skip to Main Content
Sunt Tot Eu Aici

Am intrat pe blog la mine să văd când a fost ultima oară când am publicat un articol la secţiunea de „life blog”. Am văzut 24 august, ştiam eu că undeva în apropiere de ziua mea de naştere. Timpul a trecut repede, dar a fost încărcat de multă energie. Parcă am acumulat-o cumva şi de curând i-am dat drumul să se exprime.

După cum cred că ai văzut, am fost ocupat cu lansarea Cărţii „Salvează-ţi Banii”, ceea ce a însemnat enorm pentru mine. S-au petrecut atât de multe schimbări din momentul în care m-am apucat de acest proiect şi până în prezent, încât nici eu nu le mai ştiu. De fapt, le ştiu 🙂

La sfârşitul lunii martie anul acesta m-am apucat să scriu cartea. Toate semnele din jurul meu indicau că este necesar să fac un pas în direcţia finanţelor personale. Mai toată lumea din jurul meu îmi adresa întrebări în această direcţie. Evenimentele la care mergeam sfârşeau cu întrebări în această direcţie. Discuţiile cu familia sau prietenii ajungeau tot în această direcţie. Parcă eu eram singurul care nu vedea!

De ce? Pentru că anii au trecut, eu nu mai lucram în domeniu şi cumva parcă îmi reprimam dorinţa de a mă întoarce cu gândul în acea direcţie. Cu toate acestea, am fost mereu conectat la ce se întâmplă pe piaţă, am fost cu ochii pe informaţie şi pe educare continuă. Mi-a plăcut dintotdeauna jocul banilor şi tot ceea ce se învârte în acest sector. În schimb, în ultimii ani mi-a plăcut altceva, ceva mai adânc, ceva care a implicat ani de cercetare, experienţe, încercări şi multe altele. Acel ceva este jocul interior al banilor, acea bătălie surdă pe care fiecare din noi o duce la nivel interior şi pe care unii dintre noi nu o câştigă niciodată.

Toate lucrurile sunt interconectate şi nimic nu este întâmplător, asta deja ştiam. Ceea ce aveam să aflu pe pielea mea, mai mult ca oricând, este faptul că pot folosi energia din care este creat totul pentru a-mi face viaţa aşa cum îmi doresc. În timp ce pentru unii este fantezie, pentru mine este vis transformat în realitate.

Ştii cum se spune, că toţi avem o carte în noi, doar că majoritatea mor cu ea în interior?! Cam aşa era şi pentru mine, pentru că nu îmi dădeam încă seama cum să fac să aştern pe hârtie, atât ceea ce aveam în minte, cât şi experienţa personală din domeniul financiar bancar şi, poate mai presus de acestea, ultimii ani de evoluţie personală. Şi ca să vezi că mai scriam şi pe blog, iar articolele mele au bucurat inimile şi simţurile la mii de oameni…

Impulsionat de un seminar al lui Gerry Robert, americanul care se plimbă prin lume şi face parteneriate cu diverşi oameni care vor să ajungă scriitori renumiţi, dar să facă şi bani din asta, am început să pun pe hârtie ce aveam în cap. Am rămas cu câteva idei bune de acolo, dar sistemul nu mi-a plăcut, nu era pe gustul meu, mai ales că făcea multe compromisuri, totul în vederea îmbogăţirii peste noapte.

Chiar dacă ai zice că sunt un om al cifrelor, mie îmi place să fiu mai cursiv, îmi place să divaghez de multe ori, îmi place să înşir cuvinte. Stilul propus de american este mai mult pentru ingineri, oameni care vorbesc în fraze scurte, care nu prea se leagă de ceea ce ar putea însemna proza sau ceva descriptiv.

Nu susţin că stilul meu de scris este mai bun sau mai puţin bun, nu susţin că scriu bine (eu doar scriu), ci singurul lucru pe care vreau să-l subliniez este că stilul meu sunt EU. A crescut odată cu mine, se schimbă odată cu mine, se cizelează odată cu mine şi aşa mai departe. Consider că stilul, dacă este unul, este necesar să te reprezinte, să arate cum eşti tu, nu să vii cu un sistem pe care să-l urmezi doar că aşa ţi-a zis nu ştiu cine.

A mai trecut ceva timp şi cartea s-a cam conturat. Dacă îmi aduc bine aminte, undeva la sfârşitul lunii  mai era 80% terminată. Nu avea prefaţă, nu avea introducere, nu avea un final şi nu avea… oameni cu care să intre în contact.

La începutul anului mi-am propus ca acest an să fie cel mai bun din viaţa mea şi acum, după aproape 10 luni de zile scurse, pot să afirm cu tărie că este chiar aşa. Cel mai important lucru pe care eu îl sintetizez de pe parcursul acestei călătorii este ceea ce se cheamă setarea intenţiei. La mine a fost puternică, iar obiectivele pe care mi le-am stabilit au fost foarte clare şi determinante pentru mine. Fiecare zi a fost un pas mai aproape de obiectiv. Şi au început să vină şi oamenii, au răsărit în viaţa mea, cumva i-am „plantat”, iar acum a sosit momentul să culeg roadele. În schimb, intenţia fără acţiune este ca şi condusul maşinii fără să porneşti motorul.

