skip to Main Content
Ori Te Dezvolţi, Ori Eşti Eliminat (+video)

În timp ce treceam printre orele dimineţii şi parcurgând, rând pe rând, obiceiurile mele zilnice, am realizat că vreau să dau din ce în ce mai multă valoare, aşadar mi-a venit ideea acestui articol, dar mai ales ideea care va fi exprimată pe parcursul lui.

Este un articol mai scurt, pentru că mi-am propus să fiu cât mai direct, fără menajamente şi fără înflorituri, lucruri care nu mă caracterizează. În acelaşi timp, aş dori să precizez că nu sunt revoltat în vreun fel, nu sunt critic în vreun fel, nu judec pe nimeni pentru alegerile şi deciziile pe care le ia. Cuvintele care urmează sunt o reflecţie, o introspecţie, o perspectivă şi o observare a realităţii înconjurătoare din punctul meu de vedere. Nu intenţionez să supăr pe nimeni, ci poate doar să inspir pe cineva să poarte această scurtă călătorie interioară cu sine însuşi. Eu vă accept, vă respect şi vă iubesc pe toţi, exact aşa cum sunteţi.

În viaţă ori te dezvolţi, ori eşti eliminat, ori faci ceva pentru tine, ori ajungi să faci acelaşi ceva, dar pentru altcineva, ori cauţi soluţii să creşti, ori eşti în picaj. Viaţa înseamnă schimbare, nu există stagnare, ci doar creştere sau descreştere; a stagna înseamnă tot descreştere.

Sunt mulţi oameni care „mor” la 25 de ani, dar sunt îngropaţi la 75 de ani. În fiecare zi fac aceleaşi lucruri şi sunt destul de nebuni încât să creadă că vor obţine rezultate diferite. Oamenii se otrăvesc singuri, dar tot ei sunt în regulă cu asta. Sunt de acord (ei). De exemplu, să fumezi un pachet de ţigări pe zi este în regulă, că doar şi bunicul a fumat toată viaţa şi nu a făcut cancer.

Ce gândire banală şi care dovedeşte cât de mult NU respectăm viaţa, trupul nostru, sănătatea fizică şi mentală, pe care, de altfel, o preaslăvim şi ne rugăm pentru ea. Cui vă rugaţi oameni buni?! Lui Dumnezeu?! Dumnezeu este TOT, peste tot, cu voi, în voi, pe lângă voi, este totul din toate. „De ce te rogi pentru sănătate când tu însuţi nu faci nimic pentru ea?!”, este una din întrebările pe care mi-am adresat-o cu mulţi ani în urmă, când am înţeles efectiv importanţa acesteia.

Dacă un pachet de ţigări costă 15 RON pe zi, înseamnă că în 30 de zile, adică o lună, se cheltuie 450 de RON. Astăzi este o zi ploioasă şi foarte bine că este aşa, pentru că agricultura are nevoie. În astfel de zile, circulă tot felul de vorbe, precum: „e zi de făcut copii” sau „e zi de băgat sub pătură şi somn de voie” sau „e zi de numărat banii”.

Sunt vorbe din popor, cum se spune, care arată cât de subdezvoltaţi suntem la nivel mental şi ce cultură precară sau, dacă vrei, primitivă avem şi perpetuăm, copiilor noştri sau celor din jurul nostru. Ce-ar fi să spunem: „ploaia este excelentă şi, dacă nu îmi place şi tot stau în casă, hai să citesc o carte!” Şi acum se aude: „hai mă, lasă-mă cu vrăjeala! De ce să citesc? La ce îmi foloseşte?”.

Ei bine, dragă cititor al acestor cuvinte, dacă nu citeşti, atunci eşti mort! Cunosc oameni, unii chiar destul de aproape în cercul meu de prieteni, care nu citesc. Nu au mai citit o carte de când erau pe băncile facultăţii. Nu au timp de aşa ceva, pentru că sunt mult prea preocupaţi de viaţa cotidiană, de statul la terasă, că tot e vară, de stat la bârfă cu vecinii sau poate de urmărit o emisiune tembelă la cutia de manipulare în masă, care se cheamă televizor. Cu 450 de RON poţi cumpăra 10 cărţi care să-ţi schimbe viaţa. Ştiu că nu mă crezi, dar chiar aşa şi este! Pe bune!

Pentru că este vorba de CITIT, unul din obiceiurile mele cheie, mi-am propus să fac ceva nou şi voi începe să fac scurte filmuleţe, în care voi recomanda, în câteva cuvinte, o carte pe care eu am citit-o. NU voi recomanda niciodată ceva nu am citit, aşa cum am văzut că fac alţii, pentru că ar însemna să-mi încalc una din valorile mele, şi anume – integritatea. La fel, în activitatea de Life Coach nu vorbesc niciodată despre lucruri pe care nu le-am trăit, experimentat, aplicat, ca să înţelegi mai bine ce vreau să spun.

Mai jos este primul „book review”, dacă vrei să-l numeşti aşa, sau prima recomandare pe care o fac. Vă las pe voi să urmăriţi şi vă spun încă o dată: Cine nu citeşte, nu creşte! Ori te dezvolţi, ori eşti eliminat!

Abonează-te la canalul meu de Youtube, unde vei găsi şi emisiunea Expiraţie Uşoară, dar şi alte materiale video utile. Aici

Daniel, bloggerul care te motivează

Sparge Credințele Limitative Despre Bani

Sparge credințele limitative despre bani, chiar dacă acestea au fost scrise din copilărie.

Am creat un material audio care te va ajuta să identifici și să reformulezi credințele pe care le ai în acest moment despre bani și să lucrezi constant pentru a le transforma în ceva benefic pentru tine.

De asemenea, vei primi articole, materiale audio și video care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relația cu banii din viața ta.

Datele tale sunt mereu în siguranță. Fără SPAM.

Introdu numele și adresa ta de email și îți voi trimite materialul audio.

Powered by ConvertKit
Back To Top