skip to Main Content
Iubire De August

Ce înseamnă să fii OM?

Ce înseamnă să-ţi trăieşti viaţa?

Cum defineşti iubirea?

Luna August este preferata mea din fiecare an. De ce? Principalul motiv este pentru că spre sfârşitul lunii este ziua mea de naştere.

În schimb, de la acest motiv evident şi până la a spune că este preferata mea, mai sunt şi alte aspecte conectate atât cu lumea interioară, cât şi cu lumea exterioară.

A fost o lună intensă după un iulie intens la rândul lui. Aceste 2 luni de vară au declanşat ceva, au pornit încă un motor, au pus lemn pe foc şi focul ăsta parcă a început să-şi azvârle într-un mod exhaustiv vâlvătăile spre cer.

Arde şi catalizează. Încălzeşte şi purifică. Aduce frică şi căldură. Durere şi lumină.

Ce înseamnă să fii OM?

Am citit undeva ceva frumos, nu mai realizez acum unde, dar îţi redau ce am reţinut. Simţi că universul este un loc încărcat de lume materială, fizică, una care te presează şi te împinge constant. Lucrurile au greutate, mărime şi durată.

Am simţit planul fizic din greu pentru că am trecut printr-o intervenţie chirurgicală în zona de comunicare, adică gura. Anumite lucruri acumulate acolo au trebuit eliminate. Corpul, când nu mai suportă infecţia face tot ceea ce trebuie să facă să scape de ea.

Aici pierzi controlul, pentru că atunci când te opui, practic te opui sinelui. Lumea ta interioară creează lumea ta exterioară. Dacă din interior s-a eliminat, s-a curăţat ceva, atunci această curăţare s-a manifestat şi la exterior.

Trebuie să elimini şi de acolo. După câteva zile în care am mâncat ciorbă cu paiul 🙂 şi m-am simţit neputincios, am realizat încă o dată cât de impermanenţi suntem şi cât de important este să ai o mentalitate sănătoasă şi o stare emoţională sănătoasă.

Ştiam că va urma ceva de genul ăsta şi am scris în avans articole pe blog şi am filmat în avans şi emisiunea. Poate, dacă mă urmăreşti nu ai simţit nicio schimbare. În schimb, la primul episod video după această pauză eu am simţit schimbarea.

M-am uitat pe video şi parcă nu eram la fel ca înainte. Chiar dacă se vede că eram un pic obosit şi un pic palid, ochii mei străluceau de bucurie. Sinele meu interior îmi vorbea mie prin ochi şi îmi spunea că este încântat de această eliberare.

Întâlnindu-mă cu câţiva prieteni apropiaţi în săptămâna următoare mi s-a spus că radiez, că glumele mele nu mai sunt la fel şi că unele idei sunt pe principiul „de unde le scoţi?”

Cred că în fiecare din noi este pus cu atenţie praf de stele. Fiecare din noi este un geniu în felul lui. Şi mai cred că, de prea multe ori, ne înfrânăm interiorul şi astfel nici exteriorul nu face treabă bună.

Să fii om înseamnă mai mult decât fizic. Dacă în plan fizic s-a întâmplat ceva, atunci este util să înţelegi că, la un moment dat în trecutul tău, s-a întâmplat ceva la nivel emoţional şi spiritual, iar gândurile s-au transformat în cuvinte. Unele au fost cu gloanţe oarbe, altele au fost cartuşe pe bune.

A urmat o perioadă în care am concretizat o altă etapă în proiectul meu personal de a ajuta oamenii prin educaţie financiară şi nu numai. Am observat că peste 90% din oameni au dificultăţi majore privitor la convingerile limitative despre bani.

Am primit multe mesaje de la voi până acum şi le-am studiat. Le-am întors pe toate părţile şi m-am gândit cum să fac să creez ceva de folos şi de ajutor. Aşa a apărut ideea unui material audio gratuit pentru a scăpa de convingerile limitative despre bani, de cele care nu sunt bune (descarcă aici).

