Din ce în ce mai bine

  • iunie 2, 2016

După ce luna trecută, a fost una ceva mai tenebroasă şi mai ciudată îţi spuneam în articolul trecut de la această secţiune că mi-am revenit. Şi mai mult de atât. Am fost pe un val de energie atât de mare încât am simţit că nimic nu îmi stă în cale.

Am început luna în forţă în sensul că data de 1 Mai a coincis şi cu sărbătoarea pascală la noi cei care suntem cretini, pardon creştini ortodocşi 🙂 Nu ştiu care este treaba cu postul, cu înroşitul de ouă, trecutul pe sub masă sau alte lucruri de genul ăsta. Nu mi-a păsat niciodată şi nici nu cred că se va întâmpla vreodată. De fapt, sunt sigur! Nu intru în detalii despre relaţia pe care fiecare o are cu Dumnezeu şi cu religia sau cu ceva mai presus de el, fie că vorbim de un înger, de un protector sau poate de entitatea care guvernează această planetă.

Cu toate acestea, am constatat că există persoane care cred ele că ştiu mai bine şi încearcă să-şi impună credinţa şi modul lor de a vedea lucrurile asupra celorlalţi, inclusiv asupra mea, ceea ce nu a putut decât să-mi creeze o atitudine de ignoranţă deplină. Mă consider un om lucid, clar, trezit şi care nu judecă, ci doar ia lucrurile aşa cum sunt. Dacă este ceva de învăţat, cu siguranţă îmi voi lua lecţia şi, în general, avem ceva de învăţat de la oricine fie că este vidanjor, fie că este frecător de hârtii într-o multinaţională.

Asta nu înseamnă că atunci când cineva încearcă să te domine sau să-ţi spună că ce crezi tu că este bine este practic greşit, tu să stai cu mâinile în sân şi să iei totul de bună. Sunt destul de mulţi oameni care îşi dau cu părerea prin piaţă fie că vorbim de spiritualitate, fie că vorbim de politică sau de tenis de câmp.

Din punctul meu de vedere, când intri în viaţa mea, chiar şi puţin dacă vii şi îmi spui că ce ştii tu este adevăr suprem şi ce ştiu eu nu este bun, atunci vei primi un mare „Go fuck yourself!” Nu te gândi că scriu aceste cuvinte cu vreo frustrare. Sunt extrem de liniştit pentru că ce cred alţii despre mine şi ce spun alţii despre mine nu este treaba mea, aşa cum spune şi celebrul actor Anthony Hopkins. Eu continui să devin omul care vreau să devin, să fac ceea ce vreau să fac şi aşa mai departe.

Să faci ceea ce este corect este mereu corect.

Păi, da! 🙂 Sau să faci ceea ce este corect nu este niciodată demodat. Şi chiar aşa şi este. M-am ţinut de treabă, am scris o grămadă, am filmat o grămadă, am acordat interviuri, am colaborat cu persoane dragi, am dat valoare, am fost un co-creator al vieţii mele. Doar aşa spune şi sloganul meu „Viaţa mea este mesajul meu.”

Cel mai mare lucru şi una din cele mai importante calităţi ale mele este răbdarea. M-am autoeducat să gândesc pe termen lung, să-mi realizez cel puţin la nivel mental propria viziune pentru anii care vin şi să acţionez în prezent cu paşi mici şi siguri pentru îndeplinirea acesteia.

Sunt un norocos, adică sunt prezent atunci când oportunitatea se întâlneşte cu perseverenţa şi ştii de ce spun asta? Pentru că în luna Mai am primit cele mai multe feedback-uri şi comentarii privitoare la activitatea mea profesională. Au venit de peste tot, din email, de pe reţelele sociale, LIVE de la evenimentele la care am participat, de peste tot.

Pe măsură ce înaintez pe drumul meu, mi-am dat seama de o altă calitate, extrem de importantă cel puţin din punctul meu de vedere, şi anume respectul. Dar nu vorbesc aici de acel respect pe care este normal să-l ai dacă ai primit măcar o educaţie minimă, ci de acel respect pe care ţi-l câştigi. Ei bine, acesta cred că este cel mai important pentru că se obţine prin muncă şi pe merit, cum s-ar spune. Respectul se câştigă, nu se cere!

Inimă de campion.

Dacă nu ţi-ai dat seama până acum acest articol descrie lucruri, fapte, evenimente sau stări din viaţa mea, dar nu este despre mine. Niciodată nu este despre mine, ci întotdeauna este despre ceea ce poţi TU să afli de la mine şi care să te ajute pe drumul tău.

Ceea ce eu trăiesc, pentru tine nu este la fel. De aceea, niciodată nu voi încerca să arunc nişte cuvinte doar pentru a scrie un articol sau pentru a mă autolăuda. În tot ceea ce fac, mi-am propus să dau valoare şi asta fac, din adâncul sufletului meu şi din inima mea de copil care este mereu pus pe şotii 🙂

În viaţă şi cei care câştigă şi cei care pierd eşuează. Diferenţa dintre cele două categorii de oameni este aceea că cei care câştigă sunt de fapt cei care se ridică de fiecare dată şi o iau de la capăt până reuşesc. Este la fel ca atunci când înveţi să mergi în două picioare. Mai întâi mergi de-a buşilea, te dai cu capul de toate cele şi apoi înveţi, dar nu te laşi până nu iese.

