FinanțeFM-EP055-Scapă de FOMO! 3 acțiuni concrete

  • februarie 2, 2021

Ascultă pe Apple Podcasts (iOS)

Ascultă pe Spotify

Download MP3

Sumar

Această denumire este din ce în ce mai utilizată.

Mai mult decât atât, este un comportament care se manifestă pe scară largă și pune pe stăpânire pe viețile oamenilor, conducându-i pe aceștia în contextul în care pot lua decizii greșite în câteva secunde.

Aceste decizii afectează viața financiară, viața personală, cariera sau afacerile a din ce în ce mai mulți oameni.

Există soluții? Bineînțeles!

Descriere

În general, FOMO – Fear of Missing Out este asociat cu comportamentele pe care oamenii le au pe și în raport cu rețelele sociale.

Dacă nu te simți prea bine astăzi, ai tendința să rămâi acasă și să deschizi aplicațiile tale preferate. Crezi că navigarea pe rețelele sociale te va face să te simți mai bine.

Te trezești, ești în pauza de prânz sau de țigară, ești la baie sau seara înainte de culcare – ai telefonul în mână și navighezi pe rețelele sociale pentru a te relaxa și a te simți bine.

Toate aceste comportamente se transformă încet-încet în dependență și ajung să te facă să crezi că, dacă nu ești prezent online, vei pierde ceva important, șocant sau extrem de entuziasmant.

De aici, până la a lua o decizie de cumpărare a unui produs sau de vânzare a unei acțiuni, influențat de ceea ce se întâmplă online nu mai este decât un pas.

Decizii financiare greșite? Da. Decizii de cumpărare nenecesare? Da. Opinii critice nefondate asupra anumitor aspecte? Da. Lipsa de control a vieții personale și a modului de cum reacționezi la stimuli? Da.

Însă, există soluții pentru a scăpa de FOMO sau pentru a-i diminua impactul asupra vieții tale.

Am discutat despre 3 aspecte esențiale, acțiuni concrete pe care și tu le poți face.

Acesta este primul episod din acest sezon și… vezi să nu-l scapi! 😉

Ți-a plăcut acest material audio? Te rog, dă mai departe! Mulțumesc!

► Subscribe!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

Facebook

YouTube

TikTok

Articole similare