skip to Main Content
File De Noiembrie

A fost și sweet november, a fost și november rain. Se pare că noiembrie a spart recordurile anul acesta din punct de vedere al situării in-between. Adică am fost la mijloc. Nu am fost minge de ping pong, doar prins între extremele care sunt aparent opuse și, în același timp, se atrag cu o forță debordantă. Și s-a revărsat, nu glumă.

Noiembrie a pus pe tapet următoarele enunțuri:

  • Fii recunoscător pentru astăzi, pentru că viața ta se poate schimba complet în orice clipă.
  • Educația formală îți asigură traiul de bază, autoeducația îți poate aduce o avere.
  • Întâlnește pe cineva care înseamnă și acasă și aventură în același timp.
  • Nu te îngrijora de contul bancar, ci îngrijorează-te de câți oameni vor veni la înmormântarea ta.
  • Ești liber mâine? Nu, sunt scump mâine!
  • Onorează-i pe cei din jur cu a fi tu 100%, respectă-i, iubește-i, prețuiește-le valoarea cât sunt în viață.
  • Nimeni nu-mi poate dicta viitorul.
  • Fii pe primul loc în viața ta!
  • Hustle este cel mai important cuvânt.

De ce nu îți exprimi mai des recunoștința? La început, până m-am eliberat de orice alte programe de prin creierul meu referitoare la acest aspect, îmi tot adresam această întrebare. Nu înțelegeam de ce tot dau unii cu recunoștința asta înainte și înapoi.

Ce atâta recunoștință, că doar nu s-a făcut mare lucru pentru mine! Înțelegi de unde venea? Ego și orgoliu… mamă, mamă 🙂 În timp, am început să spun nu doar un simplu mulțumesc din ce în ce mai des, ci am dat frâu liber sentimentelor și bucuriei de a trăi.

Era o vorbă cu ceva de genul cu trăiește bă, că de murit nu e mare scofală și chiar așa și este. Acum ești, acum nu mai ești. Și atunci începi să ți se arate toate frumusețile vieții peste tot în jurul tău. Începi să te bucuri de toate lucrurile mărunte.

Mă bucur zilnic că deschid ochișorii mei albaștri, că văd lumina zilei, că soarele îmi trimite raze de iubire, că am privilegiul să văd cum desenează norii la apus, că sunt om și nu m-am încarnat în vreo reptilă ceva, că am prieteni minunați, că am părinți în viață și sănătoși, că pot să savurez o cafea. Mă opresc, că altfel mă apuc să scriu următoarea carte chiar acum!

Ața este subțire și nu știi când se termină. Asta este ca bancul ăla cu omul care se răstea la un câine de după gard. Și tot mergând în paralel, la un moment dat s-a terminat gardul 🙂 Bucură-te de viață, zic! Este absolut minunat să simți asta din tot corpul și sufletul tău.

Și mai lasă grijile cu banii. De câte ori te îngrijorezi de bani, dacă vei avea bani să plătești următoarea chirie, următoarele facturi, să mănânci și să te îmbraci tot ceea ce faci este să-ți concentrezi atenția pe lucruri care nu sunt atât de importante pe cât ai crede. Da, este bine să fii selfaware, adică conștient de ceea ce este nevoie și poți folosi un sistem de administrare al banilor personali. De aceea se cheamă sistem! Ca să-ți facă viața mai ușoară și atenția ta să meargă către dezvoltare din punctul ăsta de vedere.

Până la urmă când se termină ața, să știi că nimănui nu-i pasă ce haine ai purtat, ce mașini ai condus, ce ceasuri ai avut la mână sau câți bani ai avut în cont. Ai trăit? Ai iubit? Ai făcut ceva ce contează și ai lăsat o moștenire lumii (nu mă refer la bani)? Cred că sunt 3 întrebări puternice pe care le-am auzit prima oară la Brendon Burchard, unul din mentorii mei virtuali și pe care îl voi întâlni și față în față.

Cam la asta se rezumă și cam de aici se va determina și numărul de oameni care vor veni să te conducă pe ultimul drum, ca să zic așa. Nu vreau să fie un articol funebru, ci vreau să scot frica de moarte din tine dacă se poate. Acolo unde este întuneric doar lumina poate pătrunde, așa că trăiește, iubește și adu-ți contribuția lumii. Avem nevoie de tine! De fapt, vorbesc și cu mine să știi…

Câteodată sunt atât de motivațional încât nici nu-mi dau seama, însă face parte din natura mea. Mult timp nu am dat din mine lucruri de acest gen, mă înfrânam și lucrul care m-a eliberat a fost cititul. Cu ani în urmă cumpăram cărți în fiecare lună și le stivuiam. Stilul de viață de atunci și lipsa de susținere a celorlalți oglindea de fapt ceea ce eu eram și trăiam atunci. Dădeam vina pe ei că nu am timp să citesc, când de fapt puterea era la mine. Și, după ce am descătușat-o, am captat parcă cu îndârjirea unui leu eliberat în sălbăticie toată informația. M-a ajutat enorm și mi-a arătat că dacă școala se oprește, educația continuă pentru toată viața este cheia îndeplinirii a tot ceea ce îmi voi propune. Mare dreptate avea Jim Rohn.

