Ai obosit citind cărți, mergând la seminarii, participând la conferințe și neobținând rezultatele financiare pe care ți le dorești?
Problema ta nu sunt cunoștințele sau informațiile, ci implementarea acestora.
Pentru a realiza puntea de legătură ai nevoie de un puternic angajament, care să transpună cunoștințele în acțiuni.
Cred cu tărie în puterea angajamentului și mai cred cu tărie în altceva. Angajamentul are nevoie de educație și, din păcate, majoritatea celor care vor să transmită ceva celorlalți tocmai acest lucru nu predau.
Mă angajez să învăț și să mă dezvolt permanent.
Este un angajament care, odată aplicat în zona vieții financiare, va conduce pe oricine dorește către o relație din ce în ce mai bună cu banii în viața sa.
M-am gândit la o analogie elocventă. Pentru că sportul este un domeniu care oferă absolut totul, voi detalia cu un exemplu din sport. Și pentru că alergatul este un sport care îmi este drag, voi lua exemplul acestuia.
Să presupunem că urmează o competiție de alergare. La această competiție poți întâlni 2 tipuri de oameni. Primul tip este atletul profesionist sau amator (ideea este că face cursa), cel care face cursa, se murdărește, își dă sufletul pe teren, face greșeli, își asumă riscuri și, uneori, trece linia de sosire accidentat.
Cel de al doilea tip este omul care stă pe margine și urmărește alergătorii datorită faptului că este cel puțin interesat, încântat și, per ansamblu, se bucură de acest eveniment. Acesta nu are niciun risc, nu intră niciodată în vreo cursă, ci poate fi doar un amator de weekend, un critic sau cineva care are doar plăcerea de a privi.
Diferența este că alergătorul este angajat în activitatea lui, în timp ce privitorul este doar interesat.
A sosit momentul pentru o întrebare pe care să ți-o adresezi singur:
Ești un privitor amator sau un profesionist cu angajament atunci când vine vorba de viața ta financiară?
Dacă nu am fost destul de clar, atunci gândește-te că o femeie care dă naștere unui copil își ia un angajament, în timp ce un bărbat este doar interesat. La micul dejun porcul este direct angajat, în timp ce o găină este doar interesată. Înțelegi unde bat? 🙂
Test
Hai să luăm câteva aspecte pe care să le detaliem și să vezi cum stai cu angajamentul față de o viață financiară mai bună, un viitor financiar mai bun și o relație din ce în ce mai bună cu banii din viața ta.
Tot ceea ce ai de făcut din exemplele care urmează este să vezi și să decizi care ți se potrivește cel mai bine ție, în situația ta actuală din punct de vedere financiar.
1.Un profesionist joacă ca să câștige, pentru că acesta este modul în care este plătit.
Un amator joacă doar pentru distracție pentru că rezultatul sau interesul său este ceva secundar. Simptomele unui amator implică multă vorbărie, analiză, studiu, pregătire și foarte puțină acțiune. Un profesionist se comportă fix pe dos, adică vorbă cât mai puțină și acțiune masivă.
Acțiunea este cea care face diferența și este o diferență care face toți banii. Am mai spus-o și o voi spune până când se va înțelege bine de tot. Mai sunt oameni care spun că mai sunt și alte lucruri, dar nu au argumente, pentru că sunt amatori.
Așadar, cât de mult acționezi în fiecare zi pentru o viață financiară mai bună?
2.Un profesionist face o prioritate din relația cu banii din viața sa.
Un amator intră în acest joc, abia după ce se ocupă de alte lucruri, în marea majoritate a cazurilor nu așa de importante.
Dă-mi voie să-ți spun, cu respect și iubire, faptul că nu vei reuși să câștigi vreodată jocul banilor (interior și exterior) dacă mereu va fi ceva mai important de făcut și tot ceea ce faci este să amâni. Să preiei controlul asupra vieții tale financiare este vital.
Un profesionist are un plan, o strategie, o tactică, un proces pe care îl execută zilnic și care are ca scop atingerea obiectivelor financiare propuse pe termen scurt, mediu sau lung. Este necesar să ai o atitudine proactivă și să-ți organizezi viața astfel încât să faci loc pentru relația cu banii.
Acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă te pui pe treabă și îți faci un plan. Nimic complicat, ci doar ceva de care să te ții și către care să-ți exerciți angajamentul. Ai vreun plan care face acest lucru?
3.Un profesionist joacă 24/7/365, adică 24 de ore, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an.
Într-un articol precedent am pomenit de Metoda CRP, o metodă pe care eu o aplic. Se cheamă Consistență, Relevanță, Perseverență.
