HiperIulie

  • august 8, 2016

În urmă cu ani de zile, îmi aduc aminte de luna iulie ca fiind una destul de plictisitoare atât la serviciu, cât şi în alte activităţi. Mai ales când devii rutinat la un anumit nivel, nimic nu prea te mai încântă.

Mă deranja un pic situaţia pentru că virgulă ca orice corporatist care se respectă aveam un target de îndeplinit, atât lunar, cât şi trimestrial. Iulie şi august, fiind 2 luni de zile dedicate concediilor şi plimbărilor pentru majoritatea oamenilor nu prea avea nimeni chef de oferte bancare, de mutări de conturi sau alte inginerii financiare.

Erau destul de puţini cei pe hustle mode, ca să înţeleg mai târziu că ceea ce făceau cei puţini îi ducea de fapt în postura de câştigători pe termen lung. Anumite lucruri nu le vezi decât când treci de cealaltă parte a baricadei.

HiperIulie 2016.

Această lună a fost cea mai tare şi mai frumoasă din acest an pentru mine. A fost plină de inspiraţie, pasiune, forţă, angajament, emoţie, disciplină, energie şi, bineînţeles, rezultate pe măsură.

Vorbesc de câţiva ani de zile celor care mă întreabă cum am reuşit să ajung până aici, cum m-am pornit, de unde îmi vin ideile, cum acţionez şi altele, despre cheia progresului, cel puţin aşa cum funcţionează pentru mine.

Este vorba despre consistenţă, relevanţă, perseverenţă în doze mici şi sigure. Ceea ce faci în mod constant la un anumit nivel, un anumit standard sub care să nu cobori, te duce în timp la realizări pe care nu le credeai posibile.

Ideea este că nu trebuie să fii perfect, nu trebuie să fii cel mai bun, nu trebuie să fii cel mai inventiv, dar trebuie să fii ceva, şi anume TU. Autentic. Unic. Original. Irepetabil. Astfel, începi să progresezi, iar progresul înseamnă evoluţie, iar evoluţia înseamnă succes. Ce înseamnă succes pentru mine este să ajung cu mesajul meu la cât mai mulţi oameni, pe care să-i inspir şi să-i ajut în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină.

Independenţa financiară.

Îmi place să spun că dacă vrei să ieşi din pădure oarecum sigur, oarecum nevătămat şi fără să pierzi timp inutil este bine să ai harta cu tine. Astfel, te poţi scuti de multe suferinţe, greşeli şi poţi câştiga mulţi ani pe drumul tău.

Cu toate acestea, sunt oameni care mi-au zis la mişto că ei nu sunt în pădure şi că dacă vine o pădure în faţa lor ei o vor ocoli. Este şi acesta un mod de gândire. Acel mod care te trage în jos, care te face să intri în datorii inutile, care te face să te simţi ieftin, care miroase a sărăcie şi care pe termen lung nu face nimic altceva decât să te facă să suferi.

Îmi doresc să contribui la schimbarea mentalităţii oamenilor, pentru că este definitorie pentru a avea o viaţă din ce în ce mai bună. Nu spun că eu sunt un om care gândeşte perfect, care am cea mai tare mentalitate, pentru că sunt mereu un student atât la acest capitol, cât şi la alte lucruri din viaţă.

În acest fel mă asigur că nu mă ascund după vreun titlu inutil de expert, guru, mogul sau mahăr în vreun domeniu. Din punctul meu de vedere, prefer şi sunt încântat să cunosc oameni care sunt lideri fără titlu, decât oameni cu titluri fără abilitatea de a fi lideri.

Aşadar, la începutul lunii am primit o super invitaţie să susţin un webinar împreună cu Lorand Soares Szasz pentru a da valoare oamenilor şi a determina o schimbare sau măcar un impuls la nivel mental şi comportamental în viaţa acestora. Dacă nu ştii cine este Lorand, poţi afla mai multe aici: lorand.biz 🙂

M-am simţit onorat şi încântat de această colaborare. Pe Lorand l-am întâlnit prin 2013 la unul din seminariile pe care el le-a susţinut în Bucureşti despre metode de creştere a afacerilor. L-am felicitat personal atunci, în schimb nu mi-am închipuit că peste 3 ani de zile voi ajunge să fac un eveniment împreună cu el.

De ce spun asta? Pentru că el deja aduce multă valoare pe piaţa din România şi asta înseamnă încredere şi respect pentru mine. Îl apreciez pentru ceea ce face deoarece este dificil şi acolo unde este dificil, noi românii, avem un obicei foarte interesant, clasic: să dăm oamenilor la picioare, să-i criticăm , să-i arătăm cu degetul şi altele. Cum scoate cineva capul din oala clocotită, pac un polonic în cap. Ei bine, sunt din ce în ce mai mulţi oameni care evadează din oală şi eu îi apreciez pe toţi, mă bucur de succesul acestora şi mă văd şi pe mine pe acest drum.

Una peste alta, se pare că fac eu ceva bine dacă am primit această propunere de colaborare, mai ales că produsul “Harta Independenţei Financiare”, pe care Lorand l-a adus în România, este ceva unic pe piaţă şi poate ajuta multă lume nu doar să viseze frumos, ci efectiv să treacă la acţiune în această direcţie.