Ideea este că atunci când îţi setezi un nou mindset, de fapt pui acolo tot convingeri limitative, doar că sunt unele reformulate astfel încât să te susţină în îndeplinirea scopurilor tale şi pentru a avea un viitor financiar mai bun.

Te limitezi pe pozitiv, ca să zic aşa. Adică e de bine. Am fost atent în ceea ce am pus acolo şi în scris şi în audio pentru a fi de calitate superioară şi să ajute efectiv pe cei care doresc.

Am mai observat ceva şi asta m-a întristat puţin la nivel conştient. Într-un plan mai mare, mi-am dat seama că oricum nu am ce să fac, decât să continui să-mi duc misiunea mai departe şi poate să inspir şi pe alţii să acţioneze.

Am observat că majoritatea oamenilor nu aplică mai nimic din ceea ce citesc, aud, văd. La nivel intelectual îşi spun „da”, însă atunci când este vorba de a trece la acţiune intervine un blocaj.

Conform ştiinţei, natura umană, creierul nostru este setat în mod natural pe negativ. Adică de fiecare dată când vrei să faci o schimbare mai mare în viaţa ta este necesar să pilotezi pe „manual”, să faci un bypass cognitiv.

De ce? Pentru că imediat vin gândurile, asociate şi cu imagini, care au un singur scop: să nu te apuci să faci ceea ce ai gândit că vrei să faci. Apar scuzele, argumentele contra, părerile potenţiale ale celorlalţi şi tot ce altceva îţi mai trece prin cap atunci.

Schimbarea este singura constantă, aşa că treci la acţiune!

Ce înseamnă să-ţi trăieşti viaţa?

Nu pot să-ţi spun eu cum să-ţi trăieşti viaţa şi nu voi face niciodată acest lucru. Nici măcar prin sfaturile mele sau prin modul meu de a inspira pe cei cu care intru în contact. Nu pot schimba pe nimeni.

Pentru mine, să-mi trăiesc viaţa înseamnă acum să fiu cât mai mult conectat la prezent şi să observ, atât la nivel conştient, cât şi intuitiv ce vine spre mine. Apoi să acţionez mai mult instinctiv, să-mi ascult din ce în ce mai mult şi mai profund intuiţia.

Am spus că asta înseamnă ACUM, pentru că dacă mă întrebai în urmă cu vreo 6-7 ani ţi-aş fi dat un total alt răspuns, unul de care nu aş fi mândru în prezent. Important este că am conectat punctele, aşa cum spun şi în episodul 29 din emisiune (vezi episodul), şi am acceptat, am înţeles şi am învăţat din trecut.

Pe măsură ce am început să acţionez mai mult din intuiţie, am observat cum viaţa mea a început să devină din ce în ce mai plină şi mai frumoasă, atât în lumea fizică, cât şi dincolo de aceasta. Nu ştiu cum să-ţi explic mai bine în cuvinte.

Tot ce pot să-ţi spun este că am ingredientul minune pentru a-mi trăi viaţa. Şi îl ştii şi tu. Dacă acţiunile noastre zilnice diferă este pentru că tot ceea ce diferă este cantitatea din acest ingredient pe care o foloseşte fiecare din noi.

Se numeşte: Conştiinţă de Sine.

Cu cât sunt mai conectat la mine, cu cât mă cunosc mai bine, cu cât mă observ mai bine, cu cât sunt mai atent la alegerile şi atitudinile mele, cu atât mai mult parcă sunt EU. În cărţile sale „Conversaţii cu Dumnezeu”, autorul Neale Donald Walsch spune că Dumnezeu se autodescoperă prin fiecare din noi.

Ca să-L ajut să facă asta am înţeles că EU sunt pe primul loc în viaţa mea şi atunci conexiunea mea cu Dumnezeu este din ce în ce mai puternică. Ai observat vreodată câtă linişte sufletească ai când ceea ce gândeşti, ceea ce simţi şi acţiunile tale sunt în congruenţă totală?