Am făcut câteva întâlniri sub titulatura de Daniel Tănase Meetup. Spun câteva pentru că nu le voi mai face, din cauza faptului că este bine să scoți repede din priză lucrurile care nu merg. Nu este bine să stai să analizezi prea mult în astfel de cazuri, deoarece îți vei pierde timp și energie creatoare care ar putea fi folosite mult mai bine și în direcțiile potrivite.

Oamenii nu apreciază încă așa cum ar trebui aceste gratuități. Asta din punct de vedere financiar, pentru că din punct de vedere al timpului cu toții, cei care ne-am întâlnit, am plătit. Timpul nu se mai întoarce, de aceea este neprețuit și spun că este o onoare să te întâlnesc, mai ales dacă nu ne cunoaștem. Am observat că mulți oameni nu sunt interesați să cunoască alți oameni, unii noi de la care să învețe ceva nou, pentru că nu există persoană de la care să nu înveți ceva. Atitudinea de superioritate nu este potrivită dacă vrei să evoluezi.

Și apropo, nicio persoană din cele care exită acum pe Pământ nu este în plus. Nu. Fiecare a venit pentru că trebuia sau a ales să vină. Eu așa cred. Cred cu tărie în oameni, sunt #teamhuman. Și au venit oameni faini la cele câteva întâlniri 😉

Este o perioadă minunată de a fi viu în această eră, chiar dacă este posibil să crezi că nu este așa. Asta depinde doar de fiecare cum percepe realitatea. A fost o perioadă în care majoritatea oamenilor au avut oportunitatea să tacă și, cu toate acestea, nu au făcut-o. Nu, nu am greșit, am zis bine – să tacă. Mă refer aici la alegerile din SUA. Multă energie consumată pe toate canalele și rețelele. Însă dacă îți spun că toată energia pe care ai pus-o în dezbateri și părerisme putea fi folosită într-un scop mult mai bun și util pentru tine și pentru cei dragi ție, este posibil să te superi pe mine.

Dacă am învățat ceva din ultimii ani de schimbare și evoluție personală este să mă pun pe primul loc în viața mea și în acest fel niciun președinte sau om de altă natură nu îmi poate dicta mie viitorul. Tot ceea ce poate să facă este să-mi influențeze mediul în care activez, dar nu visurile, scopurile, familia, prietenii cu care aleg să trăiesc. Fii pe primul loc în viața ta!

Când te pui pe primul loc înțelegi că devii un fin observator al vieții tale. Intri într-o stare de conștientizare a tot ce se întâmplă în jurul tău, una de la un nivel mai înalt. Este o altă energie și o altă vibrație. Este și o luptă continuă cu toate distragerile și rapiditatea cu care se mișcă totul. Omenirea merge cu accelerația la podea, iar în tot acest hățiș evolutiv, misiunea proprie poate fi dificilă.

De aceea nu îți mai permiți să spui că ești liber mâine, ci ești scump mâine. Din punct de vedere al practicalității și al orelor dintr-o zi alocate pentru muncă, timpul tău trebuie să devină din ce în ce mai scump. Timpul, pe lângă viață, înseamnă și bani. Oricine susține altceva atunci când vorbim de muncă și de productivitate înseamnă că nu știe ce vorbește, cel puțin din punctul meu de vedere. Am scris pe tema asta, am făcut și episod pe tema asta în State of the Wallet, le poți parcurge pe site.

Bineînțeles că munca nu este totul. Bineînțeles că banii nu sunt totul. Să nu mă înțelegi greșit. Totul, în schimb, este relativ și în funcție de cum vezi tu lucrurile prin filtrele gândirii tale și prin experiența ta de viață de până acum.

Îți mulțumesc că ai ajuns până aici. Sper că ai călătorit bine, chiar dacă cred că te-am dus cu viteză cam mare în acest articol. Îmi place viteza, recunosc. În același timp este o caracteristică esențială în ziua de azi. Asta nu înseamnă să pierzi din calitate, ci înseamnă doar că știi ceea ce faci și încotro vrei să ajungi în viața ta. Hustle mode on! Da, iubesc cuvântul ăsta și înseamnă o stare ridicată de implicare a modului în care trăiești și faci lucrurile în viața de zi cu zi.

Mă implic 100% în ceea ce fac și pot face asta pentru că am ales să fac doar câteva lucruri la care îmi pot aduce contribuția și în care să excelez. Acum, fie vorba între noi, mă întreba cineva când mă implic 100% și într-o nouă relație? 🙂

Răspunsul meu a fost enunțul de la începutul articolului: când voi întâlni pe cineva care să însemne și acasă și aventură în același timp. Mai adaug ceva de final acum: o persoană pe care s-o ajut să-și îndeplinească visurile și să-i umplu rezervorul de fericire, cu reciproca valabilă, și împreună să ne unim forțele din iubire pentru a lăsa o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o.

Te salut ideatic și romantic dintre File de Noiembrie! 😉

Sparge Credințele Limitative Despre Bani

Sparge credințele limitative despre bani, chiar dacă acestea au fost scrise din copilărie.

Am creat un material audio care te va ajuta să identifici și să reformulezi credințele pe care le ai în acest moment despre bani și să lucrezi constant pentru a le transforma în ceva benefic pentru tine.

De asemenea, vei primi articole, materiale audio și video care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relația cu banii din viața ta.

Datele tale sunt mereu în siguranță. Fără SPAM.

Introdu numele și adresa ta de email și îți voi trimite materialul audio.

Powered by ConvertKit
Back To Top