Doar ceea ce planifici poți duce până la capăt

  • decembrie 6, 2017

Să nu ne mințim inutil cu creșterea economică și cu cifre care dau bine prin rapoarte și statistici.

Românii sunt consumatori înrăiți.

O dorință din ce în ce mai nebună de a fi conectat și a avea tot ce este nou. Modă, accesorii, tehnologie, mașini, casnice. De toate.

Dacă nu, este un dezastru. Pică cerul și pământul și se fac mocirlă 🙂

Ce nu își dau seama majoritatea oamenilor este că multe dintre aceste lucruri sunt programate.

De exemplu, mașinile au devenit și ele consumabile. Telefoanele nu mai țin ca bătrânele cărămizi, 7 zile bateria. Hainele este musai să fie reînnoite.

Cuvântul de bază este upgrade sau update, de la caz la caz.

De ce se întâmplă așa? Nu stăm acum să dezvoltăm teoria conspirației.

Important este să înțelegi și să conștientizezi că totul pleacă de la tine, de la modul cum vezi realitatea, de la atitudinea ta privitor la evenimente și de la deciziile pe care le iei în fiecare moment pe baza mentalității tale.

Esența banilor moderni este creditul și nu acela la care te gândești acum. Am povestit într-un articol anterior despre ce este vorba (vezi aici).

Sunt bani creați din datorie. Dacă s-ar face acum o regularizare la nivel mondial s-ar putea observa cu ușurință faptul că fiecare țară este datoare unei alte țări, iar soldul este atât de mare încât nici nu îți imaginezi acum.

În tot acest context, în care valoarea monetară înscrisă pe niște hârtii nu are efectiv acoperire, tu ești pionul central al relației pe care o ai cu banii în viața ta.

Digitalizarea și evoluția tehnologiei expun și duc jocul la nivelul următor, ceea ce se traduce în faptul că este imperativ să știi ce se întâmplă și cum poți face să fie din ce în ce mai bine pentru tine.

Diferența o fac scopul și însemnătatea pe care o dai banilor în viața ta.

Dacă ești de acord că ei reprezintă o resursă și te pot sprijini să-ți folosești abilitățile și talentele pentru a crea produse și servicii cu care să rezolvi problemele oamenilor, atunci suntem pe o frecvență comună.

Banii trebuie să te ajute să-ți îndeplinești scopurile din viața ta.

De ce este important să ai un scop? Pentru că doar așa știi de ce faci ceea ce faci.

Exercițiu.

Îți propun un simplu exercițiu pe care să-l faci împreună cu mine acum.

Alege un scop pe care îl ai în acest moment, primul care îți vine în minte și să fie unul cât mai mare.

Ai următoarele întrebări:

  • De cât ai nevoie ca să-ți îndeplinești scopul astăzi?
  • Cât va mai costa pe viitor?
  • Cât timp mai ai la dispoziție pentru a strânge banii necesari îndeplinirii scopului?

Dacă nu ai răspuns la toate aceste întrebări, atunci înseamnă că este necesar să ai o abordare mai strategică și să planifici ceea ce urmează să se întâmple.

Doar ceea ce planifici poți duce până la capăt.

De ce? Pentru că doar așa îți vei alimenta nevoile și nu dorințele. Este ceea ce face diferența între active și pasive, investiții și cheltuieli, dorințe și necesități.

Principalul lucru cu care îmi doresc să rămâi în contextul exercițiului de mai sus este că scopurile din viața ta sunt doar ale tale.

Scopul acestui articol este să-ți deschidă ochii dincolo de contextul existent și să te facă să-ți stabilești scopuri, iar banii să fie mijlocul prin care le poți îndeplini.

Asta nu înseamnă că este singura cale. Asta nu înseamnă că banii rezolvă totul. Nu.

Este doar o schimbare de mentalitate, de paradigmă și de perspectivă care să te ajute să ai mentalitatea potrivită cu care să lucrezi pentru a-ți fi din ce în ce mai bine.

Este momentul să aplici ceea ce citești, dacă nu ai făcut-o încă. Așa poți fi în poziția în care să obții succes și să creezi valoare. Succes!

Articole similare