Fie că îți arde sau nu, este necesar să te prezinți în fiecare zi în relația cu banii din viața ta. Un amator se prezintă doar când are chef și doar când situația este favorabilă pentru el. Nu spun că un profesionist nu are și zile libere sau nu se distrează, ci doar vreau să subliniez diferența de mentalitate și atitudine.
Oamenii care obțin succes în cantități masive nu lucrează 8 ore pe zi și apoi își spun ‘’Sunt atât de obosit!’’. Asta este ceea ce 98% din restul oamenilor gândesc. Timpul înseamnă bani, iar cine susține că nu este așa, nu știe ce spune. Acesta este și subiectul episodului 38 din emisiunea State of the Wallet, de vineri, 11 noiembrie.
4.Un profesionist trăiește după principiul recompensei întârziate.
Este gata să plătească prețul astăzi pentru gloria, succesul și satisfacția care va veni mai târziu. Un aspect important aici: multă lume confundă amânarea cu suferința. Am vești pentru acești oameni – nu este despre suferință! Nu există suferință în a urmări să-ți îndeplinești ceea ce îți dorești mai mult!
Poate că este muncă grea la mijloc, dar că să ajungi acolo unde se avântă vulturii este necesar și util să înțelegi că munca face parte din proces. Uite, să mai divulgăm un secret din legea atracției pentru curioși și pentru cei care nu înțeleg de ce nu funcționează pentru ei. Singurul lucru pe care nu ți-l spune acea carte sau acel film celebru este că ai nevoie de muncă, muncă, muncă, multă muncă pentru a atrage în viața ta ceea ce îți dorești.
Un amator vrea totul acum sau cât mai repede și nu este dispus să plătească prețul de intrare, ca să zic așa. Vor ceva pentru nimic, pe gratis și nu intră în joc decât dacă este ușor și distractiv.
Ești fanul recompensei întârziate sau al recompensei imediate?
5.Un profesionist nu permite să-i intre gunoi în ochi.
Ce vreau să spun cu asta, este faptul că nu se lasă pradă distragerilor sau distracțiilor. El elimină acest aspecte din viața de zi cu zi, pentru a reuși să-și păstreze angajamentul pe care și l-a luat.
Un amator este mai tot timpul distras de sindromul obiectelor strălucitoare și își pierde atenția. Cel mai important activ pe care îl ai la dispoziție este atenția, iar cea mai importantă resursă către care să-ți dirijezi atenția este timpul.
De fiecare dată când trăiești reactiv la ceea ce îți aduce viața în fiecare zi, tot ceea ce faci este să-ți disipezi atenția și să faci parte din agenda altora, în loc să te pui pe tine pe primul loc în viața ta.
Încotro se îndreaptă atenția ta?
—
Acum, luând în calcul aspectele de mai sus, judecând după atitudinea și după mentalitatea ta, ce ești: un amator sau un profesionist?
De ce este important și care este diferența majoră? Atunci când te-ai angajat să faci ceva, să devii cineva, îți iei viața în serios și îți asumi responsabilitatea asupra acțiunilor tale. În ciuda tuturor obstacolelor, persistența, consistența și relevanța acțiunilor tale definesc angajamentul tău de a avea o viață din ce în ce mai bună din punct de vedere financiar.
Dacă ar fi să descriu un ciclu al succesului din acest unghi, acesta ar arăta astfel – angajament, acțiune, rezultat și apoi de la capăt. Dacă angajamentul nu există la începutul acestui ciclu, atunci nimic nu se va întâmpla. Nu va exista acțiune, lipsa acțiunii înseamnă lipsă de rezultate, iar lipsa de rezultate înseamnă un viitor financiar nesigur, neschimbat, poate chiar unul nedorit.
Să ai o relație din ce în ce mai bună cu banii în viața ta este un simplu proces de curățare și repetare a acțiunilor până când apare succesul. Mai simplu de atât nu știu să-ți spun acum. Cred că am reușit să fiu clar și ca să amplific acest lucru, îți transmit faptul că oricine poate să facă asta.
Cheia este să începi și să persiști suficient de mult, iar punctul de start este angajamentul. Te așteptai la ceva mai fancy, mai trendy, mai glamorous? Am văzut că se folosesc mult cuvintele astea și la noi. Ei bine, nu este și chiar așa funcționează acest proces pentru majoritatea oamenilor care obțin succesul.
În mod intuitiv, tu știi deja că este adevărat. Uită-te la orice altă arie a vieții tale în care ai obținut succes, analizează puțin și vei putea vedea limpede procesul descris mai sus. Indiferent că vorbim de cariera ta, sănătatea ta, relația ta de cuplu, relația cu banii, acțiunile concentrate, relevante, consistente și perseverente sunt cele care te vor conduce către rezultate încununate de succes pe termen lung. La baza acestora este angajamentul. Succes!