Nu voi da nume pentru că deja ştiţi, iar dacă nu ştiţi, îi puteţi regăsi pe toţi în carte la secţiunea „Cuvinte de apreciere”. Sunt oameni simpli, modeşti şi care au o trăsătură comună, acea trăsătură pe care o găseşti destul de rar pe la noi, şi anume „ajută alţi oameni să-şi îndeplinească visurile„. Mai ştii care era misiunea mea? Îţi reiterez acum: „să ajut oamenii să-şi îndeplinească visurile, pentru că astfel ştiu că şi eu mi le voi îndeplini pe ale mele”. Adică, aceeaşi. Prima oară am auzit asta cu mult timp în urmă la Zig Ziglar, dar tot la fel de mult timp nu prea am înţeles ce înseamnă. Astăzi, totul este clar, limpede, fără dubii. Mi se întâmplă chiar mie, pentru că mi-am dorit asta, mi-am propus asta şi asta fac pentru tot restul vieţii.

A venit şi vara şi cum a venit aşa a şi trecut. Cred că singurele experienţe deosebite au fost maratoanele montane şi faptul că am început să cunosc din ce în ce mai mulţi oameni. La nivel mental am devenit din ce în ce mai puternic, iar la nivel emoţional pot să-ţi spun că a fi fericit este o alegere şi stă în puterea fiecăruia dintre noi.

Când am decis să adopt ideea cu a scrie 30 de articole în 30 de zile despre finanţe personale, pot să-ţi spun că mi s-a părut dificil la început. Şi ştii de ce? Nu pentru că era ceva nou şi provocator, deoarece eu iubesc să fac lucruri noi şi provocatoare, ci pentru că aveam atât de multe de spus, încât nu ştiam cu ce să încep şi cu ce voi încheia.

Am dat drumul la treabă şi au fost zile în care inspiraţia nu a venit deloc, dar eu am scris. Am avut zile în care nu ştiam despre ce voi scrie, dar am scris. Au fost zile în care nu am putut scrie, dar a venit a doua zi în care am scris 2 articole deodată. Au fost zile în care abia aşteptam să scriu pentru a doua zi. Uite aşa s-au succedat într-un ritm ameţitor, într-o goană nebună… către momentul lansării cărţii, adică pe 8 octombrie, la Bucureşti.

Între timp, cartea a fost definitivată, finisată, corectată, controlată, verificată, încadrată şi cam tot ce crezi că mai poate apărea. Coperta a căpătat contur. Un nou site şi-a făcut apariţia. O nouă identitate vizuală a venit pe lume. Am intrat în contact cu profesionişti, cu oameni care m-au sprijinit să mă definesc mai bine, să mă poziţionez corect şi mai presus de toate – să rămân acelaşi. Sunt tot eu aici, tot eu cel care îţi scriu despre lumea interioară, despre afirmaţii pozitive, despre fericire, despre obiective, despre viaţă. Iubesc la fel de mult în continuare oamenii, viaţa şi tot ceea ce este în jurul meu, iar tot ceea ce fac este pentru a da oamenilor cât mai multă valoare.

Am devenit autor de carte publicată şi asta mă obligă cumva să dau în continuare tot ceea ce este mai bun. Să devin din ce în ce mai bun. Şi asta şi fac, în timp ce nu uit să mulţumesc şi să fiu recunoscător pentru ceea ce sunt, pentru oamenii din jurul meu, pentru viaţa pe care o trăiesc.

Doresc să-ţi transmit faptul că voi scrie în continuare articole aici pe secţiunea de „life blog”, dar cel mai mult mă voi concentra pe secţiunea de „finanţe personale”. Îmi doresc să contribui la creşterea nivelului de educaţie financiară în România, iar concentrarea mea este în această direcţie.

Aşadar, te anunţ oficial că începând din data de 21 octombrie 2015, în fiecare zi de Miercuri vei primi de la mine conţinut pe blog despre finanţe personale. Te invit să te abonezi alături de sutele de oameni care au făcut-o deja dacă vrei să primeşti conţinut specific. De acum înainte, cele 2 secţiuni le voi gestiona separat şi cine este abonat la lista de finanţe personale va primi conţinut despre acest domeniu, iar cine este abonat la lista de life blog va primi conţinut în acest sens. Nu vreau să le amestec, pentru că aşa consider că pot da valoare reală vouă, celor care citiţi aceste rânduri. Dacă va fi necesar să te anunţ de ceva important, de un produs nou, de un eveniment, atunci toată lumea va afla. Dacă vrei să primeşti ambele tipuri de conţinut, te rog să te abonezi la fiecare secţiune în parte.

Te las cu un gând bun şi doresc să-ţi transmit că sunt tot eu aici şi sunt tot…

Daniel, bloggerul care te motivează

Back To Top