FinanțeFM-EP064-Banii vorbesc cu Sorin Amzu

  • mai 12, 2021

Ascultă pe Apple Podcasts (iOS)

Ascultă pe Spotify

Download MP3

Sumar

De la mentalitate începe și o greșeală pe care o observ la oameni este că își pun singuri obstacole. Nu doar în zona de educație financiară, ci în multe alte arii ale vieții.

Dincolo de aceste aspecte, Sorin este un om inspirat de simplitate și curiozitate. De aceea, spune el, nu știi dacă ceva nu este pentru tine, dacă nu încerci.

Despre lecții de viață, investiții, investiții în familie și mentalitate, am discutat și am aflat mai multe lucruri utile și aplicabile.

Descriere

De ce este atât de importantă mentalitatea? Dacă nu ești curajos, dacă nu ai o viziune, dacă nu îți setezi o mentalitate optimistă, atunci se întâmplă două lucruri:

1.nu va funcționa
2.oamenii vor simți acest lucru când te duci către ei.

În zona financiară și de educație financiară, schimbările sunt principala constantă, însă unele dintre cele mai mari și care aduc transformări profunde, sunt cele privitoare de investiții.

Accesul la instrumentele financiare și de investiții, direct de pe smartphone-ul tău, reprezintă o oportunitate incredibilă pe care o au oamenii în prezent, mai ales tinerii.

Dacă în trecut era necesar să vorbești cu cineva și exista o sumă minimă de intrare, în prezent nu trebuie să vorbești cu nimeni și poți să investești 1$. Care este un aspect care l-a ajutat pe Sorin să avanseze, să evolueze și să descopere mai mult?

Partea interesantă este atunci când începi să acționezi, iei niște bani dintr-un loc care este considerat sigur și îi trimiți în incertitudine. Poate fi înspăimântător și este normal să-ți fie frică, însă după ce începi să citești, să te documentezi, să te educi, această frică dispare.

Fiecare persoană este responsabilă în ceea ce privește acest pas.

Este atât de complicat trading-ul? Cât de mult s-a schimbat lumea financiară? Mai sunt lucruri care nu se schimbă?

Este bine să fii educat înainte să începi să investești. Ce ne-a învățat 2020 și ce ne învață 2021, privitor la viața financiară de bază?

Datorită fintech-urilor, brokerilor tradiționali și altor entități a fost facilitată zona de investiții. În acest context, poate un om care câștigă salariul mediu net în România să investească? Dar un cuplu? Cât de mult contează ceea ce fac oamenii cu banii în mod normal?

Dacă inițial se vorbea de „timing the market”, acum se vorbește de „timing the market is not important, time in the market is important”, adică a devenit important cât de mult stai în piață și deții anumite active financiare și mai puțin important momentul în care intri în piață.

Toate lucrurile și acțiunile concentrate merg împreună, atunci când intri și investești constant în anumite instrumente. Extern sau România? Este BVB atractivă?

Află o grămadă de detalii interesante din acest episod care poate contribui consistent la dezvoltarea mentalității tale.

Ți-a plăcut acest material audio? Te rog, dă mai departe! Mulțumesc!

► Subscribe!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

Facebook

Instagram

YouTube

TikTok

Articole similare