FinanțeFM-EP062-Cât te costă Marketingul? cu Călin Biriș

  • aprilie 20, 2021

Ascultă pe Apple Podcasts (iOS)

Ascultă pe Spotify

Download MP3

Sumar

Dacă anul acesta nu ai participat la niciun eveniment important de marketing, este în regulă.

Noul episod din Finanțe FM este un mini Masterclass în marketing, pentru că informațiile livrate pe parcursul acestuia sunt clare, la obiect, utile și cu maximă aplicabilitate practică.

Marchează-l ca reper și ascultă-l de mai multe ori dacă este nevoie. Am pus o grămadă de cunoștințe și de know-how în realizarea materialului, cu ajutorul lui Călin Biriș, un marketer pregătit, cu experiență și care știe cum și de ce face ceea ce face.

Descriere

De ce lasă antreprenorii la urmă cheltuielile cu marketingul? De ce este ignorat marketingul?

Majoritatea planurilor de afaceri, chiar și acelea simple care se găsesc pe internet, peste 50% din acestea înseamnă marketing. Dacă antreprenorii și-ar face aceste planuri, atunci și-ar previziona și marketingul.

Dacă nu ai bani să educi piața și intri pe piață cu un produs nou sau revoluționar, dar consumatorii nu caută produsul acesta, tu ești forțat să pui mulți bani în zona de branding și brand awareness, fără ca tu să ai câștiguri imediate.

Vei fi nevoit să investești în promovare, fără să vezi rezultate rapide în vânzări. Este posibil ca timp de 6-12 luni să nu ai un nivel grozav de vânzări, chiar să nu reușești să ajungi nici măcar să-ți scoți investiția inițială.

De aici și principalele 2 motive pentru care startup-urile se închid:

1.nu este nevoie de produs sau serviciu pe piață
2.faptul că rămân fără bani

Ce înseamnă să ai un marketing manager în echipă? Ce înseamnă să lucrezi cu o agenție de marketing? La ce să fii atent când lucrezi cu o agenție? Mai mult, ce faci când nu ai bani să-ți angajezi o întreagă echipă necesară pentru a comunica continuu?

O abordare neprofesionistă a identității vizuale a brandului te va costa nu numai refacerea de la zero a acesteia, ci costuri suplimentare de marketing și comunicare pe care nu le-ai prevăzut a fi necesare. Cum faci să eviți aceste aspecte?

Tu, ca antreprenor, este important să-ți definești și să-ți cunoști foarte bine obiectivele de business la care vrei să ajungi. După ce îți cunoști și piața și publicul țintă, poți merge la o agenție și să arăți aceste obiective. Însă, este necesar să ții cont că este vorba despre un parteneriat. Ce înseamnă acest lucru?

Acest episod include o SUPER PROVOCARE pentru ascultători. Vei afla pe parcursul acestuia despre ce este vorba și, dacă o faci, te va ajuta enorm să-ți îndeplinești ceea ce ți-ai propus.

Curios? Excelent! Pentru că acest episod este unul practic, țintit și care îți poate pune la punct o bună parte din afacere, dacă începi să aplici informațiile auzite.

Ai toate instrucțiunile în timpul episodului și aștept după aceea un semn de la tine.

Ți-a plăcut acest material audio? Te rog, dă mai departe! Mulțumesc!

► Subscribe!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

Facebook

Instagram

YouTube

TikTok

Articole similare