Îmi place să mă consider un învingător şi la fel îmi doresc să înţelegi că este necesar să procedezi şi tu. Prea des întâlnesc oameni care îmi spun de un tip de viaţă pe care şi-l imaginează pentru ei, acel tip de viaţă care corespunde unui procent poate de 3-5% din populaţia lumii.

În schimb, atunci când îi întreb unde sunt pe calea îndeplinirii visurilor lor îmi spun tot felul de lucruri de pe tărâmul întins şi mult luat în braţe al scuzelor de tot felul. Ei bine, lasă-mă să-ţi spun aşa: dacă vrei o viaţă aşa cum puţini trăiesc este necesar să faci lucrurile aşa cum puţini fac.

Brandul tău nu poate să-şi ia liber.

Da, este adevărat. Întâlnesc antreprenori, oameni de afaceri care îmi spun cât de dificil şi ostil este mediul de afaceri din România, ca să nu mai vorbim de stat care îţi dă la oase pe unde se poate. Aşa, şi?

În fiecare weekend pleci din Bucureşti şi te duci la munte sau la mare. Te duci la ţară sau la piscine cu apă caldă. Urmăreşti film după film sau nu te opreşti până nu vezi un întreg sezon dintr-un anumit serial. Nu te judec, ci doar scriu ceea ce îmi spui sau ceea ce am obervat la tine. Se pare că nu aşa funcţionează lucrurile, dar tot ceea ce pot să-ţi transmit este ceea ce funcţionează pentru mine.

Apropo, totul funcţionează, dar nu totul funcţionează pentru tine! Ţine minte asta!

Ideea ar fi că plimbarea ta la munte înseamnă 5.000 de cuvinte scrise la noua mea carte. Cafeaua ta la terasă timp de 3 ore înseamnă muncă de cercetare pentru următorul meu articol. Ieşirile tale la bere seară de seară înseamnă podcastul meu de business de la care învăţ permanent.

Oh, să nu crezi că nu îmi iau timp pentru mine. Am şi eu prieteni, merg şi eu la film, ies şi eu la o plimbare în parc, beau şi eu o cafea la terasă. Nu în fiecare zi. Nu timp de 4 ore. Nu în fiecare weekend. Nu cu oricine. Nu oricând.

Modele înţelese greşit.

O perspectivă pe care am observat-o este că sunt oameni care îşi iau ca modele diverşi alţi oameni care pentru ei reprezintă un model de succes, de reuşită în viaţă, un guru, un lider spiritual sau orice altceva ar mai fi.

Se uită la ce face omul ăla şi încearcă să copieze pur şi simplu acel comportament, ceea ce poate fi total greşit dacă nu eşti în acelaşi context. Este ca şi cum am compara 2 oferte de credite, ambele pentru suma de 10.000 de EUR, unul are rată 100 de EUR, iar celălalt are 200 de EUR. De fapt, am pierdut din vedere faptul că unul este pe 3 ani şi altul pe 5 ani. Nu poţi compara ceva, dacă nu ai aceeaşi bază de comparaţie.

Aşa că nu mai lua de bună orice zice modelul tău, ci mai degrabă învaţă să conteşti şi să înţelegi de ce ar fi sau nu ar fi adevărat ceea ce el spune. Ia doar ceea ce se poate aplica la tine ACUM. Se tot predică prin piaţă să copiezi ce fac oamenii de succes şi vei avea şi tu succes. Nimic mai fals!

În primul rând, eşti unic original şi irepetabil. În al doilea rând, succesul pe care tu îl vezi obţinut de un anumit om nu înseamnă acelaşi lucru şi pentru tine. În al treilea rând, am observat că cei care sunt obsedaţi de obţinerea succesului sunt chiar cei care ratează.

Dacă nu ai înţeles sau nu ai conştientizat ce am spus, mai citeşte încă o dată. Este alegerea ta să nu fii de acord cu ceea ce am spus, în schimb aici este locul în care eu mă exprim şi îţi spun anumite lucruri. Nu înseamnă că eu am dreptate şi tu nu şi nici nu înseamnă că tu ai dreptate şi eu nu. Tot ceea ce înseamnă este faptul că fiecare din noi este unic şi priveşte realitatea în felul său.

Din ce în ce mai bine.

Sunt pe val. Care vine după altul, care vine după altul şi tot aşa. Let go, cum s-ar spune. Radiază pozitivitate, lasă geniul care stă în tine să se exprime în mod cât mai natural şi autentic, ţine minte că frica este doar în mintea ta şi nu există, alege să zâmbeşti din ce în ce mai des, emană pozitivitate şi stare de fericire, caută să devii din ce în ce mai bun, fii un adevărat cetăţean al lumii care să lase lumea mai bună decât aşa cum a găsit-o.

Întreabă. Câştigă. Inovează. Excelează. Îndrăzneşte. Oferă. Cunoaşte. Învaţă. Încearcă. Singurul eşec în viaţă este acela de a nu încerca deloc. Din ce în ce mai bine!

Articole similare

Ți-am luat ceva

Regina mea, Stau și privesc la cuarțul roz sub clar de lună. Nu este chiar

Ești doar TU cu TINE

Câteodată te păcălește. Câteodată te ia pe ocolite. Câteodată te învăluie. Câteodată te face să