazul. Nu-ți micșora limitele dacă nu este cazul.

Dimpotrivă. Acționează mai mult, mai tare, mai des, mai relevant, mai implicat, mai entuziast.

Așa poți fi cât mai sigur că și pentru tine criza este încă o oportunitate și poți profita din ea. Succes!

Articole similare