10 lucruri pe care le poţi avea în comun cu Arianna Huffington

  • decembrie 29, 2014

Cu toţii muncim sau cel puţin aşa se pare. Unii muncesc din greu şi la capătul zilei sunt de-a dreptul extenuaţi, iar alţii muncesc puţin şi au timp liber berechet la dispoziţie. Unii muncesc mult şi fără prea mari realizări, unii muncesc puţin, eficient şi cu realizări peste realizări. Unii muncesc pentru a trăi, alţii trăiesc pentru a munci.

Cu toate acestea, chiar dacă suntem cu toţii angrenaţi în viaţa de zi cu zi anumite lucruri ne definesc ca oameni şi ne definesc şi modul în care muncim. În general succesul se măsoară în bani şi putere, ceea ce ne conduce să muncim ore mai multe, să dormim cu telefoanele şi tabletele lângă noi, să pierdem momente importante din viaţa familiei noastre şi ne afectează sănătatea.

Astăzi vorbim despre un al treilea indicator al succesului mai puţin luat în considerare şi pe care multă lume îl ignoră pentru că nu ştie cum să-l cuantifice, anume prosperitatea. Atunci când eşti prosper te îngrijeşti de sănătatea ta, dormi suficient de mult şi nu trăieşti ca să munceşti.

Te întrebi probabil ce ai putea face pentru a obţine o viaţă din ce în ce mai prosperă, pentru că dacă unii au reuşit atunci cu siguranţă poţi şi tu. Aşadar, mai departe, să ţinem cont de câteva sfaturi (reguli dacă mă întrebi pe mine) pentru a ne fi din ce în ce mai bine, pentru a fi mai înţelepţi şi pentru a aduce magia, de ce nu, în viaţa noastră.

1. Redefineşte succesul

Dacă te întreb acum care este definiţia succesului îmi vei da un răspuns al tău, dar fiecare om are o anumită viziune asupra succesului. Pentru cineva poate însemna bani, pentru alticneva o casă nouă, o maşină noua, excursia mult visată, telefonul cel nou, o carte publicată, un maraton alergat, un safari, biletul câştigător la loterie.

La sfârşitul vieţii noastre, suntem cu toţii în pământ şi, cu mici diferenţe, dacă ne cântărim greutatea de oase şi ţărână este cam tot pe acolo. Redefineşte succesul şi răspunde la următoarea întrebare: „Câtă bucurie, fericire ai adus în vieţile celorlalţi oameni şi cum ai făcut tu lumea un loc mai bun prin contribuţia ta, prin existenţa ta în umanitate?”

2. Evită supraîncălzirea

Să ştii că a lucra mult şi din greu nu înseamnă neapărat rezultate mai bune, indiferent că vorbim de o abordare în forţă pe termen scurt sau o abordare repetată pe termen lung. De fapt, efectul pe care îl vei obţine este chiar invers.

Munca peste măsură, stresul şi depresia sunt probleme întâlnite la nivel global, nu doar în ţara noastră. Toate acestea conduc la o stare avansată de degradare a ta ca individ, afectează în mod direct sănătatea ta şi, în final, calitatea vieţii tale. Iar dacă susţii că patronul te ţine peste program sau stai tu de bunăvoie peste program că aşa stau colegii şi este în trend, atunci înseamnă că eşti la patronul nepotrivit sau colegii tăi au un spirit de turmă extrem de dezvoltat şi foarte puţin inteligent.

3. Starea ta de bine

Tu eşti cel mai important, iar starea ta generală de bine este necesar să o alimentezi şi să o hrăneşti permanent. Aici nu vorbim despre narcisism, ci pur şi simplu despre bun simţ. Fă-ţi timp să ai grijă de tine. Dacă nici măcar tu nu îţi faci acest timp, atunci cum crezi că altcineva o va face?

Toţi avem familii mai mici sau mai mari, unii suntem singuri şi nu avem nicio rudă, dar asta nu te opreşte să ai grijă de tine. Iar bunăstarea ta, indiferent că vorbim de cea fizică, mentală, emoţională sau spirituală sunt sau ar fi bine să fie pe primul loc.

Astfel vei avea o viaţă din ce în ce mai bună şi toţi ceilalţi vor beneficia de bunăstarea ta, de la cei apropiaţi şi pe care îi iubeşti, până la cititorii tăi de pe blog, aflaţi poate pe alte continente.

