Dăruind vei dobândi

  • mai 7, 2015

Alergătură maximă în viaţă pentru a dobândi case, maşini, telefoane, televizoare, haine, bijuterii, diplome, certificate, proprietăţi, jucării, accesorii şi aşa mai departe. Tot felul de lucruri care considerăm că ne înfrumuseţează viaţa sau care ne oferă statut, fie social, fie profesional, poate lucruri care ne asigură confortul atât de căutat.

În toată goana după „a dobândi”, uităm complet de „a dărui”. Pentru că, vezi tu, măreţia noastră care ne defineşte ca fiinţe umane, ca fiinţe superioare (aşa cum ne place să afirmăm) şi ca umanitate în ansamblul ei, nu stă în „a avea”, ci în „a oferi”. Este ceea ce se cheamă „a fi om”, adică cineva care mai întâi dă şi apoi ia şi pentru el.

De aceea, atunci când spun că – scopul meu cel mai mare este să ajut oamenii să-şi îndeplinească obiectivele, scopurile, visele lor şi astfel mi le voi împlini şi eu pe ale mele – întăresc ideea de a dărui mai întâi. Dacă dăruind vei dobândi este adevărat, atunci ţine minte că mai presus de lucrurile materiale, ceea ce poţi dărui vine din interiorul tău. Poţi să dăruieşti lumii doar ceea ce este în tine.

Devino un instrument al iubirii şi oferă iubire necondiţionat. Devino un instrument al bunătăţii şi oferă bunătate, pentru că acesta este singurul limbaj pe care surzii îl pot auzi şi cei orbi îl pot vedea. Devino un instrument al bucuriei şi oferă bucurie de viaţă pentru toţi cei din jurul tău şi lumea se va umple de zâmbete şi frunţi descreţite. Devino un instrument al luminii şi oferă lumină în calea celor care au pornit la drum, oricare ar fi destinaţiile lor.

Ţine minte:

CINEVA ARE NEVOIE DE CEEA CE AI TU DE DĂRUIT!

S-ar putea să nu fie ceea ce te aştepţi, s-ar putea să nu fie bani, cadouri, o bucată din timpul tău, ci poate doar o îmbrăţişare sau o vorbă bună, dar indiferent de ceea ce ai de oferit, este responsabilitatea ta să dăruieşti necondiţionat, cu inima deschisă şi fără să aştepţi ceva în schimb.

Un gest mic făcut de tine, poate fi un gest eliberator pentru altcineva, doar fă-l şi vezi ce se întâmplă. Acţionează cu gândul şi credinţa că ceea ce faci, face diferenţa şi chiar aşa şi este. Din ce în ce mai bine!

Daniel, bloggerul care te motivează

Articole similare

Ți-am luat ceva

Regina mea, Stau și privesc la cuarțul roz sub clar de lună. Nu este chiar