skip to Main Content

Ceea ce ştii despre bani nu este neapărat adevărat. Este momentul să-ţi însuşeşti noi moduri de a gândi care să te ajute în dobândirea a ceea ce îţi doreşti. Modul în care ai procedat până acum a fost alegerea lor, în schimb de acum înainte alegerea îţi aparţine.

O întâlnire cu un amic şi învăţături străvechi au făcut să fie deschisă calea către schimbare, către o nouă realitate, una care să ducă pe oricine acolo unde îşi doreşte să ajungă cu adevărat. Sunt câteva aspecte esenţiale pe care le poţi descoperi urmărind materialul video sau citind transcriptul de mai jos.

Subscribe and follow me on:

YouTube: https://www.youtube.com/user/danieltanase79

Website: http://danieltanase.com

Facebook: http://www.facebook.com/danieltanasefinantepersonale

State of the Wallet – e003. Cum vezi realitatea?

(full transcript)

00:28 Salutare! Numele meu este Daniel Tănase şi vă spun „Bine aţi venit!” la episodul cu numărul 3 al emisiunii de educaţie financiară State of the Wallet. Sper că le-aţi urmărit deja pe primele două şi că v-au plăcut.

00:41 Sunt FIRED UP! 😀 aşa cum se spune astăzi… pentru că mai devreme am mers în oraş cu treabă şi m-am întâlnit cu un fost prieten, în prezent doar amic, şi discutând obişnuitele „Ce mai faci?”, „Cu ce te mai ocupi?”, „Care sunt proiectele tale?” i-am povestit mai întâi despre ale mele (emisiune, blog, educaţie financiară, coaching), apoi mi-a spus şi el despre ale lui şi… din vorbă în vorbă… uite că în realitate este nasol, că nu merge, că guvernul nu ne dă, că ăia ne fură, că … corupţie, taxe, impozite şi tot felul de alte lucruri de acest gen. A încercat şi el să facă diverse lucruri, dar nu merge, dând vina pe economie, că vine iar criza…

01:39 Uite! Îţi voi spune acum câteva lucruri ca să încerc să-ţi schimb realitatea. Ceea ce îmi spui tu, în realitatea mea nu există la modul la care vezi tu lucrurile, ci mult mai puţin.

01:53 Prietenul: Cum aşa?! Tu nu trăieşti în aceeaşi realitate cu mine?

01:56 Ba da! Trăiesc fix în aceeaşi lume cu tine, doar că vedem lucrurile diferit.

02:02 Uite! Cu ceva timp în urmă m-am apucat să studiez diverse lucruri, la un moment dat m-am întâlnit cu un băiat foarte fain, pe numele lui Octavian Baban, care mi-a dat o carte, pe numele ei „Şlefuitorul de Diamante” şi care se găseşte în stânga mea 🙂

02:19 În cartea această se explică învăţăturile budiste despre cum să reuşeşti în viaţă şi în afaceri şi, în general, cum să obţii ceea ce îţi doreşti, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional.

02:31 Totul a plecat de la o perspectivă a realităţii pe care de multe ori noi nu o vedem şi nu o înţelegem pentru că există acolo un potenţial ascuns al lucrurilor.

02:43 Fii atent! Ce este acesta? Este un pix, un intrument de scris. Fac aceleaşi lucruri cu voi pe care le-am făcut şi cu prietenul meu. Corect! Sunt răspunsuri care îţi pot veni în minte.

02:57 Acum să presupunem că aici unde înregistrez eu, scutur energic pixul în faţa unui câine care tocmai a intrat pe uşă. Ce va reprezenta obiectul pentru el? Probabil o jucărie, ceva de mestecat, ceva de ronţăit şi aşa mai departe.

03:16 Bun. Deci pentru mine poate fi un instrument de scris, pentru câine poate fi ceva de ronţăit sau ceva de joacă.

03:23 Întrebare pentru voi: Cine are dreptate, eu sau câinele? Ambii au dreptate. Aşa este?

03:38 Acum, întrebare esenţială: să presupunem că şi eu, şi câinele şi oricine ar fi aici ieşim din locul în care suntem, iar pixul rămâne undeva, pe un raft; ce reprezintă?