4. Odihnă de calitate

Somnul, precum şi tot ceea ce presupune el, reprezintă un aspect care odată neglijat îţi va influenţa toate planurile, performanţele, rezultatele sau visele tale. Dormi cât de mult ai nevoie pentru a te simţi odihnit cu adevărat. Prea mult somn evident atrage o somnolenţă şi mai mare şi se traduce că eşti pur şi simplu leneş şi nu ai nicio motivaţie solidă pentru care să te trezeşti, să te dai jos din pat şi să faci ceva util.

A dormi mult peste măsură este o sabotare a vieţii tale, pentru că în timp ce tu dormi lumea nu stă pe loc, iar alţii sunt fericiţi şi au succes, în timp ce tu doar caşti şi îţi verifici numărul de likeuri de pe facebook.

A dormi prea puţin, pentru că sunt extrem de multe de făcut, gen două locuri de muncă sau unul singur unde pleci de acasă şi nu ştii când te mai întorci este o altă mare problemă a oamenilor din ziua de azi. Stai puţin şi analizează dacă este neapărat nevoie să fie aşa şi treci la acţiune, schimbă ceva, locul de muncă, programul de somn, modul în care trăieşti, orice îţi poate aduce ceva mai bun în viaţa ta.

Problemele cu odihnă sunt direct asociate cu starea de sănătate şi nivelul de stres. Un somn de calitate te poate ajuta să îmbunătăţeşti orice alt aspect din viaţa ta.

5. Detoxul tehno

Hai să recunoaştem că tehnologia este parte din viaţa noastră, este din ce în ce mai avansată, mai uşor accesibilă, mai aproape de tot ceea ce facem şi ce suntem. Am o întrebare: „Când a fost ultima oară când ţi-ai închis (nu trecut pe silenţios) telefonul mobil şi te-ai concentrat 100% asupra oamenilor cu care erai?”

Da, eu am făcut asta. Lansează-ţi singur această provocare sau altele şi provoacă-i şi pe cei dragi sau prietenii tăi să se abţină de la distragerile tehnologiei. Chiar arde mereu ceva de trebuie să fii cu ochii pe email sau notificări? Nu. Emailul va fi tot acolo când îţi porneşti telefonul sau laptopul.

Abuzul şi dependenţa de tehnologie sunt intoxicare curată a vieţii tale aşa că recomandarea este să faci cure frecvente de dezintoxicare. Dacă tot pleci două zile la munte, pleacă fără tehnologie după tine, păstrează doar stricta necesitate. Îţi garantez că te vei simţi alt om.

6. Continuă să înveţi

Majoritatea oamenilor consideră că după ce au terminat şcoala nu mai au ce să înveţe şi, pur şi simplu prinşi în vâltoarea vieţii cotidiene, se opresc. O greşeală fatală. De fapt, abia de atunci începi să înveţi cu adevărat.

Viaţa de adult, cea care te maturizează, care te ajută să creşti pe plan personal şi profesional începe după ce termini studiile. Recomandat ar fi să le termini şi să nu faci prea multe facultăţi, aşa cum este acum la modă, pentru că mai multe hârtii nu fac decât să sufere mai mulţi copaci. Iar şcoala ar trebui doar să te conducă şi să-ţi amplifice talentele sau abilităţile tale cu care te-ai născut, cu care universul te-a dotat.

Educaţia face diferenţa, pentru că un om needucat se deosebeşte de un om educat, aşa cum un om mort se deosebeşte de un om viu. Nu am spus-o eu, ci încă din cele mai vechi timpuri, Aristotel.

7. Ascultă-ţi intuiţia

Ai avut vreodată o bănuială despre ceva şi tot ce ai făcut a fost să o ignori? Sigur, toţi am simţit asta cel puţin o dată. Undeva în interiorul tău eşti conştient că ar fi trebuit s-o urmezi, să-i dai ascultare. Sfatul pentru data viitoare ar fi să o asculţi. Interiorul tău nu minte niciodată.

Şcoala, societatea, mediul înconjurător te-au programat şi educat să iei decizii logice, argumentate, justificate, pe principiul măsoară de o mie de ori şi taie o singură dată. De acord că, în anumite meserii sau situaţii, nu se poate altfel.

Dar atunci când luăm decizii importante din viaţa noastră cum procedăm? De obicei avem un dialog interior, stăm la un pahar de vorbă cu EUL nostru interior. Şi chiar dacă el ne spune că ceva este în neregulă, cumva îi închidem gura şi acţionăm tot cu partea raţională. De multe ori greşit.