Asta numesc eu trezire de sine, să fiu cât mai conştient de mine, de alegerile mele, de gândurile mele, să le observ şi să le aleg doar pe cele care mă susţin. Dificil? Bineînţeles, dacă ar fi fost simplu niciunul din noi nu mai făcea ce face acum. Frumos? Absolut splendid!

Odată cu sosirea zilei mele de naştere, anul acesta am simţit ceva diferit decât până acum în viaţa mea. O detaşare pe care nu pot să ţi-o explic într-un anumit mod. Efectiv, am lăsat clipele să curgă, fără să pun vreun obstacol, fără să le fac eu programul, fără să mă gândesc ce va urma, fără să-mi creez aşteptări, fără niciun fel de condiţii.

Cum defineşti iubirea?

Am primit o singură dată în viaţa mea această întrebare şi nu a venit de la niciuna din partenerele mele de viaţă de până acum. Am răspuns atunci, cu mulţi ani în urmă, dar îmi aduc aminte că a fost ceva contextual, pentru că nu am avut curajul să spun cum vedeam eu acest aspect.

Luna august mi-a arătat un lucru extraordinar. Mi-a arătat şi mi-a confirmat ce înseamnă pentru mine, cel puţin în acest moment, iubirea. Şi a plecat de la o propunere venită de la un prieten de suflet de a ne asocia într-un proiect nou. Să ne unim forţele şi să facem lucruri frumoase, să ajutăm companiile din România să crească.

Am luat o decizie din iubire, mai precis din iubire de sine, iubire pentru cei din jurul mei şi pentru viaţă în ansamblu. M-am desfăşurat în rândurile de mai sus cu anumite lucruri, doar ca să-ţi transmit că fac tot posibilul să acţionez în primul rând din iubire de sine. Dacă eu nu mă iubesc pe mine, atunci cine o va face? 🙂

Cred că te aşteptai să-ţi spun cum definesc eu iubirea dintre doi oameni, nu-i aşa? 🙂 Tot de la iubirea de sine pleacă, cel puţin din punctul meu de vedere. Nu cred în sufletul pereche, nu cred în găsirea jumătăţii, nu cred în „să ne completăm unul pe altul”, nu cred în ce vrea societatea să cred.

Cred că a fi om înseamnă să fii tu însuţi un întreg, unul care se iubeşte pe sine şi care se creează şi descoperă continuu. Iar atunci când întâlneşte o altă fiinţă umană cu care rezonează dincolo de procesele exterioare ale existenţei, ei bine se întâmplă… îmi place cum sună asta: iubirea este seara imortalităţii. Este seară pentru că, atunci când vine dimineaţa şi realizezi că existenţa este trecătoare, ajungi să simţi că numai iubirea este soluţia existenţei umane.

Te rog să nu iei de bună tot ce am scris în acest articol. Sunt doar câteva gânduri sau câteva reflecţii personale pe care le împărtăşesc cu tine pentru că aşa simt. Adevărul este diferit pentru fiecare din noi şi este necesar să înţelegem şi să ne respectăm între noi în acest proces al trecerii prin această viaţă.

Cred cu tărie că avem cheia, este la noi, mai rămâne doar să o folosim din iubire!

Sparge Credințele Limitative Despre Bani

Sparge credințele limitative despre bani, chiar dacă acestea au fost scrise din copilărie.

Am creat un material audio care te va ajuta să identifici și să reformulezi credințele pe care le ai în acest moment despre bani și să lucrezi constant pentru a le transforma în ceva benefic pentru tine.

De asemenea, vei primi articole, materiale audio și video care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relația cu banii din viața ta.

Datele tale sunt mereu în siguranță. Fără SPAM.

Introdu numele și adresa ta de email și îți voi trimite materialul audio.

Powered by ConvertKit
Back To Top