04:02 Te las puţin să te gândeşti… este instrument… este jucărie… sau altceva? Răspunsul corect este că probabil nu reprezintă nimic. Acesta este răspunsul corect, iar pixul nu mai reprezintă nimic.

04:21 Să presupunem că şi eu şi tu, care am fost plecaţi, ne întoarcem şi venim şi găsim obiectul în locul în care îl pusesem înainte. Ce reprezintă? Pixul, bineînţeles. De ce? Pentru că acest lucru provine de la mine, eu i-am dat această atribuţie. Dacă se întocea câinele înaintea mea, ce reprezenta acest lucru, mai era un pix? Nu, reprezenta un instrument de joacă, ceva de ronţăit, corect?

04:52 Şi atunci, proprietăţile asupra pixului, cine le dă, provin de la pix sau provin de la mine? Cu siguranţă că provin de la mine.

05:06 Şi acum…exerciţiu. În timp ce ţin şi agit pixul din mână, pentru că nimic nu merge, pentru că guvernul nu face, pentru că asta nu se întâmplă, pentru că vine criza…

05:16 Bani, pentru că vorbim şi este o emisiune despre bani. Dacă înlocuim pixul cu această bancnotă… Ce reprezintă banii pentru tine?

05:26 Este adevărat ceea ce ştii despre bani? Este adevărat că este doar o bancnotă de 50 de RON? Care este potenţialul ascuns în spatele acestei bancnote? Sunt întrebări la care tu să-ţi răspunzi, pentru că noi suntem forţaţi din ceea ce avem în mintea noastră să ne imaginăm că aceea este realitatea şi astfel, realitatea mea diferă de realitatea ta.

05:51 În realitatea ta, este posibil ca această bancnotă să nu reprezinte nimic, în schimb în realitatea mea este posibil ca această bancnotă să reprezinte masa mea pe ziua de azi sau alte lucruri. Dacă 50 de RON sunt puţini pentru unii, în schimb poate reprezenta o sumă importantă pentru alte persoane. Corect?

06:13 Cum vezi realitatea? Asta depinde doar de tine! Iată cum putem să ne îmbunătăţim perspectiva despre bani.

06:19 Acum înţelegi că avem credinţe limitative despre bani, implantate cumva în creierul nostru, multe din ele încă de când suntem copii? Înţelegi că perspectiva asupra banilor vine din jurul nostru, din mediul nostru, din masa noastră de informaţie, de la oamenii cu care ne întâlnim, de la evenimentele la care mergem, de la ştirile pe care le citim. Totul vine asupra noastră şi ne creează o anumită perspectivă a realităţii prin filtrele pe care noi, astfel, ni le creem.

06:52 Cum poţi să faci să schimbi asta? Trebuie să acţionezi asupra minţii tale, pentru că tu culegi ceea ce semeni. Dacă îţi doreşti prosperitate este momentul să începi să plantezi seminţele prosperităţii. Dacă îţi doreşti să ajungi în alt mediu, este momentul să începi să te întâlneşti cu alţi oameni, pentru că cine se aseamănă, se adună. Cu timpul vei vedea că vei lua de la mediul respectiv ceea ce ai nevoie. Dacă vrei să ai mai mulţi bani, va trebui să plantezi seminţe care să-ţi aducă mai mulţi bani.

07:25 Este important să începi să acţionezi asupra minţii tale. Gândeşte-te că şi ea are nevoie de hrană, aşa cum şi tu ai nevoie. Ce hrană introduci în mintea ta, depinde numai de tine.

07:35 Sper că ţi-a plăcut energia acestui episod, sper că ţi-au plăcut şi informaţiile şi pentru că sunt în continuare FIRED UP 🙂 te rog, lasă-mi comentarii, spune-mi ce părere ai tu, cum vezi realitatea, adresează-mi întrebări, îţi voi răspunde cu drag în cadrul emisiunii sau pe mail ([email protected]), dacă pot să te ajut o fac.

07:58 Dă mai departe, haideţi să creştem ca şi comunitate, transmite informaţia să ajungă la cât mai mulţi oameni, pentru că este momentul să ne schimbăm perspectiva asupra realităţii dacă ne dorim ca lucrurile să se îmbunătăţească pentru fiecare dintre noi.

08:13 Subscribe şi…şi… ne vedem în episodul următor. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti. Pa!

 

Back To Top