Există metode de a ne dezvolta ascultarea intuiţiei? Da, doar caută pe internet şi este aproape imposibill să nu găseşti. Şi mai bine, întreabă în cercul tău de prieteni, poate chiar ei au intrat deja în contact cu aces subiect.

8. Poartă-te ca un copil

Acum nu o lua ca atare pentru că s-ar putea să fii catalogat drept un copil răsfăţat sau un retardat de către cei din mediul tău sau de societate în ansamblul ei. Pe măsură ce creştem şi aparent ne dezvoltăm şi maturizăm, uităm să mai fim copii. De ce? Era rău atunci? Când îţi puneai ceva în gând nu se îndeplinea? Nu erai fericit cu ce aveai atunci?

O, ba da. Copilăria este o stare benefică, o bunăstare pe care este necesar s-o adoptăm la serviciu, acasă, pe stradă sau ori de câte ori simţim nevoia. Nevoia de a fi copii, liberi şi fericiţi, fără alte ingrediente ale adulţilor.

Petrece timp în compania copiilor tăi sau, dacă nu ai, în compania copiilor. Zâmbetele lor, bucuria de joacă şi bucuria de viaţă sunt molipsitoare şi te motivează, te liniştesc, te fac să zâmbeşti şi tu.

9. Găseşte-ţi solitudinea

Dacă ţie nu îţi place să fii cu tine, să petreci timp cu tine, atunci de ce te aştepţi ca altora să le placă să petreacă timp în compania ta? Fă-ţi programul astfel încât să ai timp pentru tine, să fii doar tu cu tine. Acolo te asculţi, îţi acordezi vocea interioară şi îţi pui ordine în planuri şi viaţă.

Un excelent mod de a face asta este meditaţia. Ea te poate ajuta atât să scapi de stres, cât şi să laşi intuiţia să vorbească din ce în ce mai mult. Construieşte-ţi mediul potrivit pentru a introduce şi a practica meditaţia în viaţa de zi cu zi.

Iar dacă nu crezi în beneficiile şi puterea acesteia există şi alte metode care îţi pot sta la dispoziţie, doar să ai răbdare, să cauţi şi cu siguranţă vei găsi ceea ce se potriveşte pentru tine. Caută, încearcă, mai caută, mai încearcă, dar opreşte-te la ceva şi transformă-l în obicei zilnic.

10. Dăruieşte lumii

Tu eşti unic, iar abilităţile şi talentele tale sunt irepetabile. Cea mai bună cale pentru a le exprima este să le afişezi şi să dai lumii întregi de ştire că ai ceva de oferit. Noi toţi merităm să te cunoaştem şi să aflăm cât de extraordinar eşti.

Găseşte o modalitate prin care să împarţi cu noi toţi talentele tale sau timpul tău pentru că vom beneficia cu toţii, de la familie, prieteni, colegi până la azile de bătrâni sau adăposturi pentru copii sau oriunde există o fiinţă umană, şi nu numai.

Suntem interconectaţi cu toţii, oameni, animale, orice vietate de pe această planetă şi noi toţi sau măcar o parte am fi pur şi simplu încântaţi să beneficiem de orice ai tu de oferit. Şi acest blog a apărut din dorinţa de a împărtăşi lumii întregi pasiunea mea de a scrie, astfel am trecut la acţiune şi am transformat un vis în realitate. A fost simplu, mi-am făcut blog. Tu ce aştepţi?

După aceste rânduri pe care sper că le-ai parcurs cu interes şi cu inima deschisă, gata de schimbare şi de acţiune, rămâne totuşi o întrebare fundamentală: „Eşti gata să renunţi să mai glorifici faptul că eşti ocupat, obosit, nu mai ai timp de altceva şi să începi să-ţi redefineşti succesul propriu?!”

Eu sper că da şi îmi doresc ca prin acest articol să înţelegi cât de importantă poate fi contribuţia ta adusă umanităţii pentru binele oamenilor şi îţi mulţumesc că exişti, mă citeşti, mă critici, mă apreciezi, mă distribui.

Te rog distribuie mai departe astfel încât să fim din ce în ce mai mulţi cei care ne redefinim, ne finisăm, ne schimbăm şi creştem permanent.

Vă urez La Mulţi Ani, cu drag!

Daniel

Un articol din suflet inspirat de sfaturile binecunoscutei Arianna Huffington (The Huffington Post)

Articole similare

Ți-am luat ceva

Regina mea, Stau și privesc la cuarțul roz sub clar de lună. Nu este chiar