Mulţumesc şi sunt recunoscător oamenilor minunaţi de la Cluj, Lorand pentru tot ceea ce faci şi pentru că faci o lume mai bună, Adel, cu care am avut o colaborare fenomenală pentru că este un tânăr care a înţeles că ţara asta are nevoie de oameni aşa cum este şi el şi face ceea ce trebuie să facă ca să se dezvolte şi celorlalţi din echipă.

Salvează-ţi Banii în format digital.

Când a venit propunerea de care vorbeam mai sus, eram deja în pregătiri cu lansarea cărţii mele Salvează-ţi Banii în format digital şi eram deja aglomerat cel puţin în gânduri. De ce? Pentru că vreau să dau multă valoare pentru cât mai mulţi oameni.

Acest lucru nu este simplu, implică multă creativitate, inspiraţie, energie, timp, bani, pregătire, cercetare şi lucru cu profesionişti acolo unde tu nu te pricepi. În acelaşi timp, este o oportunitate extraordinară de creştere şi de învăţare de lucruri noi.

Aşadar, pe valul bun de energie generat de începutul lunii am continuat procesul şi am început să anunţ că în perioada 25-29 iulie 2016 fac lansarea mult aşteptată atât de mine, cât şi de mulţi oameni care au cerut asta.

Am decis că vreau să fiu mult LIVE pentru că se poate, cel puţin facebook îmi permite asta şi plus că îmi place la nebunie să fiu în faţa camerei. La fel ca la vorbitul în public unde mă simt liber când sunt pe scenă, aşa am ajuns să fiu şi în faţa camerei. Tot ce fac este să-mi închipui că acolo eşti doar tu, cel care citeşti acum, că mă adresez unei singure persoane.

Nu am fost aşa de la început, dar pe parcursul anilor şi mai ales anul acesta am practicat mai mult, iar realizarea emisiunii State of the Wallet este o adevărată binecuvântare, o lecţie de viaţă din care învăţ permanent.

M-am ţinut de plan, am fost LIVE şi înainte de lansare şi pe perioada lansării şi am acumulat ceva ore petrecute astfel. M-am simţit extraordinar, iar energia pe care ţi-o dau oamenii chiar şi când scriu în chat “Salut, Daniel!” este fenomenală 🙂

Lansarea a arătat extraordinar datorită prietenului meu Alexandru Kelerman, care ajută companiile să-şi îndeplinească visurile într-un mod care în România este la început. Ideea este că mi-am dorit ceva profesionist şi în acelaşi timp autentic, să fiu tot EU în ecuaţie, nu vreo mască sau altceva şi Alex era singurul care putea să mă ajute în acest sens deoarece el mă cunoaşte şi în afara scenei, îmi ştie personalitatea şi dorinţa mea puternică de a transmite mesajul.

Sunt absolut recunoscător şi aici pentru ceea ce face pentru mine. El ştie asta, nu are nevoie să o vadă public, dar merită acest lucru de fiecare dată când este cazul să se afle despre el şi mai ales despre ceea ce poate realiza. Thanks, bro! 😉

Ca orice lansare, să nu crezi că totul a mers strună, nici vorbă. Am demarat cu nişte probleme tehnice încă din prima zi şi trebuie să mulţumesc aici şi celor care mă ajută cu site-ul şi hostingul. Nişte oameni foarte faini din mijlocul Ardealului. Apoi fluxul nu se închidea complet la toţi cei care comandau şi am intervenit manual ori de câte ori a fost nevoie.

Am încercat să fiu aproape de fiecare şi să încerc să fac să fie bine. Ce am observat este o lipsă de exerciţiu pe partea de plăţi online a oamenilor din România. Având în vedere că totul se mută din ce în ce mai mult online, acest lucru nu este un semnal bun. Mi-am propus să fac un episod din emisiunea State of the Wallet în care să explic anumiţi termeni, cum se face o plată online, ce implică şi unde sunt anumite lucruri după care să ne uităm.

—–

Una peste alta, sunt super entuziasmat de ceea ce am reuşit şi ştiu că data viitoare va fi şi mai bine. Nu sunt perfect, tehnica nu este perfectă, sistemele nu sunt perfecte, în schimb este de datoria noastră să ne zbatem mai mult şi este răspunderea fiecăruia să facă să fie mai bine.

Am fost absolut copleşit şi uluit de mesajele de apreciere pe care le-am primit, de feedbackurile pozitive despre carte, despre calitatea produsului, despre uşurinţa cu care informaţiile se pot aplica în viaţa oamenilor, ceea ce nu poate decât să mă motiveze, să-mi arate că sunt pe calea mea şi să-mi dea încrederea de sine necesară să produc materiale de valoare în continuare şi cu care să ajut din ce în ce mai mulţi oameni.

Mulţumesc, Iulie! Mulţumesc, tuturor! Viaţă lungă şi gânduri prospere!

Articole similare

Ți-am luat ceva

Regina mea, Stau și privesc la cuarțul roz sub clar de lună. Nu este chiar